Μεγάλο running event με τον Γιάννη, τον Κώστα και το Θανάση Αντετοκούνμπο, το Σάββατο, με εκκίνηση από το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, τον τόπο όπου ξεκίνησαν, και σημείο τερματισμού το Καλλιμάρμαρο.

Χιλιάδες δρομείς ντυμένοι με τη λευκή μπασκετική φανέλα και τυπωμένο το μήνυμα “We are all bros” συγκεντρωθήκαμε στα Σεπόλια, τον τόπο από όπου ξεκίνησαν την λαμπρή πορεία τους τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, για να τρέξουμε για καλό σκοπό, με τα έσοδα του αγώνα που θα διατεθούν για την υποστήριξη των αναγκών και του έργου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Fly 5k with the Bros: Τρέξαμε παρέα με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο για καλό σκοπό!

Φωτογραφία: Βασιλική Κοκμοτού

Πριν δοθεί η εκκίνηση του αγώνα ο Γιάννης, ο Θανάσης, και ο Κώστας χαιρέτησαν όλους τους παρευρισκόμενους λέγοντας ότι βρεθήκαμε όλοι εκεί επειδή «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε», και μετέδωσαν επίσης το μήνυμα ότι είμαστε όλοι αδέρφια και ίσοι και έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί, με συλλογική προσπάθεια να αλλάξουμε τον κόσμο.

Φωτογραφία: Βασιλική Κοκμοτού

Δεν έχει σημασία η φυλή, το χρώμα του δέρματός σου, η θρησκεία σου, το μέρος που κατάγεσαι ή μεγάλωσες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είσαι άνθρωπος με όνειρα, όραμα, ελπίδα και θέληση για ζωή.

Τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να φτιάξεις τον κόσμο όπως εσύ τον θέλεις.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να οπλιστείς με δύναμη και να γίνεις ένα με τους γύρω σου, χωρίς να κάνεις διακρίσεις, αλλά να συνεργαστείς μαζί τους και να δημιουργήσετε αυτό που θέλετε, όπως εσείς το θέλετε.

Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, με τους δρόμους κατακλυσμένους από δρομείς διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, και φυσικά ανάμεσά μας, και τα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο, τρέχοντας όλοι μαζί σαν μία παρέα που ενώνονται με ένα κοινό σκοπό και ένα μήνυμα: «Είμαστε όλοι αδέρφια. Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο».

Πολλοί θα σπεύσουν να σκεφτούν ότι είναι αδύνατον και κάτι το ουτοπικό.

Όχι. Αδύνατον φαντάζει το οτιδήποτε αν δεν πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις να το αλλάζεις.

Αδύνατον είναι οτιδήποτε στέκεις και το κοιτάζεις αφήνοντάς το να σε βλάπτει μένοντας αδρανής, αντί να πάρεις φόρα και να πέσεις με δύναμη πάνω του, εξαφανίζοντάς το και αντικαθιστώντας το με κάτι καλύτερο.

Δυνατόν είναι οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου, φτιάξεις πλάνο και έπειτα συνεργαστείς και ενώσεις τη δύναμή σου με αυτή των συνανθρώπων σου, δημιουργώντας όλοι μαζί το δρόμο προς την αλλαγή του κακού που επικρατεί στο καλό που αξίζει σε όλους μας να έχουμε.

Ευχαριστούμε Γιάννη, Κώστα, και Θανάση Αντετοκούνμπο για τα τόσο ουσιώδη μηνύματα που θελήσατε να περάσετε!

Καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι… We are all bros!

Φωτογραφία: Βασιλική Κοκμοτού

 

Σχόλια