Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετά και εμείς σου έχουμε προτάσεις για να περάσεις ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Επιμέλεια: Μαρία Γριζά, Έμμυ Αλεξιάδου

Αθήνα

Η κοσμοπολίτικη Αθήνα είναι διατεθειμένη να σε κάνει να νιώσεις τη μαγεία του, όσου έχει απομείνει, καλοκαιριού όσον το δυνατόν καλύτερα μπορεί.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακαλύψεις τα μικρά μυστικά της και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από θερινό σινεμά και value for money φαγητό. Τι λες είσαι έτοιμος να την γνωρίσεις;

Cine ΦλοίσβοςΠροτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη: Μαρία και Έμμυ!

Το cine Φλοίσβος, εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής της Αθήνας. Από το 2003, που λειτουργεί, υποδέχεται καθημερινά όλους τους σινεφίλ, στις αναπαυτικές του καρέκλες, δίπλα στην μαρίνα Φλοίσβου κυριολεκτικά μια ανάσα από την θάλασσα (9 μέτρα απόσταση). Το Cine Φλοίσβος λοιπόν, βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο και αποτελεί έναν από τους πρώτους θερινούς κινηματογράφους σε προσέλευση κοινού.

Μελίνα Μερκούρη

Μια μεγαλούπολη σαν την Ηλιούπολη δεν θα μπορούσε να μην έχει τον θερινό της κινηματογράφο. Έτσι λοιπόν ο θερινός κινηματογράφος Μελίνα Μερκούρη μετρά αρκετά χρόνια λειτουργίας. Το πόσα ακριβώς άγνωστον. Ο κινηματογράφος ανήκει στον δήμο και προσφέρει αρκετές ποιοτικές ταινίες στους σινεφίλ. Ακόμη να πας;

Αίγλη

Είναι το παλιότερο θερινό σινεμά της Αθήνας και μετρά περισσότερο από έναν αιώνα ζωής, αφού η πρώτη προβολή του, έγινε το καλοκαίρι του 1903. Έκτοτε, η Αίγλη θεωρείται ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά θερινά σινεμά της Ευρώπης. Περιτριγυρισμένο από βουκαμβίλιες και γιασεμιά προβάλλει συνήθως ταινίες α’ προβολής και προσφέρει έναν από τους διασημότερους κήπους της Αθήνας.

Cine Γαλάτσι

Ακόμη μια μεγάλη πόλη της Αθήνας έχει τον δικό της κινηματογράφο. Το cine Γαλάτσι, λοιπόν, βρίσκεται στο Αττικό Άλσος, σε μια υπέροχη τοποθεσία και με θέα όλη την Αθήνα. Οι ταινίες που παίζονται είναι ικανές να σε ταξιδέψουν από το σήμερα στο χθες καθώς η ποικιλία των προβολών είναι τεράστια.

Φαγητό

Garden4

Σε μια όμορφη συνοικία των Αθηνών, όπου όλο και περισσότεροι νέοι προσπαθούν να την γνωρίσουν, ένα μικρό μαγαζάκι έχει την τιμητική του. Μα ποιο είναι; Μα φυσικά το Garden4. To Garden4 στον Χολαργό εκτός από μια όμορφη πρωινή καφετέρια το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα απίστευτα ατμοσφαιρικό μπεργκεράδικο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα. Μπέργκερ με παστράμι (αλλαντικό) είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις!

Διεύθυνση: Κεραμεικού 4, Παπάγος Χολαργός 155 61

Μυρτιά

Τα Νότια προάστια ποτέ δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν και αυτό είναι όντως αλήθεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την ταβέρνα «Μυρτιά». Βασικά δεν είναι μια απλή ταβέρνα αλλά value for money ταβερνάρα. Στην Μυρτιά μπορείς να βρεις από μοσχαρίσιες xxl μεγέθους μέχρι και λαχταριστά ζουμερά γεμιστά μπιφτέκια. Τι δεν την ήξερες; Τώρα που την έμαθες πρέπει να πας!

