Ταινίες που σου δίνουν τροφή για σκέψη…

Η ζωή είναι δύσκολη και όπως είχα διαβάσει και σ’ ένα βιβλίο: «Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα βγάζεις ή τι προθέσεις έχεις. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ο καθένας ζει τη δική του ιστορία. Το τρικ είναι να αποδεχτείς την πραγματικότητα και να ζεις ειρηνικά μαζί της.»

Οι ταινίες σε βγάζουν αρκετές φορές από τη δική σου ζωή και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι όλα είναι καλά. Αυτές που σου έχουμε παρακάτω θα σε βάλουν σε σκέψεις και τα μηνύματα που περνούν είναι πολύ σημαντικά.

Σχεδόν σίγουρα τις έχεις δει όλες, ωστόσο αξίζει να τις δεις άλλη μια φορά έχοντας στο μυαλό σου το ότι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι!

1. Rocky

Η ιστορία του είναι πολύ γνωστή και έχουν βγει πολλά Rocky! Ο Stallone όταν έγραψε το σενάριο απαίτησε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η αλήθεια είναι ότι ο Rocky είναι ένας χαρακτήρας πραγματικός μαχητής.

Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει τα μαθήματα που περνά η ταινία για την ζωή πρέπει να την ξαναδείς!

2. The Shawshank Redemption

Η ιστορία βασίζεται σε μια ιστορία του αγαπημένου Stephen King. Ο Andy Dufresne βρίσκεται στην φυλακή για τους φόνους της γυναίκας του και του εραστή της.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν διέπραξε αυτός τους φόνους. Εκεί θα αναπτύξει μια πολύ ενδιαφέρουσα φιλία, θα ζήσει άσχημες και δύσκολες εμπειρίες και θα φτιάξει το σχέδιο διαφυγής του.

3. Good Will Hunting

Ο Will Hunting έχει πολύ υψηλό IQ, αλλά εργάζεται ως επιστάτης στο MIT. H ζωή του αλλάζει όταν θα λύσει ένα πολύ δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα και τελικά θα τον ανακαλύψει ο καθηγητής Gerald Lambeau, ο οποίος και θέλει να τον καθοδηγήσει.

4. Erin Brockovich

Ένας ρόλος που πραγματικά αποτελεί έμπνευση και που έδωσε και στην Robers Όσκαρ! H Erin Brockovich είναι μια διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο.

Η Erin θα προσληφθεί ως απλή υπάλληλος σ’ ένα δικηγορικό γραφείο και θα ανακαλύψει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος. Τότε, με πολύ πάθος θα δοθεί στην υπόθεση αυτή, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα τυπικά νομικά προσόντα.

5. The Theory of Everything

Πέρα από το γεγονός ότι ο Redmayne έδωσε μια καθηλωτική ερμηνεία η ταινία σου δίνει μεγάλη ώθηση και κίνητρα για να συνεχίσεις.

Ένας άνθρωπος (ο Stephen Hawking) στα 21 του μαθαίνει ότι έχει τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα. Στην ταινία βλέπουμε τα πρώτα του βήματα από το 1963, που ξεκίνησε να σπουδάζει στο Cambridge, τη σχέση του με τη γυναίκα του και τις καινοτόμες και αιχμηρές του απόψεις!

Σχόλια