Οι υποτροφίες προσφέρονται από σε φοιτητές και αποφοίτους του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.

Οι υποτροφίες απονέμονται από την Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης με στόχος την ανάδειξη πτυχών της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Η προθεσμία για τις υποτροφίες είναι έως και τις 31 Αυγούστου, ενώ συνολικά χορηγούνται δύο υποτροφίες.

Συγκεκριμένα:

  1. Υποτροφία «ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ ΝΑΡ»

Η υποτροφία ύψους έως 3.000 ευρώ απονέμεται κάθε χρόνο, για πρωτότυπη και ανέκδοτη μελέτη η οποία ανταποκρίνεται στους στόχους που ορίζει ο φορέας ή/και σε συγκεκριμένη θεματική που μπορεί να τίθεται με την κατ’ έτος προκήρυξη της υποτροφίας.

2. Υποτροφία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΦΙΧΑ»

Η υποτροφία ύψους έως 1.000 ευρώ απευθύνεται σε εν ενεργεία φοιτητές και φοιτήτριες οποιουδήποτε τμήματος του ΑΠΘ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο χειμερινό εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους και η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή υπό την αιγίδα της Ι.Κ.Θ..

Προϋποθέσεις

  • Δεκτοί/-ές για την πρώτη υποτροφία γίνονται όλοι οι εν ενεργεία φοιτητές/-τριες και απόφοιτοι/-ες οποιουδήποτε Τμήματος του ΑΠΘ και του ΠΑ.ΜΑΚ. έως 30 ετών (31 ια άντρες που έχουν εκπληρώσει τα στρατιωτικά τους καθήκονται ή γυναίκες μητέρες)
  • Κατ’ εξαίρεση, για την δεύτερη υποτροφία για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 γίνονται δεκτοί/-ές ως υποψήφιοι/-ες και απόφοιτοι/-ες, οι οποίοι/-ες ήταν εν ενεργεία φοιτητές/-τριες κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (2015-16 και 2016-17) λειτουργίας της Έδρας Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ, πριν τη θεσμοθέτηση του εν θέματι βραβείου.

Βρες περισσότερες υποτροφίες εδώ!

Σχόλια