Βρίσκεται συγκεκριμένα στην 38η θέση παγκοσμίως!

Ο λόγος για το ΕΚΠΑ, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Webometrics βρίσκεται στην 38η θέση παγκοσμίως μεταξύ περίπου 10.500 Πανεπιστημίων με 698.386 ετεροαναφορές!

Η Webometrics είναι από τους πιο αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς και δημοσίευσε την ειδική παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων “Τop Universities by Google Scholar Citations”.

Ο πίνακα κατάταξης συντάσσεται με βάση τον αριθμό ετεροαναφορών του ερευνητικού έργου των Ιδρυμάτων. Ο εντοπισμός τους γίνεται μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας του Google Scholar.

Το ΕΚΠΑ ανέβηκε πέντε θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη και αυτή είναι η καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ ελληνικό Πανεπιστήμιο σε ιδρυματικό επίπεδο σε οποιαδήποτε παγκόσμια κατάταξη.

Επιπλέον, το ΕΚΠΑ είναι μεταξύ των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην συγκεκριμένη κατάταξη καταλαμβάνοντας την 7η θέση πίσω από πολύ γνωστά Πανεπιστήμια όπως το Cambridge, το Oxford, το University College of London, το École Polytechnique Fédérale de Lausanne, το Imperial College London και το King’s College London.

Σχόλια