Το καλοκαίρι είναι εδώ! Αν δεν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί και επέλεξες να κάνεις εναλλακτικές διακοπές στην ηπειρωτική χώρα ή καλοκαιρινό road trip στην Ελλάδα, σου βρήκαμε 6 must μουσικά φεστιβάλ στην Ήπειρο.

Η Ήπειρος συνδυάζει αρμονικά το βουνό με το μπλε των ποταμών ή της θάλασσας. Η αγαπημένη εποχή όλων γίνεται ακόμα καλύτερη μέσα από μουσικές εκδηλώσεις με άποψη και αισθητική. Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά στα μουσικά φεστιβάλ στην Ήπειρο που παίζουν! Είναι τουλάχιστον διήμερα και σίγουρα θα σε κάνουν να τραγουδάς και να χορεύεις ασταμάτητα!

1.Αν ο τελικός προορισμός σου είναι τα Ιωάννινα, να ξέρεις ότι μέχρι τον Αύγουστο διαρκεί το Its Kale Festival, ένα city festival στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ των Ιωαννίνων. Φέτος εκτός από τον χώρο μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο χρησιμοποιείται, ύστερα από πολλά χρόνια, και ο χώρος μπροστά από το Μουσείο Αργυροτεχνίας. Προλαβαίνεις, την 26η Αυγούστου, τη συναυλία των Στ. Σιόλα και Αργ. Καπαρού στο Βυζαντινό Μουσείο με φόντο την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Δες περισσότερα για το Its Kale Festival εδώ!

2.Πηγαίνοντας λίγο βορειότερα φτάνεις στην Κόνιτσα. Το Konitsa Festival αυτή την χρονιά ξεκινά με Highland party στην Αναγνωστοπούλειο Γεωργική Σχολή στις 10 Αυγούστου και κορυφώνεται με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα στην Οικία της Χάμκως στις 16 Αυγούστου.

Δες περισσότερα για τη μεγάλη συναυλία του Θανάση και του Σωκράτη εδώ!

3.Συνεχίζοντας νότια το ταξίδι σου, ανάμεσα από την Άρτα και την Πρέβεζα, θα συναντήσεις τη λίμνη Ζηρού. Στο φυσικό αυτό τοπίο, που μοιάζει με ελβετικό, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια το Zero Festival. Ραντεβού στη λίμνη με Active Member και Imam Baildi στις 10 Αυγούστου. Και τη δεύτερη μέρα, 11 Αυγούστου με Kadebostany, Lia Hide και Atomic Love.

Μάθε περισσότερα για το υπέροχο αυτό φεστιβάλ εδώ!

Ψάχνεις μουσικά φεστιβάλ στην Ήπειρο;

4.Αν βρεθείς στην Πρέβεζα δες τι θα παίξει στο Rapido Molino Music Festival, που διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά κάτω από τον πλάτανο της κεντρικής πλατείας στον Γοργόμυλο. Στις 3 Αυγούστου θα χορεύεις ασταμάτητα με τους Locomondo, Folk n’ Roll, Solid Buzz και Ντίνο Γιαννακό! Ενώ στις 4 Αυγούστου με τους 1000mods! Μαζί τους θα είναι οι Filthy Animals και οι Sakis Dovolis PowerTrio. Το φεστιβάλ κλείνουν οι George Gakis & The Troublemakers και o Stuart Craig ως special guest.

Εδώ θα βρεις ό τι χρειάζεσαι για το Rapido Molino Music Festival!

5.Μια ακόμα καλοκαιρινή γιορτή σε περιμένει κοντά στον ποταμό Αχέροντα, στον Βουβοπόταμο της Πρέβεζας. Είναι το 9ο River of Souls Festival! Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στις 28 Ιουλίου θα γεμίσεις την ψυχή σου με χρώματα και μουσικές απολαμβάνοντας τους Sound Explosion, τους Basements, τους Aqua Barons και τους Jammers ως special guests. Θα σε ξεσηκώσουν με garage punk sounds, surf ήχους των 60’s και πολλές αγαπημένες διασκευές.

Μάθε περισσότερα εδώ!

6.Μείνε δυο μέρες ακόμα, μέχρι 30 Ιουλίου για να μην χάσεις το 8ο Acheron Fest, στο φαράγγι του θρυλικού ποταμού Αχέροντα. Ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με το συγκρότημα Trio Tenoro και τον Γιώργο Σαράκη θα δημιουργήσουν μια έντονη καλοκαιρινή βραδιά στις πηγές του ποταμού, στην Γλυκή Θεσπρωτίας.

Ό τι χρειάζεσαι για το 8ο Acheron Fest θα το βρεις εδώ!

Μη χάσεις κανένα!

Σχόλια