Υπέροχοι και οικονομικοί προορισμοί για Σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις!

Επιμέλεια: Αναστασία Κουτσώνα και Κατερίνα Παπασπύρου

Τα Σαββατοκύριακα είναι ότι καλύτερο συμβαίνει μέσα στην μουντή, γεμάτη δουλειά, άγχος, υποχρεώσεις εβδομάδα σου, πόσο μάλλον τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Θες το φλογερό κλίμα και οι ατέλειωτες ώρες στην παραλία; Θες η ασταμάτητη όρεξη για πάρτι, ξενύχτια, κοκτέιλ και παρέες που κρατάνε μέχρι το ξημέρωμα; Θες η ηλεκτρισμένη ερωτική ατμόσφαιρα και τα αδιάκοπα φλερτ;

Δεν ξέρουμε τι απ’ όλα φταίει αλλά ξέρουμε πως το ΣΚ είναι η ευκαιρία σου να ξεδώσεις, να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το “summer in Greece” που λένε και οι ξένοι.

Ξέρουμε, επίσης, πως όλα αυτά τα post στην αρχική του instagram και του facebook από παραλίες, νησιά και πλάτσα-πλούτσα χτυπάνε στο νευρικό σου σύστημα και σε κάνουν να θες περισσότερο από ποτέ μερικές μερούλες διακοπών!

Αν, λοιπόν, το budget σου αυτή τη χρονιά έχει πάρει λίγο την κάτω βόλτα ή αν το καταραμένο αφεντικό δεν σου δίνει μια ολόκληρη βδομαδούλα άδεια, αλλά επιθυμείς διακαώς να διακοπάρεις, τότε συνέχισε να scrollάρεις και τσέκαρε 6 κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη για διήμερο, που δεν θα σε απογοητεύσουν.

Εμείς σου δίνουμε κάποιες ιδέες για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το επερχόμενο Σαββατοκύριακο με κοντινούς και οικονομικούς προορισμούς!

Για εσένα που μένεις Αθήνα:

1. Πόρος

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται το πανέμορφο νησί του Πόρου. Μόλις 2 ώρες από τον Πειραιά με συμβατικό πλοίο ή μία ώρα με “δελφίνι”, ο Πόρος αποτελεί έναν από τους ωραιότερους κοντινούς προορισμούς στην Αττική και είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για όσους θέλουν να γλυτώσουν χρόνο και χρήμα, περνώντας ένα διήμερο πολλά υποσχόμενο!

οικονομικοί προορισμοί για Σαββατοκύριακο

Πόρος

Must do:

  • Με την πρώτη ματιά θα δεις πως ο Πόρος είναι ένα υπέροχο, γραφικό νησάκι με πλούσια βλάστηση και όμορφες παραλίες.
  • Μέσα στα σοκάκια κρύβονται παραδοσιακά ταβερνάκια, μαγαζιά αλλά και καφετέριες, όπου μπορείς να ξοδέψεις την ώρα σου κάτω από την δροσιά των πεύκων, σε χώρους που θα σε κάνουν να ξεχάσεις πως βρίσκεσαι μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.
  • Με την δεύτερη ματιά, όμως, θα ανακαλύψεις, αρκετά απροσδόκητα, την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού, που παρά το μικρό του μέγεθος διαθέτει αρκετά κλαμπ και μπαράκια για τις βραδινές σου εξόδους.
  • Mην παραλείψεις τα επισκεφθείς το πανέμορφο Λιμανάκι της Αγάπης, τις κατάφυτες παραλίες Μικρός και Μεγάλος Νεώριος αλλά και τον Πύργο του Ρολογιού, σήμα κατατεθέν του Πόρου με εκπληκτική θέα.

2.Ύδρα

Αν θες να χαλαρώσεις από την βαβούρα και το άγχος της μεγαλούπολης τότε η Ύδρα είναι ο προορισμός που έψαχνες! Το γραφικότατο και πανέμορφο νησάκι της Ύδρας απέχει μόλις δυόμιση ώρες από τον Πειραιά.

