Δεν είναι τόσο περίεργα όσο είναι μουσεία άλλων χωρών αλλά σίγουρα είναι απ’ τα πιο παράξενα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μουσεία ξέφυγαν από το κλασικό και ιστορικό και το πήγαν ένα βήμα παρακάτω… Σε ολόκληρο τον κόσμο μπορείς να βρεις πολλά ενδιαφέροντα, αλλά και παράξενα μουσεία! Εδώ σου έχουμε 4 πολύ παράξενα μουσεία στην Ελλάδα!

1. Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το περίεργο του συγκεκριμένου μουσείου έγκειται στον τρόπο που βλέπεις τα εκθέματα και στη διαρρύθμιση που έχει…

Το μουσείο ιδρύθηκε στα 1997 όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Στο μουσείο θα οδηγηθείς στη μαγεία του ελληνικού σινεμά, αλλά και τις πρώτες προσπάθειες του 20ου αιώνα, ενώ θα δεις και πολλά «διαδραστικά» εκθέματα σ’ ένα μουσείο που μοιάζει πολύ με άλλα θεματικά του εξωτερικού!

2. Εγκληματολογικό Μουσείο Αθηνών

Το συγκεκριμένο μουσείο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού εξ ορισμού είναι αρκετά περίεργο!

Παρότι δεν είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και οι επισκέψεις πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν συνεννόησης είναι ένα εκπληκτικό μουσείο που φαίνεται να έχει παγώσει στον χρόνο και που αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια για να το δεις από κοντά!

Το παλαιότερο έκθεμα του μουσείου χρονολογείται στα 1789, ενώ υπάρχουν και εκθέματα από διάσημους λήσταρχους, χημικές ουσίες του προηγούμενου αιώνα και άλλα…

3. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Και μόνο από το όνομα σου κάνει εντύπωση! Το μουσείο ιδρύθηκε στα 1994 και ως στόχο έχει τη μελέτη, την προστασία, τη συντήρηση και την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους του νησιού.

Το Απολιθωμένο Δάσος, αποτελεί ένα διατηρητέο φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση. Η έδρα του βρίσκεται στο Σίγρι, στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου δάσους και αποτελεί το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που ίδρυσε η Ελληνική Πολιτεία.

4. Μουσείο Κομπολογιού

Αν δεν υπάρχει στην Ελλάδα τέτοιο μουσείο που θα υπάρχει;

Ένα περίεργο μουσείο που είναι λογικό που υπάρχει στην Ελλάδα! Το μουσείο βρίσκεται στο Ναύπλιο και ιδρύθηκε στα 1998.

Από τότε παραμένει ένα από τα πιο όμορφα μουσεία στον κόσμο, το οποίο και ιδρύθηκε από ένα ζευγάρι που συνέλεγε και μελετούσε κομπολόγια απ΄ τα μέσα του 20ου αιώνα!

Σχόλια