Δεν γίνεται να μην έχεις δει έστω και ένα επεισόδιο από αυτές τις ελληνικές σειρές!

Υπάρχουν σειρές που όσα χρόνια κι αν περάσουν έχουν αφήσει αναλλοίωτο το αποτύπωμά τους στη μνήμη μας. Το πέρασμα του χρόνου δεν έχει καταφέρει να μειώσει την αίγλη τους και αποδεικνύεται ότι απλά ήρθαν για να μείνουν. Μας έχουν συντροφεύσει άπειρες ώρες, έχουν παρεισφρήσει στην καθημερινότητα μας και μας έχουν χαρίσει γέλιο, δάκρυ, μέχρι και μαθήματα ζωής.

Καθηλωμένοι μπροστά στο μαύρο κουτί νιώσαμε τα πιο πολύχρωμα συναισθήματα. Αγαπήσαμε, μισήσαμε, συμπονέσαμε σαν να βιώναμε προσωπικά την κάθε ιστορία. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις σειρές που λατρέψαμε και δεν ξεχνάμε μέχρι και σήμερα.

1) Στο παρά 5

10 κλασικές ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορίαΗ κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη που έσπασε τα μηχανάκια της τηλεθέασης και μας καθήλωνε μπροστά στην τηλεόραση επί δύο τηλεοπτικές σεζόν. Χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην πλούσια ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης λόγω της τεράστιας απήχησής της στο κοινό. Μυστήριο, γέλιο και δραματικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά και συνθέτουν το ιδανικό αποτέλεσμα, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στον τηλεθεατή.

Η υπόθεση με λίγα λόγια είναι η εξής: Ο υπουργός Ευάγγελος Σταυριανίδης δολοφονείται κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης και αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα ασανσέρ. Κατά διαβολικό (ή αγγελικό) παιχνίδι της μοίρας εκεί βρίσκονται και οι πέντε πρωταγωνιστές μας. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Τα τελευταία λόγια του υπουργού κινητοποιούν τους ήρωες μας να κινηθούν μέσα σε δαιδαλώδη μονοπάτια γεμάτα εμπόδια για να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Μια μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό, αντιθετικά δίπολα, η ισχυρή φιλία που μπορεί να αναπτυχθεί παρά τις φαινομενικές διαφορές είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τη σειρά. Κυρίαρχο μήνυμα: το καλό θριαμβεύει στον κόσμο.

Πρωταγωνιστές: Γιώργος Καπουτζίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Αργύρης Αγγέλου, Αγγελική Λάμπρη.

2) Κωνσταντίνου και Ελένης

Κωμική σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά που διήρκησε δύο σεζόν (1998-1999 και 1999-2000), αλλά προβάλλεται σχεδόν κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα. Η δημοτικότητά της είναι τεράστια και κατέχει τη θέση της σειράς που έχει προβληθεί τις περισσότερες φορές σε επανάληψη στο κανάλι του ΑΝΤ1.

Υπόθεση: Η ιδιόρρυθμη συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων σε ένα νεοκλασικό στο Μαρούσι. Ο θάνατος του θείου του Κωνσταντίνου έφερε στο φως δύο διαφορετικές διαθήκες για τον κληρονόμο του σπιτιού. Στη μία διαθήκη το σπίτι κληροδοτείται στον Κωνσταντίνο, ενώ στην άλλη στην Ελένη. Αδυνατώντας να βρουν ποια είναι η πιο πρόσφατη διαθήκη και συνεπώς αυτή που αναιρεί την άλλη, οι πρωταγωνιστές μας μην έχοντας σκοπό να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους αποφασίζουν κυριολεκτικά να χωρίσουν το σπίτι στη μέση και να το κατοικίσουν από κοινού.

Ο συντηρητικός Κωνσταντίνος και η αθυρόστομη Ελένη, αλλά και οι φίλοι τους με τον προσωπικό και διαφορετικό τους χαρακτήρα μας χαρίζουν αξέχαστες στιγμές γέλιου.

Πρωταγωνιστές: Χάρης Ρώμας, Ελένη Ράντου, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλιρρόη Μυριαγκού, Στέργιος Νενές.

3) Σαββατογεννημένες

Η κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη που αποτέλεσε την πρώτη τηλεοπτική του δουλειά.

