Η αφρόκρεμα της beatmaking σκηνής θα βρίσκεται στο Noble Silence Athens και δεν γίνεται να το χάσεις!

Με γαλλικό αέρα, και πολύ αγάπη για τη μουσική, το Noble Silence επιστρέφει στη χώρα μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το ευρωπαϊκό tour!
“Το Noble Silence, ή αλλιώς η κατά Βούδαν «σιωπή ιχθύος» , ήρθε στην Ελλάδα για να μας διδάξει πότε είναι σοφότερο να σιωπούμε και να αφουγκραζόμαστε νέες μουσικές, μαθαίνοντας έτσι ιστορίες ανθρώπων από μέρη μακρινά, μέσα από ήχους αποτυπωμένους σε μερικές σειρές κουμπιά…”

Noble Silence Greece #2 : Τίμιο μα σίγουρα όχι σιωπηρό!

Αυτή τη χρονιά, το Noble Silence έρχεται πιο δυναμικό, πιο ετοιμοπόλεμο και πιο τίμιο ποτέ, με ένα φοβερό lineup καλλιτεχνών, στο Temple στην Αθήνα, και στο 8Ball Club στη Θεσσαλονίκη.

Η γαλλοβελγική εταιρεία DLoaw & Co δημιουργήθηκε το 2010  μέσω του διαδικτύου, με στόχο “να μοιραστεί την καλύτερη Abstract-HipHop, TripHop και Downtempo μουσική“. Πρόθυμο για τη περιπέτεια, το μικρό κανάλι στο Youtube ολοένα και μεγαλώνει και να πειραματίζεται, με στόχο να προσφέρει τις ποιοτικότερες εκδηλώσεις σε παραπάνω από 125 χιλιάδες συνδρομητές.

Από το 2016 που δημιουργήθηκε το “Noble Silence“, η DLoaw & Co συγκεντρώνει την αφρόκρεμα δυναμικών νέων με αγάπη για τη μουσική. οι οποίοι συγκεντρωμένοι γύρω από τις groove και beatmaking μελωδίες, δημιουργούν διαφορετικά lineups με ακουστικούς και ηλεκτρονικούς ήχους των boombap DJ’s και των ευέλικτων beatmakers.

Εδώ και 2 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί 8 εκδηλώσεις σε Παρίσι, Μονπελιέ αλλά και Ελλάδα, ενώ φέτος το Noble Silence επιστρέφει φουλ ανεβασμένο, για μια περιοδεία σε όλη τη Γαλλία, με το σύνολο των καλλιτεχνών Nym, Dirty Art Club και Tor να έρχονται μέχρι και τη χώρα μας.

nym

Διεθνώς αναγνωρισμένος για τις κινούμενες και κινηματογραφικές του συνθέσεις, ο downtempo παραγωγός Nym γράφει κομμάτια με διαταραγμένες μελωδίες και λαϊκούς ρυθμούς από διάφορους πολιτισμούς.Η νομαδική μουσική του Nym φανερώνει τοπία της ομορφιάς, και των χώρων μεταξύ τους.

O Νym συνθέτει τα κομμάτια του οργανικά, με samples και ηχογραφήσεις, ambients, και απαλές συνθέσεις, και μe τη χρήση μη παραδοσιακών μέσων, φτιάχνει τραγούδια τα οποία βρίσκονται στη κορυφή της ηλεκτρονικής μουσικής.Μετά από επτά χρόνια σύνθεσης στους λόφους του Σαν Φρανσίσκο, ο Nym μετανάστευσε ανατολικά στο Durham της Βόρειας Καρολίνας, όπου τώρα γράφει τα κομμάτια του και καλλιεργεί τον κήπο του.

