Μια λίστα αφιερωμένη σε όσους βρίσκονται- και θα βρίσκονται για πολύ- ακόμα στην Αθήνα…

Άλλες είναι σχετικά κοντά στο κέντρο της Αθήνας, άλλες είναι πολύ μακριά. Κάποιες είναι πολυσύχναστες, άλλες όχι αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Αττική!

1. Λεγραινά

Βρίσκεται 60 χμλ μακριά από την Αθήνα και για πολλά χρόνια ήταν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο. Η παραλία χαρακτηρίζεται από γαλάζια νερά και μια αμμουδερή παραλία!

Η πρόσβαση γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής και σίγουρα επιβάλλεται μια σύντομη επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στην περιοχή του Σουνίου.

2. Κακιά Θάλασσα

Σε απόσταση 50 χλμ από την Αθήνα στον οικισμό της Κερατέας βρίσκεται η Κακιά Θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής, ενώ η παραλία είναι πολύ όμορφη καθαρή και υπάρχει χώρος και για ελεύθερο κολύμπι!

3. Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Γαλαζοπράσινα νερά και ένας πλούσιος βυθός χαρακτηρίζουν τα Λιμανάκια!

Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη με τα λεωφορεία 115, 170, 122 και με το ΚΤΕΛ Αττικής. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα, αφού η πιο κοντινή καντίνα είναι αρκετά μακριά.

4. Μαύρο Λιθάρι

Λίγο μετά τη Σαρωνίδα βρίσκεται το Μαύρο Λιθάρι, το όνομα του οποίου προέρχεται από το μαύρο εντυπωσιακό βράχο που ξεπροβάλλει από τη θάλασσα!

Γαλάζια νερά και αμμουδιά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής.

5. Άγιος Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη

Αμμουδιά, ωραία νερά και το γεγονός ότι σπάνια φυσάει είναι μερικά από τα προτερήματά της παραλίας. Η πρόσβαση γίνεται, είτε με αυτοκίνητο, είτε μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής.

Δες ποιες παραλίες στην Αττική είναι ακατάλληλες για κολύμπι!

6. Καράβι, Σχοινιάς

Βρίσκεται 45 χλμ από την Αθήνα και πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής 30 στρεμμάτων, στον οποίο υπάρχει εστιατόριο, beach bar και αθλητικές εγκαταστάσεις!

Η είσοδος είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται και μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής.

7. Μάτι

Σε απόσταση περίπου 30 χλμ από την Αθήνα αποτελεί έναν ιδανικό μέρος για μπάνιο. Οι ακτές και ο βυθός συνδυάζουν πέτρα και άμμο, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσω των ΚΤΕΛ Αττικής.

Προτιμάται κυρίως από οικογένειες γι’ αυτό και είναι αρκετά ήρεμα.

8. Νέα Μάκρη-Ζούμπερι

Μόλις λίγα χμλ από το Μάτι το Ζούμπερι προτιμάται κυρίως από νέους. Έχει δωρεάν ξαπλώστρες και πάρκινγκ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα υπάρχει μια μικρή χρέωση.

Η πρόσβαση γίνεται πάλι μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής.

9. Καβούρι (Μικρό/Μεγάλο)

Όποια από τις δύο παραλίες και αν αποφασίσεις να επισκεφτείς θα περάσεις υπέροχα σε ζεστά και ρηχά νερά κατάλληλα για ώρες χαλάρωσης.

Η πρόσβαση στο Μικρό Καβούρι γίνεται με τα λεωφορεία 122 και 170, ενώ στο Μεγάλο Καβούρι με το 114.

10. Ψάθα

Σε απόσταση 66 χλμ από το κέντρο της Αθήνας θα βρεις την Ψάθα! Βρίσκεται κάτω από το όρος Πατέρα και χαρακτηρίζεται από κρυστάλλινα νερά, ενώ είναι κατάλληλη και για βόλτα.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ Αττικής.

Σχόλια