Τις δύσκολες στιγμές για τους συνανθρώπους μας, ας δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα βοηθείας προς όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Αττικής

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στις τηλεφωνικές γραμμές 210-4819001/ 213-2129104/ 213-2129105/ 213-2129117 (Φαξ: 213 -2129121, Email: center@patt.gov.gr) του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Ακολουθεί λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμούς
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημείο συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Ανακοίνωση για τους πληγέντες από το Δ Μαραθώνα

Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς θα μείνει ανοικτό για τους πληγέντες το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ως χώρος προσωρινού καταλύματος καθώς και το κυλικείο. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και σταθμός πρώτων βοηθειών

Οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη μπορούν να προσέρχονται στο ανωτέρω σημείο προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το Δημοτικό κτίριο Νέας Μάκρης θα παραμείνει ανοικτό προκειμένου να απευθύνονται οι πληγέντες για πληροφορίες στα τηλέφωνα 22943-20582 και 22943-20537

Όποιοι από τους πληγέντες έχουν βρει κατάλυμα σε ξενοδοχείο της περιοχής να απευθύνονται στο Δήμο προκειμένου να καταγραφούν ώστε να καλυφθούν τα έξοδά τους.

Ψυχραιμία και αλληλεγγύη στους πληγέντες.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά

Σε συνέχεια της επιχείρησης παροχής πρώτων βοηθειών στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής, το Σώμα Σαμαρειτών λειτουργεί Σταθμό Α Βοηθειών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία τηλεφωνήστε στο: +302294069870
Το σημείο στον χάρτη: https://goo.gl/maps/XmpnaXiq1V12

Ανακοίνωση για Αιμοδοσία

Στα «ΓΝΑ Σισμανόγλειο», «Θριάσιο» και «Η Ελπίς», θα διενεργείται αιμοδοσία με εκτάκτως διευρυμένο ωράριο έως τις 20:00.
Προκειμένου να δώσεις αίμα χρειάζεται να έχεις μαζί σου το ΑΜΚΑ σου και να μην έχεις δώσει τους τελευταίους 3-4 μήνες.
Αν μπορείς να βοηθήσεις μη διστάσεις, γίνε ο ήρωάς τους.

Δες πως αλλιώς μπορείς να βοηθήσεις εδώ!

Σχόλια