Συνηθισμένος σε σκηνές και μπαρ που αγαπούν το ηλεκτρικό downtempo, η μουσική του Nym μπορεί να θυμίζει τους Bonobo και Tycho, ενώ μερικές φορές βυθίζεται σε ένα ισχυρότερο instrumental hip-hop, στο στυλ του Timbaland, του DJ Shadow και του Blockhead. Η μουσική του προσαρμόζεται τέλεια σε μεγάλες και μικρές σκηνές.

dirty art club

Το να ανακαλύπτεις τους Dirty Art Club είναι σαν να αφήνεις μια συλλογή από εγκυκλοπαίδειες  να κάνει το soundtrack ενός ψυχεδελικού ονείρου.
Με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, οι Dirty Art Club συνδυάζουν θραύσματα από μια ηλιόλουστη ψυχή και παλιούς ψυχεδελικούς ροκ ήχους, με τη συνοδεία οργάνων τα οποία ηχογραφούνται ζωντανά σε ένα στούντιο, και τα  ενώνουν σε μια ακανόνιστη και εκφραστική εμπειρία.

Το στυλ παραγωγής του Dirty Art Club βασίζεται στη δημιουργία μιας ακουστικής υφής πολλαπλών πηγών: Ο ήχος του βινυλίου συνδυάζεται με διάφορα μουσικά όργανα, μαζί με τύμπανα και ατμοσφαιρικές επιδράσεις.
Τα μέρη αυτά αναμιγνύονται με το ταλέντο, ώστε να ακούγονται σαν ένα. Αυτή η ιδιαιτερότητα δημιουργεί μια ενότητα ήχου όπου τα κομμάτια φέρνουν την αφήγηση και τον ακροατή σε ένα ενιαίο σύμπαν.

tor

Ο πρώτος δίσκος του Tor με τίτλο “Drum Therapy” το 2012 ήταν το ζενίθ της καριέρας του, καθώς  αναμειγνύει την αισθητική των παλιών samples με εξαιρετική παραγωγή και εθιστικές μελωδίες, οδηγούμενη από ένα χαρακτηριστικό ρυθμό. Αν και ο Tor εργάζεται μόνο στο στούντιο, έχει συμμετέχει σε εκδηλώσεις όπως η Emancipator ή η Bluetech  αλλά και σε πολλά φεστιβάλ, όπως Shambhala, BassCoast, What The Festival και Burning Man, και έχει κάνει remix από καλλιτέχνες όπως ο ODESZA.

Τρία χρόνια μετά, ο Tor επιστρέφει με ένα δεύτερο άλμπουμ, με τίτλο “Blue Book”. Είναι μια τέλεια συνέχεια, μια φυσική εξέλιξη των καλύτερων ποιοτήτων της προηγούμενης δουλειάς του, με μια πρόοδο στον ήχο με νέες παλέτες, ιδέες και tempos.  Αυτό το άλμπουμ είναι ένα ταξίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, με ρυθμικά μοτίβα κουδουνιών, αρμονικά φωνητικά, ατμοσφαιρικές μελωδίες , και μια νέα αγάπη για αναλογικά σύνθετα, φέρνοντας αυτά τα κομμάτια σε νέα ύψη. Να είστε σίγουροι πως ο Tor θα είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος θα ανέβει ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

moderator

Από τo lineup του Noble Silence δεν θα μπορούσε να λείπει και ο δικός μας, Moderator.
“Με δύο επίσημες κυκλοφορίες μέσω της Cult Classic Records (και πολλές ακόμα ανεξάρτητες στο bandcamp του) ο 25χρονος παραγωγός είναι ήδη αρκετά αναγνωρισμένος εντός και εκτός συνόρων. Ενδεικτικά το κομμάτι του “Words Remain” μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο Youtube. Όχι πως τα νούμερα είναι το παν, αλλά όπως και να έχει είναι ένα σημαντικό ορόσημο.”

Sinner’s Syndrome: O Moderator αφηγείται ένα παραμύθι μετα μουσικής!

Μαζί τους, θα βρίσκεται και ο Έλληνας beatmaker DJ Snatch  (DJ set) και ο Alex Flexible Sounds για το warm up.

//To Frapress.gr σου δίνει 3 διπλές προσκλήσεις… Δες πως εδώ!//

Παίζει να το χάσεις;

Noble Silence Athens

27 Οκτωβρίου
Είσοδος 8€
21:00 – 04:00
Temple Athens

DLoaw & Co. X Noble Silence

♦ https://www.facebook.com/DLoawCo
♦ https://www.facebook.com/NobleSilence
♦ https://www.instagram.com/dloaw/
♦ https://www.youtube.com/user/DLoaw

Σχόλια