Λίγο πριν την εξόρμηση στα νησιά συναντηθήκαμε στην Αθήνα με μία καλλιτέχνιδα που μας εκπλήσσει διαρκώς και πάντα ευχάριστα!

Ο λόγος για την τραγουδοποιό, μουσικό και υπέροχο ον Σtella. H frontWoman της ομώνυμης μπάντας μας μίλησε για την έως τώρα καριέρα της, την ζωή της και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η Στέλλα Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνω Γλυφάδα, όπως μας λέει τότε ήταν ακόμα χωριό και ξυπνούσε από τα καμπανάκια από τα πρόβατα, βλέποντας φυσικά, θάλασσα!

Σtella

click by: Τάκης Σπυρόπουλος

Πότε κατάλαβες ότι έχεις κλίση προς τις τέχνες;

Για μένα πάντα ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι θα ασχοληθώ με τις τέχνες. Από μικρή το μόνο που ζητούσα ήταν πράγματα για να ζωγραφίζω ή κάτι για να κάνω θόρυβο. Πήραμε ένα πιάνο και ξεκίνησα μαθήματα.

Ποτέ δεν μου άρεσε, όμως, να παίζω νότες, ήθελα να μάθω να παίζω τραγούδια.

Έπειτα έμαθα να παίζω και κιθάρα, είχα έναν υπέροχο καθηγητή και μου το έκανε πολύ εύκολο- δεν με έβαλε ποτέ να μάθω νότες- μόνο τραγούδια.

Ο δάσκαλος έχει πολύ σημαντικό ρόλο, μπορεί να μάθει κάτι σε κάποιον πανεύκολα ή να αποτρέψει τελείως κάποιον που έχει κλίση.

Όταν ήρθε η ώρα να περάσει σε κάποια σχολή η Σtella αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν της ταιριάζει πολύ εκτός από την Καλών Τεχνών.
Με την εισαγωγή μου στην Καλών Τεχνών αφοσιώθηκα φουλ στα εικαστικά. Άφησα σε δεύτερη μοίρα την μουσική, αν και ήμουν σε μια μπάντα εκείνη την περίοδο που κάναμε διασκευές, αλλά εγώ ντρεπόμουν να παίξω σε κόσμο.
Οπότε δεν είχε πολύ νόημα η όλη φάση, ουσιαστικά απλώς συναντιόμασταν και τζαμάραμε. Ευχάριστο ήταν, αλλά pointless!

Μετά την σχολή;

Μετά δούλεψα σε περιοδικά, έκανα επιμέλεια φωτογραφίας, αλλά δεν μου άρεσε πολύ ο χώρος. Ευτυχώς με την κρίση όλα αυτά πάτωσαν και εγώ ελευθερώθηκα.
Η Σtella γράφει μουσική, πολύ μουσική, για να έρθουν οι Medicine, το πρώτο επίσημο συγκρότημα που συμμετείχε και έπειτα οι Σtella!

Μέσα σε αυτά που έγραψε είναι και η μουσική για την ταινία Copa Loca

Γενικά γράφω, κάθομαι στο studio μου- που είναι στο διαμέρισμα μου- και γράφω μουσική και στίχους. Είχα όμως δύο μεγάλες φοβίες που με δυσκόλευαν πολύ ως performer.
1. Φοβόμουν να εκτεθώ, είχα τρελό άγχος πριν τα Live. Μου έλεγαν ότι έχουμε live σε έναν μήνα και τρελαινόμουν, καθόμουν και μέτραγα αντίστροφα: 29-28-27-26
2. Φοβόμουν τα αεροπορικά ταξίδια, δεν μπορούσα να ταξιδέψω με τίποτα. Δεν είναι νορμάλ να βρίσκεσαι 35.000 μέτρα πάνω από την γη! Αυτοί οι 2 φόβοι κάπως έφυγαν μαζί, την ίδια εποχή και η αλήθεια είναι ότι αν δεν τα ξεπερνούσα αυτά δεν θα παίζαμε ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Γαλλία, ούτε στην Αμερική..
Η Σtella και η μπάντα της κατακτούν, μετά την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Με πάμπολλες επιτυχίες στο βιογραφικό τους, είναι πλέον σίγουρα ό,τι καλύτερο στην Indie-Pop σκηνή της χώρας μας. Έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν στα μεγαλύτερα εγχώρια events, ενώ φέτος κάνουν το επόμενο βήμα με περισσότερα live διεθνώς.
Σtella

click by: Τάκης Σπυρόπουλος

Παίξαμε στην Αμερική, ακολούθησε tour στα Βαλκάνια, μετά Γερμανία και τέλος Αγγλία, Γαλλία.

Που είχατε την μεγαλύτερη ανταπόκριση;

Κοίτα, στην Γαλλία πήραμε μέρος ενός φεστιβάλ ονόματι Europavox στο οποίο έτρεχε ένα πρόγραμμα (coaching export programme) για νέες μπάντες και διάλεξαν 14 μπάντες από όλη την Ευρώπη, έπειτα 7 τελικές και αυτές οι 7 μπήκαν σε ένα πρόγραμμα για περισσότερα Live στο εξωτερικό και περισσότερο support!
Μπήκαμε στις 7 τελικές, ήδη μας έκλεισαν ένα live στην Λιθουανία. Αλλά και στην Αγγλία ήταν τέλεια, γιατί το διοργανώσαμε μόνοι μας και παρόλο που το φοβόμασταν πολύ τελικά το γεμίσαμε και με το παραπάνω τον χώρο!
Παράλληλα με όλα αυτά η υπέροχη Σtella συνεργάζεται με τον ΝΤΕΙΒΙΝΤ και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό… Προσωπικό αγαπημένο A State Nearby!

Τώρα τι να περιμένουμε από σένα και την μπάντα;

Έχω έτοιμο δίσκο, αλλά θέλω να τον στείλω σε label του εξωτερικού. Από live παίζουμε τώρα στο Up Festival στην Αμοργό, στις 20 Ιουλίου στο Syros International film festival και στις 27 του μήνα στο Three days in Aegina. Στις 4 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στην Κύπρο, μετά λίγες διακοπές γιατί από Σεπτέμβρη πάλι μέσα τα κεφάλια!

Για το φουλ πρόγραμμα της Σtella μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα Σtella music ή στην Facebook σελίδα.

Κεντρική φωτογραφία Λεωνίδας Κουρμαδάς

Σχόλια