Υπόθεση: Ο Σάββας είναι ένας πλούσιος εισοδηματίας με ιδιαίτερη αγάπη στο αντίθετο φύλο. Έχει κάνει τρεις γάμους που έχουν καταλήξει σε διαζύγια. Η τύχη του χαμογελά όταν μαθαίνει ότι κερδίζει το Τζόκερ, όμως από την έκπληξή του τρακάρει το αμάξι του. Όταν οι πρώην γυναίκες του πληροφορούνται το ατύχημα δεν είναι διατεθειμένες να αναλάβουν τη φροντίδα του.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνουν για το τζόκερ. Κατά τη συγκατοίκηση όλων τους στο σπίτι του Σάββα τα πάντα αλλάζουν ριζικά, βλέπουν έναν άλλο Σάββα και τίθενται οι βάσεις μιας δυνατής γυναικείας φιλίας. Οι καθημερινές τους περιπέτειες, οι αναποδιές, οι καβγάδες αλλά και το υποβόσκον ενδιαφέρον του ενός ανθρώπου για τον άλλο μας διασκεδάζουν και καθιστούν αυτή τη σειρά ξεχωριστή στις καρδιές μας.

Πρωταγωνιστές: Σάκης Μπουλάς, Ελένη Ράντου, Ράνια Σχίζα, Κατιάνα Μπαλανίκα.

4) Το καφέ της Χαράς

Κωμική σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά που κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επαναλήψεων ανάμεσα στις σειρές του ΑΝΤ1. Το σενάριο βασίζεται στην ταινία γαλλικής παραγωγής “Chocolat”.

Υπόθεση: Ο παλαιών αρχών δήμαρχος του Κολοκοτρωνιτσίου, Περίανδρος Πώποτας, έρχεται στα όρια του όταν στο χωριό έρχεται για να μείνει η μοντέρνα και ανύπαντρη Αθηναία Χαρά Χάσκα με την εξώγαμη κόρη της.

Η οργή του κορυφώνεται όταν πληροφορείται ότι η πρωτευουσιάνα θα ανοίξει στο συντηρητικό τους χωριό μια καφετέρια. Τι θα συμβεί όταν ο υπέρμαχος της τάξης και της ηθικής θα ερωτευτεί τη δυναμική αυτή γυναίκα; Ένα χωριό αλλιώτικο από τα άλλα που μαγεύει με την μοναδική προσωπικότητα του κάθε κατοίκου και μας έκανε δέσμιους της γοητείας του.

Πρωταγωνιστές: Χάρης Ρώμας, Ρένια Λουιζίδου.

Bonus: Για τον εορτασμό των 30 χρόνων του καναλιού, η σειρά θα επιστρέψει με 30 νέα επεισόδια κατά τη σεζόν 2019-2020.

5) Ευτυχισμένοι μαζί

Κωμική σειρά της Ρένας Ρίγγα, βασισμένη στην ισπανική σειρά Los Serranos. Σειρά με υψηλή τηλεθέαση, προσφιλής ιδιαίτερα στις οικογένειες. Η δημοτικότητα αυτής της σειράς οδήγησε στη δημιουργία ενός έξτρα επεισοδίου, μιας τηλεταινίας.

Υπόθεση: Ο νεανικός έρωτας του Διονύση και της Ελένης αναζωπυρώνεται μετά από πολλά χρόνια και οδηγεί στο γάμο τους. Από το πουθενά ο Διονύσης με τους τρεις γιους του και η Ελένη με τις δυο κόρες της συμβιώνουν σε ένα σπίτι.

Η δυσκολία προσαρμογής, η ξαφνική αλλαγή συνηθειών, οι διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες των μελών της νεοσύστατης οικογένειας δημιουργούν προβλήματα και ομηρικούς καβγάδες που προκαλούν ξεκαρδιστικό γέλιο στον τηλεθεατή. Πίσω από κάθε σχέση κυριαρχεί η βαθιά αγάπη, στοιχείο που συγκινεί ιδιαίτερα.

Πρωταγωνιστές: Γιάννης Μπέζος, Κατερίνα Λέχου.

6) Αναστασία

Αισθηματική- κοινωνική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου με τεράστια τηλεθέαση που έφτασε μέχρι και το 70%. Σειρά άκρως τολμηρή για τα δεδομένα του 1993, αφού θίγει ένα θέμα ταμπού.

