Κάποιες σημαίες είναι πραγματικά πολύ παράξενες!

Υπάρχουν πολλές παράξενες σημαίες ανά τον κόσμο… Αυτές που σου έχουμε παρακάτω είναι σίγουρα οι πιο παράξενες, αφού παρακάτω θα βρεις εθνικές σημαίες που έχουν πάνω τρία πόδια, Καλάσνικοφ, φύλλα συκιάς κ.ά.

1. Χαβάη

παράξενες σημαίες

Η βρετανική επιρροή είναι εμφανής στην σημαία της Χαβάης. Παρότι δεν υπήρξε ποτέ κομμάτι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είχε πολλούς Ευρωπαίους αλλά και Αμερικανούς αποίκους.

2. Νεπάλ

παράξενες σημαίες

Η σημαία του Νεπάλ είναι σίγουρα αρκετά παράξενη και θέλει να συμβολίσει τις κορυφές των Ιμαλαϊων, ενώ ο ήλιος και το φεγγάρι συμβολίζουν την γαλήνη!

3. Γροιλανδία

παράξενες σημαίες

Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων τελικά προτιμήθηκε μια σημαία που να συμβολίζει τον κόκκινο ήλιο που ανατέλλει μέσα από το λευκό τοπίο.

4. Σρι Λάνκα

παράξενες σημαίες

Μια σημαία που προσπαθεί να ικανοποιήσει τους πάντες, αφού έχει το λιοντάρι με το σπαθί, τέσσερα φύλλα συκιάς στις γωνίες- που είναι βουδιστικά σύμβολα-, πορτοκαλί για την εθνότητα των Ταμίλ και πράσινο για τους μουσουλμάνους…

5. Ουγκάντα

παράξενες σημαίες

Ξεκάθαρα από τις πιο παράξενες σημαίες, αφού έχει τα χρώματα της γερμανικής σημαίας (αλλά περισσότερες φορές) και στο κέντρο έναν πελαργό με μια κορόνα στο κεφάλι του.

6. Νήσος του Μανπαράξενες σημαίες

Η σημαία του ημιαυτόνομου κράτους, που καθιερώθηκε το 1931, πολλοί λένε ότι προέρχεται από ένα κέλτικο σύμβολο, ενώ άλλοι λένε ότι προέρχεται από το αρχαιοελληνικό τρισκέλιον.

7. Μοζαμβίκη

παράξενες σημαίες

Με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας το 1983, το μαρξιστικό ένοπλο κίνημα που αγωνιζόταν ενάντια στην πορτογαλική εξουσία έβαλε στη σημαία τόσο το αστέρι της ιδεολογίας του, όσο και το όπλο που τους έφερε στη νίκη, δηλαδή ένα Καλάσνικοφ.

8. Μπουτάν

παράξενες σημαίες

Η σημαία έχει πάνω το μυθικό πλάσμα της βουδιστικής τοπικής παράδοσης που στα χέρια του έχει στρογγυλές πολύτιμες πέτρες! Η σημαία υιοθετήθηκε το 1969.

9. Ινδονησία

παράξενες σημαίεςΗ σημαία θυμίζει εκείνες της Πολωνίας, του Μονακό και της Σιγκαπούρης και ενώ μοιάζει πολλή απλή στην πραγματικότητα οι Ινδονήσιοι, το 1945, ξήλωναν όλα τα ολλανδικά αποικιοκρατικά σύμβολα. Έτσι, έκαναν και από τη σημαία αυτή, από την οποία ξήλωσαν το μπλε χρώμα και κράτησαν τα άλλα δύο…

Σχόλια