Ύδρα

Must do:

  • Η αναλλοίωτη και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα γραφικά σοκάκια, θα σε εντυπωσιάσει από την στιγμή της άφιξής σου στο νησί, αφού η Ύδρα είναι ένα αμφιθεατρικά χτισμένο νησί με αέρα άλλης εποχής.
  • Είναι ίσως το μοναδικό νησί της Ελλάδας στο οποίο δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τροχοφόρων οχημάτων, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις γίνονται ως επί το πλείστον με τα πόδια ή με γαϊδουράκια!
  • Ο αριθμός των πανέμορφων με καταγάλανα νερά και πεντακάθαρων παραλιών, οργανωμένων και μη, είναι αρκετά μεγάλος, ώστε να απολαύσεις τα μπάνια σου αλλά και διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες.
  • Επίσης, αξίζει να νιώσεις τα αρκετά έντονα vibes της νυχτερινής Ύδρας, αφού υπάρχει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, κλαμπ και μπαρ για όλα τα γούστα.
  • Μέσα στο διήμερο σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείς την εντυπωσιακή έπαυλη του Λάζαρου Κουντουριώτη, η οποία σήμερα λειτουργεί ως ιστορικό μουσείο, το Μπιστί για έξαλλες βουτιές και την παραλία του Άγιου Νικόλα.

3. Κύθνος

Η Κύθνος είναι ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός των Κυκλάδων και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Λιγότερο από τρεις ώρες χρειάζεται κανείς για να φτάσει στο νησί του Αιγαίου που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα.

Κολώνα Κύθνου

Must do:

  • Ο κυκλαδίτικος αέρας είναι παρών παντού στο νησί της Κύθνου, με τα κατάλευκα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια.
  • Εστιατόρια, ταβερνούλες, μαγαζιά αλλά και μπαράκια βρίσκονται διάσπαρτα στη μαγευτική Χώρα και στις γύρω περιοχές και θα σε κρατήσουν ευχάριστα απασχολημένο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  • Οι παραλίες της Κύθνου είναι από την πρώτη μέχρι και την τελευταία υπέροχες, με “βασίλισσα”, όπως την ονομάζουν, την παραλία Κολώνα. Μία λωρίδα άμμου ενώνει το νησάκι του Άγιου Λουκά με την Κύθνο σχηματίζοντας δύο παραλίες και ένα μαγευτικό τοπίο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς.
  • Εκτός από την παραλία Κολώνα που μόλις αναφέραμε, πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά στην παραλία της Επισκοπής, αλλά και στα γραφικά λιμανάκια της Αγίας Ειρήνης και των Λουτρών.

Για εσένα που μένεις Θεσσαλονίκη:

4. Χαλκιδική

Η έκφραση «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!», δεν είναι τυχαία. Αποτελεί το μότο όλων των βόρειων που έχουν την τύχη να επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι τον πανέμορφο αυτό τόπο που απέχει μόλις 1 ώρα οδικώς απ’τη Θεσσαλονίκη! Τα καταγάλανα νερά, οι χρυσές αμμουδιές, το πλούσιο πράσινο την μετατρέπουν σε ένα παραδεισένιο προορισμό και την κάνουν να προσομοιάζει με νησί.

Χαλκιδική

Must do:

  • Αν αναζητάς κάτι πιο παραδοσιακό και ήσυχο, επισκέψου το γραφικό χωριό Άφυτος, χτισμένο πάνω σε έναν βράχο που καταλήγει στη θάλασσα. Μην ξεχάσεις να δεις το Ναό του Άμμωνα Δία, ναό του δεύτερου μισού του 8ου αι. π.Χ. και το Λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Θα ηρεμήσεις με βουτιές στα καταπράσινα, πεντακάθαρα νερά του χωριού και τρώγοντας τα υπέροχα θαλασσινά στα ταβερνάκια με θέα το απέραντο γαλάζιο.
  • Αν, πάλι, αναζητάς κάτι πιο ζωντανό, το Πευκοχώρι είναι η κατάλληλη επιλογή για εσένα! Συνδυάζει χαλάρωση και διασκέδαση. Περιβάλλεται από δάσος πεύκων και έχει μια τεράστια και πανέμορφη αμμώδη παραλία. Εκεί υπάρχουν αρκετά beach bar στα οποία μπορείς να λικνιστείς στους τρελούς ρυθμούς των πιο μοντέρνων τραγουδιών και να γνωρίσεις πλήθος νεολαίας.
  • Αν ανήκεις στους λάτρεις της νυχτερινής ζωής πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς την Καλλιθέα, η οποία φημίζεται για τα νυχτερινά της μαγαζιά. Είναι σίγουρο ότι θα πας νύχτα και θα φύγεις με γυαλιά ηλίου, αφού γυρίσεις όλα τα ξέφρενα club της περιοχής.
  • Καβουρότρυπες: Ίσως η πιο φημισμένη και εξωτική παραλία της Χαλκιδικής, με τη λευκή άμμο να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τιρκουάζ της θάλασσας. Σήμα κατατεθέν της είναι μια τεράστια γοργόνα από βράχο, την οποία έχει σκαλίσει κάποιος ανώνυμος καλλιτέχνης.
  • Κάποιες από τις πιο αξιόλογες παραλίες της Χαλκιδικής είναι επίσης: Νέα Φώκαια, Πολύχρονο-Χανιώτη, Βουρβουρού, Παράδεισος, Τριστινίκα, Αμμουλιανή, Άγιος Ιωάννης. Η επίσκεψη σε αυτές θα σου μείνει αξέχαστη!