Υπόθεση: Η ταυτόχρονη σχέση της ηρωίδας με δύο άντρες, πατέρα και γιο.

Το περίεργο ερωτικό τρίγωνο και τα διλήμματα που ορθώνονται απορροφούν την προσοχή του τηλεθεατή παρά την ακαταλληλότητα της σειράς για την εποχή εκείνη. Λατρεμένο το απαγορευμένο και αποδεικνύεται από την αφοσίωση στη σειρά που δίχασε κοινό και κριτικούς με τις γυμνές σκηνές και το σκανδαλώδες θέμα της.

Πρωταγωνιστές: Μυρτώ Αλικάκη, Μηνάς Χατζησάββας, Άλκης Κούρκουλος.

7) Ψίθυροι καρδιάς

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που έκανε τους τηλεθεατές να παραληρούν, αφού έφτασε σε μέγιστη τηλεθέαση το 76.7%. Σήμα κατατεθέν αποτελεί το ομώνυμο τραγούδι της σειράς, που ερμηνεύει ο κορυφαίος Δημήτρης Μπάσης.

Υπόθεση: Ο μορφωμένος αρχιτέκτονας Αντώνης ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή τσιγγάνα την Ερατώ. Δυο διαφορετικοί κόσμοι, αξεπέραστα εμπόδια και ένας φλογερός έρωτας.

Πρωταγωνιστές: Απόστολος Γκλέτσος, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους.

8) Είσαι το ταίρι μου

Κωμική σειρά σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο κοινό. Σειρά που διαλύει τα στερεότυπα και αποδεικνύει ότι ο έρωτας δεν προκύπτει μόνο από την ομορφιά.

Υπόθεση: Η πληθωρική και σκερτσόζα Στέλλα και η πανέμορφη και θελκτική Βίκυ αλλάζουν ρόλους προκειμένου να παραπλανήσουν την οικογένεια του μέλλοντα συζύγου της Βίκυς, Νίκου.

Η Στέλλα παρά τη θέληση της ζει στη βίλα των πεθερικών της Βίκυς και με τον ζεστό χαρακτήρα της κερδίζει τις καρδιές τους. Παράλληλα εκτυλίσσεται η γνωριμία της Βίκυς με τον Γρηγόρη, το διαδικτυακό φλερτ τις Στέλλας. Σειρά με μεγάλες ανατροπές που περνά κοινωνικά μηνύματα και τραβά την προσοχή.

Πρωταγωνιστές: Αλέκος Συσσοβίτης, Κατερίνα Λέχου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Αλέξης Γεωργούλης.

9) Λάμψη

Η σαπουνόπερα του Νίκου Φώσκολου αποτέλεσε τη μακροβιότερη σειρά για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης. Αποτελείται από 3.457 επεισόδια και έφτασε μέχρι και την εντυπωσιακή τηλεθέαση του 62%.

Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε τις περιπέτειες και την πολυτάραχη ζωή της πλούσιας οικογένειας Δράκου. Σειρά που οι τηλεθεατές λάτρεψαν και περίμεναν εναγωνίως τη συνέχεια στο καθημερινό απογευματινό επεισόδιο.

Πρωταγωνιστές: Χρήστος Πολίτης, Κάτια Δανδουλάκη.

10) Εμείς κι εμείς

Κωμική σειρά του Πάνου Αμαραντίδη και του Σπύρου Μεταλληνού που μας διασκέδασε και μας κράτησε συντροφιά επί μια τετραετία (1994-1998). Η δράση εξελίσσεται στην Αθήνα, στην περιοχή του Μετς. Σε μια πολυκατοικία ζει μια παρέα με περίεργη σύσταση. Ο καθένας με τη δική του μοναδική προσωπικότητα βάζει το λιθαράκι του και μας παρασύρει στην αστεία και απολαυστική καθημερινότητα που ζουν.

Πρωταγωνιστές: Ελένη Γερασιμίδου, Νατάσα Μανίσαλη, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Φιλίππου, Μαρία Κανελλοπούλου, Σμαράγδα Διαμαντίδου, Στέλιος Παύλου, Γιώργος Γιαννούτσος, Αντώνης Ξένος, Κωνσταντίνος Κατσέλης, Κατερίνα Σασλή, Τάσος Πεζιρκιανίδης.

Σχόλια