Ο Βρετανός τραυματιοφορέας που κατακτά την αστυνομική λογοτεχνία.

Εν έτη 2014 ο Γουιλίαμ Φοκς με το παρατσούκλι «Γουλφ» επιστρέφει στο Σώμα της Ασφάλειας μετά από μια «επίσκεψη» σε μια ψυχιατρική κλινική. Καθώς κοιμόταν αμέριμνος στο διαμέρισμα του, ένα τηλέφωνο για μια δολοφονία τον ταράζει.

Πηγαίνοντας στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος βρίσκεται στην απέναντι από αυτόν πολυκατοικία, αντικρίζει ένα κινηματογραφικά στημένο πτώμα: μια μαριονέτα, η οποία ήταν κρεμασμένη από στερεωμένα σκοινιά στο ταβάνι, τα μέλη της οποίας αποτελούνταν από διαφορετικά άτομα, όλα συνδεόμενα με την υπόθεση που τον έστειλε στη κλινική, όπως αναφέραμε πριν.

Το σημαντικότερο σημείο ήταν το κεφάλι. Το κεφάλι άνηκε στον ένοχο της τελευταίας υπόθεσής του. Και όχι μόνο αυτό, το βλέμμα του Αποτεφρωτή –έτσι ονόμαζαν το θύμα/ένοχο-κοίταζε καρφί προς το σπίτι του Γουλφ. Έλα όμως, που ο δολοφόνος έχει ως στόχο να φτιάξει μια καινούρια μαριονέτα, με τελευταίο άτομο στη λίστα, (ποιον άραγε;) τον Γουλφ, πράγμα που πλάσαρε στον τύπο για να λάβει μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση.Γίνε και εσύ η Μαριονέτα του Daniel Cole!

Ως πρώτη εικόνα, είναι γεγονός πως ο Ντάνιελ Κόουλ καταφέρνει να εντυπωσιάσει το κοινό με το παρθενικό του δημιούργημα. Το σκηνικό του τοποθετείται στη σύγχρονη εποχή, ενώ οι αναδρομές που γίνονται βασίζονται και αυτές στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, που δε του λείπει τίποτα από εκείνα τον γνωστών αστυνομικών συγγραφέων που βρίσκονται στον χώρο αρκετά χρόνια.

Ο δολοφόνος είναι αρκετά έξυπνος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον Γουλφ. Για να μπορέσει να τον καταλάβει και να τον φτάσει, θα πρέπει να ψάξει στο πρόσφατο παρελθόν του, μέσα στη κλινική, τότε που οι παρενέργειες από τα χάπια και η συναναστροφή του με τους άλλους τροφίμους τον εξωθούσαν να κάνει πράγματα αλόγιστα.

Ο Ντάνιελ Κόουλ, έχει υπογράψει με τον εκδοτικό του οίκο για ακόμα δυο μυθιστορήματα τα οποία έχουν να κάνουν με αυτό το καστ, ενώ παράλληλα, έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα για τη μεταφορά του βιβλίου στη τηλεοπτική οθόνη. Η Μαριονέτα εκδίδεται από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο όπως και το δεύτερο του βιβλίο, «Η κρεμάλα», το οποίο το περιμένουμε αρχές Νοέμβρη.

Σχόλια