Διεύθυνση: Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη 171 22

Θεσσαλονίκη

Καλοκαιράκι, θετική διάθεση και τι καλύτερο από το μαγικό κόσμο του θερινού σινεμά! Συνδεδεμένο με τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις, άρωμα γιασεμιού, γεύση ποπ κορν και ένα χαρούμενο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης είναι εδώ και είναι έτοιμα να σου χαρίσουν ένα ξένοιαστο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο γεμάτο νοσταλγία.  Δεν έχεις παρά να επιλέξεις την ταινία  που θα παρακολουθήσεις κάτω από τα αστέρια.

Θερινή Αίθουσα του πολυκινηματογράφου Cineplexx

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, εντός του One Salonica Outlet Mall (Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34).

Δες πώς να φτάσεις εδώ.

Θερινή Αίθουσα Village στο Cosmos

Στην άλλη άκρη της πόλης, στα ανατολικά, εντός του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos βρίσκεται η θερινή αίθουσα των Village Cinemas (11ο  χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών).

Θερινό Σινεμά Άλεξ

Ένα από τα παλαιότερα σινεμά της πόλης βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στον αριθμό 106, κοντά στη συμβολή με την οδό Αγίας Σοφίας και λειτουργεί από το 1968.

Θερινό Σινεμά Ναταλί

Βρίσκεται στη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3, δίπλα στο 1οΛύκειο Θεσσαλονίκης, απέναντι από τη θάλασσα. Ο κινηματογράφος λειτουργεί από το 1970.

Ελληνίς 1 και 2

Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί από το 1997 το Ελληνίς 1 Λεωφόρος Στρατού 11 (δίπλα στο Βελλίδειο). Από το 2016 λειτουργεί και το Ελληνίς 2 Λεωφόρος Στρατού (στη βεράντα του Βελλίδειου) με 130 θέσεις και με υπόστεγο.

5o Taratsa International Film Festival

Αν σε ενδιαφέρει ο εναλλακτικός κινηματογράφος, τότε επιβάλλεται να επισκεφτείς  το 5ο  Taratsa International Film Festival. Με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης, σε 4 ταράτσες του, θα πραγματοποιηθούν κινηματογραφικές βραδιές. Με 54 ταινίες που αποτελούν τον κορμό των 3 διαγωνιστικών τμημάτων, το Διεθνές Διαγωνιστικό, το ελληνικό σινεμά μικρού μήκους και τις φοιτητικές δημιουργίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, το φεστιβάλ είναι έτοιμο να σε παρασύρει στον ιδιαίτερο παλμό του.

Δες το πρόγραμμα εδώ.

Μετά τον κινηματογράφο, αν θες χαλαρό ποτάκι ή φαγητό,  προτείνουμε:

Για ποτό:

Bar Castello

Βρίσκεται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην καρδιά του κέντρου της πόλης (.Λεωφόρος Νίκης 53) και έχει υπέροχη θέα στη θάλασσα και το Λευκό Πύργο.

Για ποτό και φαγητό:

Youkali

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα γαλλικό ταγκό του μεσοπολέμου, που μιλά για τον ιδανικό προορισμό, όπου μπορείς να ζήσεις τα όνειρα σου. Το Youkali βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης 6, κάπου ανάμεσα στο θέατρο Αυλαία, το Αριστοτέλειο και το Κ.Θ.Β.Ε. Πρόκειται για ένα σύγχρονο καφέ-εστιατόριο με vintage πινελιές, που σερβίρει από το πρωί καφέ, ενώ από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ σερβίρει ποικιλία ελληνικών μεζέδων, φαγητό και ποτό.

Ακόμη, αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσεις τις δωρεάν εκδηλώσεις για τη γιορτή της Πανσελήνου του Αυγούστου που κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Αυγούστου. Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, οι αρχαιολογικοί χώροι της Θεσσαλονίκης θα μείνουν ανοιχτοί, για μια βραδιά με θέα το ωραιότερο φεγγάρι του καλοκαιριού. Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Προτείνουμε τη μουσική παράσταση: «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» με τους Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και τη συνθέτρια του προγράμματος με την επταμελή ορχήστρα της Σοφία Νάτσιου που διοργανώνει το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:30. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση με αφετηρία την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου. Οι υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου θα βρίσκονται υπό το φως του φεγγαριού έως τα μεσάνυχτα για το κοινό.

Ό τι κι αν διαλέξεις, να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

 

Σχόλια