Το πρώτο δημιούργημα της Gillian Flynn «Αιχμηρά Αντικείμενα» βγαίνει επιτέλους στο γυαλί!

Η Gillian Flynn το 2006 δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο. Η συγγραφέας ήδη έχει δει να μεταφέρονται κυρίως στον κινηματογράφο βιβλία της όπως «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone Girl) και το «Σκοτεινός τόπος» (Dark Places). Εν έτη 2018, είναι έτοιμη, λοιπόν, να δει και το πρωτότοκο παιδί της τα «Αιχμηρά Αντικείμενα» να γίνεται σειρά.

Πιστοί στο βιβλίο και με σκηνοθέτη τον Jean Marc Vallee, η Καμίλ, (aka Amy Adams) είναι δημοσιογράφος σε μια μικρή εφημερίδα του Σικάγου και καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ. Εξαιτίας, όμως, ενός εγκλήματος που συνέβη, με θύματα μικρά παιδιά, στη γενέτειρα της, είναι αναγκασμένη να γυρίσει πίσω στο Wind Gap για να καλύψει το συμβάν, ως πιο οικεία σε αυτό τον τόπο.

Η επιστροφή της όμως δεν είναι αυτό που εμείς θα είχαμε στο νου μας, ένα ανοιχτό και ευπρόσδεκτο σπίτι όπου την περιμένουν οι γονείς της με ανυπομονησία. Αντ’ αυτού, γυρνά στο σπίτι της πάμπλουτης μητέρας της, μιας γυναίκας πιεστικής και τρομακτικά υπερπροστατευτικής, με τον πατέρα της να είναι αμέτοχος και με την έφηβη αδερφή της που ήδη είναι θύμα της ηλικίας της. αιχμηρά αντικείμενα

Με αυτή την επιστροφή της, επιστρέφουν και όλα όσα προσπάθησε να ξεχάσει όλο αυτό τον καιρό που βρισκόταν στο Σικάγο, δηλαδή τον πόνο που της δημιούργησε η μητέρα της αλλά και τον θάνατο της αδερφής της, όσο ακόμα ήταν παιδί. Έτσι, λοιπόν, ο στόχος της δεν είναι μόνο να αναζητήσει πληροφορίες και στοιχεία για να γράψει το άρθρο. Παράλληλα, πρέπει να διαχειριστεί και ένα παρελθόν άσχημο, όπου κάθε μέρα που περνά την φέρνει όλο και πιο κοντά στους πιο κρυφούς της φόβους.

Και σε αυτό το σημείο, ξέρω αναρωτιέσαι, φίλε αναγνώστη, γιατί ο τίτλος είναι «Αιχμηρά Αντικείμενα» και όχι κάποιος άλλος. Και θα σου απαντήσω, λοιπόν, ότι έτσι πρέπει να είναι γιατί, όπως και εσύ θα καταλάβεις, κάθε άλλη πληροφορία μπορεί να αποτελέσει spoil.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου 2018 στην Αμερική και έχουν προβληθεί ήδη τα 3 πρώτα επεισόδια. Η βαθμολογία της στο IMDB έχει ανέβει ήδη στο 8,4/10 ενώ, μέχρι στιγμής δεν απέχει αρκετά από το «γράμμα» του βιβλίου.

Θα καταφέρει η σειρά να εντυπωσιάσει εμάς, τους αναγνώστες του βιβλίου ή θα απογοητευτούμε, κάτι που έχει γίνει ουκ ολίγες φορές; Θα φανεί, λοιπόν, στο χειροκρότημα!

Σχόλια