Αν ένα πράγμα κάνει σωστά η Google, είναι να έχει ”μάτια” παντού. Είναι γνωστό, ότι δεν υπάρχει γωνιά στον πλανήτη, που να είναι απροσπέλαστη από τα ερευνητικά της ραντάρ.

Όσο ανησυχητικό και αν μας ακούγεται αυτό, έχει και τις θετικές του πλευρές. Μια από αυτές, είναι η εμπειρία οπτικής ”τηλεμεταφοράς” που προσφέρει με την τεχνολογία θέασης 360 μοιρών.

Η θέαση 360 μοιρών, έφτασε στα αυτιά και στα μάτια μας, μέσω από σχετικά βίντεο στο Youtube. Πλέον, υπάρχει μια τεράστια γκάμα από επιλογές που προσφέρουν μια εμπειρία οπτικής πραγματικότητας, μια ψευδαίσθηση σφαιρικής θέασης ενός τοπίου ή ενός χώρου, που το κάνουν σχεδόν ρεαλιστικό.

Ως διαδικτυακός αίλουρος λοιπόν, η πλατφόρμα, ενσωμάτωσε στην εφαρμογή Google Arts and Culture, αυτήν ακριβώς την οπτική ”εμπειρία”. Αν δεν ξέρεις ποια είναι αυτή η εφαρμογή, μην αγχώνεσαι, είσαι ένα κλικ μακριά από το να μάθεις. Αν είσαι από κινητό, μπορείς να πας στο appstore και να την εγκαταστήσεις γιατί το παγκόσμιο πολιτιστικό της περιεχόμενο, δεν θα σε απογοητεύσει. Αν πάλι είσαι από υπολογιστή ή λάπτοπ, τσέκαρε εδώ!Google arts and culture 360: Η οπτική εμπειρία 360 μοιρών σε κάνει να ''τηλεμεταφέρεσαι'' σε όλο τον κόσμο!

Εξερευνώντας λοιπόν την εφαρμογή, ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα θέματα που μπορεί να σου τραβήξουν την προσοχή, είναι και αυτό, με την θέαση σε 360 μοίρες, δημοφιλών αξιοθέατων αλλά και μουσείων. Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πως αυτή η τεχνολογία, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αντίστοιχη βιωματική, είναι η απόδειξη, ότι έχεις όλο τον κόσμο στα χέρια σου.

Μέσω αυτής της επιλογής, μπορείς να ”επισκεφθείς”, τα μεγαλύτερα μουσεία στο κόσμο, όπως το MoMa, Guggenheim Museum, J. Getty, British Museum, Uffizi Galleries, MET κ.ά, να δεις το εσωτερικό τους καθώς και μερικά από τα εκθέματα και να μετακινείσαι μέσω κουμπιών αριστερά και δεξιά, λες και βρίσκεσαι σε πίστα videogame (σουρεαλιστικό).

Όμως, η εξερεύνηση δεν σταματάει εκεί. Αν θες παραπάνω επιλογές, μπορείς να κάνεις tour και σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, από πολιτιστικά σημεία, δρόμους, κτήρια, πάρκα, αγάλματα, μέχρι και καθεδρικούς σχεδόν από όλα τα μέρη του κόσμου.

Αν λοιπόν, έχεις ψηθεί να δεις με τα μάτια σου αυτό που σου περιγράφω, μπες εδώ!

Κάνε scroll down για να δεις όλες τις επιλογές και εκμεταλλεύσου τες!!

Σχόλια