Καβουρότρυπες

5. Κατερίνη

Απέχει μόλις 45 λεπτά οδικώς από τη Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που συνδυάζει θάλασσα, αστική ζωή, φύση και ιστορία.

Καταρράκτης στο φαράγγι του Ενιπέα

Must do:

  • Επίσκεψη στο Δίον: Ένα από τα ωραιότερα αρχαιολογικά πάρκα που συνδυάζει την αρχαία ιστορία με το φυσικό κάλλος. Ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση και τους χειμάρρους, θα σε μαγέψει η αναβίωση του ένδοξου ελληνικού και ρωμαϊκού παρελθόντος της περιοχής με τους αρχαίους ναούς, τις ελληνιστικές και ρωμαϊκές επαύλεις, τα αρχαία θέατρα.
  • Αν η ανάγκη σου αυτό το Σαββατοκύριακο περιορίζεται στην ηλιοθεραπεία και το κολύμπι, μπορείς να επιλέξεις μια από τις παραλίες 80 χλμ. που εκτείνονται στην περιοχή: Κορινός, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Πλάκα, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παντελεήμονας, Πλαταμώνας, Νέοι Πόροι. Θα σε ικανοποιήσουν πλήρως!
  • Μην παραλείψεις να επισκεφτείς το κάστρο του Πλαταμώνα, με τα ψηλά τείχη και τον πύργο του 10ου αι. π.Χ. και να χαλαρώσεις κοιτάζοντας από ψηλά την αχανή παραλία της Κατερίνης.
  • Αν τέλος επιθυμείς να γυμναστείς με ευχάριστο τρόπο, το trekking στο φαράγγι το Ενιπέα είναι η ιδανική λύση για εσένα! Πάρε το μονοπάτι που ακολουθεί το φαράγγι από τους Μύλους στο Λιτόχωρο, μέχρι τη θέση Πριόνια, στα όρια του Δρυμού του Ολύμπου και απόλαυσε την υπέροχη διαδρομή.

6. Θάσος

Πρόκειται για το βορειότερο νησί και απέχει μόλις 2 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη! Φημίζεται για το πράσινο που είναι διάχυτο σε κάθε πλευρά του νησιού, τις καθαρές θάλασσες, τις λίμνες, τους καταρράκτες και τις ποικίλες δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις εκεί!

Η καταπράσινη Θάσος

Must do:

  • Στη Θάσο, αν έχεις όρεξη, δεν θα σταματήσεις να ανακαλύπτεις παραλίες: Παράδεισος, Χρυσή Ακτή, Χρυσή Αμμουδιά, Άγιος Αντώνιος, Αλυκές, Τρυπητή, Σκάλα Ποταμιά, παραλία Λιμένα, Πευκάρι, Σκάλα Ραχωίου, Γκιόλα, Σαλιάρα, περιμένουν να τις εξερευνήσεις!
  • Αν αγαπάς τα θαλάσσια σπορ και έχεις όρεξη να διασκεδάσεις αυτό το ΣΚ, μπορείς να πας για καταδύσεις στο Πευκάρι, σκι και φουσκωτά παιχνίδια στη Χρυσή Αμμουδιά, στο Πευκάρι, στην Ψιλή Άμμο και windsurf στον Παράδεισο!
  • Αν απ’την άλλη πλευρά, έχεις όρεξη να περιπλανηθείς σε ένα ταξίδι στον αρχαίο κόσμο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αυτό το ΣΚ, το Λιμένα και να ανακαλύψεις την αρχαία αγορά, τα ιερά του Ηρακλή, του Διονύσου, της Αρτέμιδος και του Ποσειδώνα, την Ακρόπολη με την απίθανη θέα, το αρχαίο θέατρο που κτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα.
  • Στον Λιμένα, τέλος, θα βρεις κάποια μπαρ και κλαμπ, που είναι πραγματικά ωραία. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα δημοφιλές θέρετρο μεταξύ των Ελλήνων οι νύχτες και το γλέντι συνήθως κρατάνε μέχρι το πρωί.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξεις τελικά από τις παραπάνω, είμαστε σίγουρες πως αυτό το ΣΚ θα σου μείνει αξέχαστο! Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και καλή διασκέδαση!!!!

Σχόλια