Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δύο μήνες μετά τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου δείχνει πως δεν τον ξεχνά.

Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που οι ειδήσεις έπαιζαν και ξανάπαιζαν τον χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου και κυριολεκτικά όλοι οι οπαδοί είχαν συγκλονιστεί από την απώλεια αυτή. Η ξαφνική, για τον κόσμο του μπάσκετ, απώλεια συνέβη στις 10 Ιουνίου του 2018, ημέρα Κυριακή.

Σαν κλασσικό κοριτσάκι δεν είχα ιδέα για το ποιος ήταν. Μέχρι που οι ειδήσεις και οι εφημερίδες τού έκαναν εκτενή αφιερώματα και έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα ένθετο εφημερίδας.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Με λίγα λόγια, ήταν ο ιδρυτής και η ψυχή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Διετέλεσε πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το 1972 έως το 2012 και αποχώρησε μετά από 40 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης με το σύλλογο.

Άφησε πίσω του 6 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα διηπειρωτικό, 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Κυρίως όμως κράτησε την αγάπη του κόσμου όταν αποτύγχανε τα πρώτα χρόνια της θητείας του.

Το μεγαλύτερο παράσημο στην “αθλητική” διαδρομή του Παύλου Γιαννακόπουλου, είναι ακριβώς αυτό: η αγάπη του κόσμου σχεδόν από καταβολής ενασχόλησής του με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα μετά από έναν μήνα και 20 μέρες η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Στη μνήμη του κορυφαίου αθλητικού παράγοντα στην ιστορία της Ελλάδας που δημιούργησε και διατήρησε την τεράστια παντοκρατορία του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες θα διεξαχθεί το πρώτο διεθνές τουρνουά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός σπουδαίου διεθνούς τουρνουά με τη συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων εις μνήμην του ιστορικού ηγέτη του συλλόγου, του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου.

Συγκεκριμένα, το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το πρώτο διεθνές τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, στο πλαίσιο του οποίου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Φενέρμπαχτσε και την Χίμκι. Πρόκειται για έναν θεσμό που θα θεσπιστεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρχής γενομένης από φέτος με μεγάλες ομάδες να έρχονται κάθε χρόνο στην Αθήνα προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του εμβληματικού παράγοντα».

Πηγή: leoforos.gr

Σχόλια