Το νέο βιβλίο του Dan Brown, Origin, θα σε ταξιδέψει!

Εν αρχή ήν…;

Έχοντας ως φόντο τη μαγευτική Ισπανία, ο Dan Brown αποφασίζει να ταράξει τα ήδη υπάρχοντα ιστορικά και θρησκευτικά δεδομένα, όσα γνωρίζουμε και όσα πρόκειται να μάθουμε. Σε αυτό το βιβλίο, προσπαθεί να αναδείξει τη δύναμη της επιστήμης σε αντίθεση με τη θρησκεία.

Σε ένα μουσείο στο Μπιλμπάο, το φημισμένο Γκουγκενχάιμ, ο Έντμοντ Κιρς, διακεκριμένος επιστήμονας και μελλοντολόγος, ετοιμάζεται να αποκαλύψει το τελευταίο του επίτευγμα, το οποίο πρόκειται να σαρώσει όλα όσα γνωρίζουμε για την ανθρωπότητα.

Ένα απρόσμενο γεγονός, την αιτία του οποίου μαθαίνουμε στο τέλος του βιβλίου, βγάζει τον Έντμοντ εκτός παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μη προλάβει να ολοκληρώσει την αποστολή του και να αποκαλύψει το επίτευγμα του. Τέλος!

Ή μήπως όχι;

Ο καλός του φίλος και καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, μαζί με τη διευθύντρια του μουσείου, Άμπρα Βιδάλ, ξεκινούν μια ολόκληρη διαδικασία για να καταστεί εφικτή η μετάδοση της ανακάλυψης.

Με βάση, λοιπόν, το αίσθημα της ηθικής και την ανάγκη δικαίωσης υπέρ του καλού τους φίλου, ξεκινούν ένα ανθρωποκυνηγητό, αυτή τη φορά στη πόλη της Βαρκελώνης. Τα La Sagrada Familia και La Casa Mila είναι τα βασικά μέρη που διαδραματίζεται η ιστορία, χωρίς να αποκλείονται ωστόσο τα Βασιλικά Ανάκτορα. Είναι αναγκασμένοι να βρουν τον κωδικό που θα ξεκλειδώσει τη συσκευή του Έντμοντ Κιρς ούτως ώστε να ξεκινήσει η μετάδοση.

Είναι ένα βιβλίο για δυνατούς αναγνώστες και, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά μεγάλο, διαβάζεται γρήγορα. Ο Dan Brown έχει το χάρισμα να κρατά την περιέργεια και το ενδιαφέρον του αναγνώστη στο ζενίθ μέχρι το τέλος.

Όπως και ο ίδιος ο Dan Brown αναφέρει, τίποτα από τα γεγονότα δεν είναι μυθοπλασία, παρά μόνο ελάχιστα. Τα περισσότερα μέρη υπάρχουν στη πραγματικότητα, όπως και οι περισσότερες απόψεις με αποτέλεσμα, φίλε αναγνώστη, να γίνει η Google η καλύτερη σου φίλη.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει αποκτήσει πιστό κοινό και ανταποκρίνεται σε όλο το ντόρο που έγινε πριν από την έκδοσή του. Ίσως για τους φανατικούς αναγνώστες του να μην είναι το δικό του «μεγάλο επίτευγμα», είναι όμως, εν έτη 2018 ένα αξιόλογο και έξυπνο βιβλίο.

Σχόλια