Δεν θα βρεις καλύτερο μέσο για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου από τα βιβλία ψυχολογίας!

Ξέρω πως αγαπάς το Ίντερνετ. Ξέρω πως η τεχνολογία είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αλλά, εκεί έξω, υπάρχουν ακόμα κάποιοι γνήσιοι βιβλιοφάγοι, που δεν έχουν βαρεθεί τη συντροφιά του πατροπαράδοτου… βιβλίου. Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο έχει μία μυρωδιά από τα παλιά. Είναι μαγικό το πόσο γρήγορα αφιερώνεσαι σε αυτό και πόσο μακριά μπορεί να σε ταξιδέψει με λίγες μόνο σελίδες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το βιβλίο δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Όπως επίσης, παντός καιρού είναι και η… διαρκής αναζήτηση του εαυτού μας -what?-.

Παραδέξου το, δεν είναι λίγες οι φορές που ψάχνουμε -μικροί και μεγάλοι- διεξόδους για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, να βρούμε τη θέληση και το θάρρος που μας λείπει ενώ άλλες φορές, αποζητάμε μικρά και σύντομα tips για μια καλύτερη, πιο θετική ζωή.

Γι’ αυτό είναι εδώ και τα βιβλία ψυχολογίας. Χωρίς αμφιβολία, θα έχεις ένα τέτοιο στο σπίτι σου απλά μέχρι τώρα δεν έτυχε να το διαβάσεις. Είναι τα βιβλία εκείνα μέσα από τα οποία μπορείς να βρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, να νιώσεις καλύτερα και να υιοθετήσεις ενδεχομένως ένα νέο τρόπο σκέψης. Εμείς θα σου προτείνουμε μερικά τέτοια που πρέπει να τύχει να διαβάσεις:

Βιβλία ψυχολογίας: 5+1 προτάσεις για να βάλεις πλώρη για τη θετική σκέψη!1. Δες τη ζωή αλλιώς – Arianna Huffington-Στασινοπούλου

Με τη συγγραφέα να εκδίδει το πρώτο της βιβλίο στα 23 της μόλις χρόνια, το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μία πολύ ανατρεπτική άποψη για όσα θεωρούμε “ευτυχία”.  Μέσα από τέσσερις βασικούς πυλώνες, η συγγραφέας μας δίνει τη δική της οπτική γωνία για το πώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσα μας συμβαίνουν. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο βιβλίο:“Η ευτυχία είναι σαν το τένις. Αν θέλεις να είσαι καλός τενίστας, δεν αρκεί απλώς να πιάσεις μια ρακέτα – πρέπει να προπονηθείς”.

2. Η δύναμη των εσωστρεφών – Susan Cain 

Ένα κατεξοχήν εσωστρεφές άτομο, όπως η ίδια δηλώνει, αλλά και αριστούχα του Princeton και του Harvard, εξιστορεί σε αυτό το βιβλίο, το πώς η κοινωνία “κατασκευάζει” ανθρώπους επιθετικούς και εξωστρεφείς, τη στιγμή που πολλοί γύρω μας δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το πρότυπο. Μέσα από την κοινωνική, ιστορική και ψυχολογική έρευνα της, θα σε βοηθήσει, όχι να γίνεις ξαφνικά κάποιος άλλος, αλλά να κατανοήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και να βρεις τις ισορροπίες σου.

 

3. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε – Barbara Berger

Ένα βιβλίο “οδηγός” για τη θετική σκέψη. Συγκεκριμένα, η συγγραφέας υποστηρίζει πως οι πράξεις και τα λόγια μας είναι αυτά που καθορίζουν τις σκέψεις μας. Αν αποφασίσουμε να τα βελτιώσουμε, τότε και η ζωή μας θα βελτιωθεί. Όλα είναι στο μυαλό λοιπόν και δεν έχεις τίποτα να χάσεις από το να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το συγγραφικό έργο.

 

 

 

 

4. Άλλα θέλω & άλλα κάνω – Πιντέρης Γιώργος

Ένας φοιτητής της Αεροναυπηγικής, που δίδασκε καράτε, μιλούσε στο ραδιόφωνο και έγινε ψυχολόγος, είναι ο συγγραφές του βιβλίου. Μέσα σε αυτό, ο Γιώργος Πιντέρης, εκφράζει τη θεωρία του σχετικά με την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου. Θεωρεί πως υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που απαρτίζουν την καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση, χτίζουν την ποιότητα ζωής μας. Είναι όμως η τελευταία συνυφασμένη με τις δικές μας ανάγκες; Αυτό είναι το ερώτημα που θα λύσεις μέσα από αυτό το βιβλίο.

 

 

5. Ψυχική Μπουγάδα – Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Μετά την επιτυχία της “Η ευτυχία είναι απόφαση”το συστήνουμε εξίσου ανεπιφύλακτα– η συγγραφέας μας δίνει να καταλάβουμε πως είναι στο χέρι μας να αποβάλουμε τη “σκόνη” που περιτριγυρίζει τη ζωή και την ψυχή μας, “καθαρίζοντας” έτσι τις σκέψεις μας και κάνοντας μία νέα αρχή.

6. Η θεωρία του Wine Bar – David Gilbertson

Πυρήνας του βιβλίου αυτού, είναι ο επιχειρηματικός κόσμος και τα άτομα που επιδιώκουν να ενσωματωθούν σε αυτόν. Με το καυστικό χιούμορ του και την άμεση γλώσσα του -δεν χρειάζεται να έχεις επιχειρηματικές γνώσεις για να καταλάβεις– ο συγγραφέας, μέσω μικρών, σύντομων κειμένων και εικονογραφήσεων, “ξεμπλοκάρει” όσους έχουν απελπιστεί με την επόμενη επιχειρηματική τους κίνηση. Πάντα βέβαια, ο υποψήφιος μπορεί να τα σκεφτεί όλα αυτά στο κοντινό bar της γειτονιάς του με ένα ποτηράκι κρασί. Ηθικό δίδαγμα: take it easy.


Κάπως έτσι, μέσα από ένα βιβλίο, μπορείς κι εσύ να πάρεις μια μικρή γεύση από τις προσπάθειες που έκανα κάποιοι για να μας μεταδώσουν λίγη θετικότητα. Εξάλλου, το πώς βλέπουμε τα πράγματα είναι δική μας επιλογή.

Μπορούμε να παραπονιόμαστε επειδή τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια, ή μπορούμε να χαρούμε επειδή τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα’. – Alphonse Karr

Σχόλια