Νέες αλλαγές στις χειραποσκευές από τον Νοέμβριο!

Ryanair αποσκευές. Δύο λέξεις “συνώνυμες” μεταξύ τους, αφού η Ryanair είναι μια από τις αεροπορικές εταιρείες που πληρώνουμε τα πάντα, από εδώ και πέρα και τις χειραποσκευές! Η low cost αεροπορική εταιρεία, που είναι γνωστή για τα πολλά ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό της Ελλάδας αλλάζει την πολιτική της στις χειραποσκευές, αφού πλέον οι επιβάτες θα πληρώνουν ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αλλαγή που θα ισχύει από τον Νοέμβριο αφορά την κατάργηση της δωρεάν διάθεσης χειραποσκευής έως 10 κιλών. Από εδώ και πέρα, οι επιβάτες θα πρέπει να καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό, που θα κυμαίνεται από 6 έως 10 ευρώ.

Δες εδώ: Ποιες είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρείες!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στόχος δεν είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά η μείωση καθυστερήσεων λόγω της αργοπορίας επιβατών, όταν τοποθετούν τη βαλίτσα τους στην καμπίνα.

Μάλιστα, η αλλαγή δεν θα φέρει επιπλέον έσοδα λόγω της χαμηλής χρέωσης για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών σύμφωνα με τον Διευθυντή Μάρκετινγκ.

Ryanair αποσκευές: Αναλυτικά τι ισχύει για τις χειραποσκευές και τις αποσκευές

Αποσκευές

Η πολιτική της για τις παραδοτέες αποσκευές είναι 1 τιμή (25€) και 1 μέγεθος (20kg).


Χειραποσκευές

Μία χειραποσκευή ανά επιβάτη (δεν επιτρέπεται για βρέφη που ταξιδεύουν στα πόδια των γονιών τους) που ζυγίζει έως 10kg με μέγιστες διαστάσεις 55cm x 40cm x 20cm, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 εκατοστά.


Αντικείμενα όπως: Μουσικά όργανα, νυφικά κλπ

Μικρότερα μουσικά είδη, όπως τσέλο, κιθάρα, βιολί ή βιόλα τα οποία υπερβαίνουν τις διαστάσεις χειραποσκευών μας μπορούν να μεταφερθούν στην καμπίνα σε περίπτωση που γίνει κράτηση θέσης γι’ αυτά, και πληρωθεί η ανάλογη χρέωση. Δεν υφίσταται δικαίωμα μεταφοράς χειραποσκευής που να σχετίζεται με την αγορά επιπλέον θέσης.

Για την κράτηση επιπλέον θέσης για είδος, η λέξη “ΘΕΣΗ ΕΙΔΟΥΣ” θα πρέπει να καταχωρηθεί ως επίθετο και “ΕΠΙΠΛΕΟΝ” θα πρέπει να καταχωρηθεί ως όνομα. ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΔΟΥΣ θα αναγραφεί στη συνέχεια στην κράτηση και την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης. Οι λεπτομέρειες του ταξιδιωτικού εγγράφου του συνοδού επιβάτη θα πρέπει να καταχωρηθούν κατά την διαδικασία ηλεκτρονικού ελέγχου εισιτηρίου.

Σχόλια