Επειδή η αναζήτηση μιας ταινίας τρόμου δεν είναι ό,τι πιο εύκολο εδώ σου έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές!

Πέρα από τις κλασικές ταινίες τρόμου που μάλιστα είναι και αρκετά καλές η δυσκολία να βρεις σύγχρονες καλές ταινίες τρόμου είναι μεγάλη. Οι ταινίες τρόμου, είτε είναι σκοτεινές, είτε κάπως περίεργες είναι πάντα δυνατές και προσφέρουν ένταση και συναισθήματα.

Αυτές είναι, λοιπόν, 13 ταινίες τρόμου για τη σημερινή μέρα!

1. Goodnight Mommy

Καλοκαίρι… Ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή ανάμεσα σε δάσος και καλαμπόκια.

Δύο 10χρονοι δίδυμοι αναμένουν τη μητέρα τους. Όταν αυτή επιστρέφει, το κεφάλι της είναι όλο τυλιγμένο με επιδέσμους μετά από πλαστική εγχείρηση. Τίποτα δεν είναι πια όπως πριν…

Η γυναίκα αποκλείει την οικογένεια της από τον έξω κόσμο και κάνει τα παιδιά της να αμφιβάλλουν ότι αυτή είναι η αληθινή τους μητέρα. Τότε, τα δύο αγόρια θα αποφασίσουν να ανακαλύψουν την αλήθεια με κάθε κόστος.

2. The Autopsy of Jane Doe

To “The Autopsy of Jane Doe” επικεντρώνεται σε δύο ιατροδικαστές που προσπαθούν να ανακαλύψουν την αιτία θανάτου μιας μυστηριώδους γυναίκας αγνώστων στοιχείων που βρίσκεται στο νεκροτομείο τους.

Η σχεδόν άθικτη κατάσταση του πτώματος προκαλεί σύγχυση στους ιατροδικαστές και όσο εισχωρούν στα μυστικά του, αλλόκοτα γεγονότα εκτυλίσσονται στο νεκροτομείο που θέτουν σε κίνδυνο όσους βρίσκονται εκεί.

3. We Are What We Are (Somos lo que hay)

Όταν ο πατριάρχης της οικογένειας πεθαίνει, τα νεαρά παιδιά του πρέπει να αναλάβουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Την προετοιμασία του Τελετουργικού, το κυνήγι και να βάλουν στο τραπέζι, το πιο σημαντικό πράγμα…το κρέας.

Αυτές οι καινούργιες ευθύνες, είναι ακόμη πιο τρομακτικές, ειδικά όταν ζεις στην πόλη και ανήκεις σε μια οικογένεια κανίβαλων.

4. Honeymoon

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι ταξιδεύει σε μια μακρινή λίμνη της χώρας για το μήνα του μέλιτος. Λίγο μετά την άφιξή τους, ο Paul βρίσκει την Bea να περιπλανάται αποπροσανατολισμένη στη μέση της νύχτας.

Καθώς απομακρύνεται όλο και περισσότερο και η συμπεριφορά της γίνεται πιο παράξενη, ο Paul αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι πιο σκοτεινό έγινε στο δάσος από μια απλή υπνοβασία.

5. The Transfiguration

O Mailo, είναι ένα παιδί που ζει σε ένα γκέτο στη Νέα Υόρκη με τον αδερφό του και πρόσφατα έχει χάσει τη μητέρα του. Είναι ένα πολύ μοναχικό παιδί που δέχεται bullying και είναι πάρα πολύ κλειστός χαρακτήρας.

Βέβαια ο Mailo έχει και κάτι άλλο το ιδιαίτερο, είναι βρικόλακας. Σκοτώνει και πίνει το αίμα αθώων θυμάτων για να ζήσει. Έχει, βέβαια, συγκεκριμένους κανόνες για το κυνήγι του.

6. Pulse (Kairo)

Ένας νεαρός σπουδαστής αυτοκτονεί χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Οι φίλοι και συνάδελφοί του προσπαθούν να βρουν μια λογική εξήγηση.

Στο διαμέρισμα του βρίσκουν μια μυστηριώδη δισκέτα και ψάχνουν να βρουν αν τους παρέχει κάποιο στοιχείο. Αντί για στοιχεία αυτή προβάλλει ένα πρόγραμμα, που φαίνεται να παρουσιάζει, παράξενες, αιθέριες μεταδόσεις ανθρώπων που διέπραξαν μεμονωμένες ενέργειες.

Σε αυτό το σημείο αρχίζουν να συμβαίνουν και άλλοι περίεργοι θάνατοι, ενώ περίεργα πράγματα και πνεύματα κάνουν την εμφάνιση τους στην πόλη του Τόκυο.

7. I Saw The Devil

Ένας ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος και βιαστής νεαρών γυναικών είναι ελεύθερος διαπράττοντας μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα όλων των εποχών.

Ττο τελευταίο θύμα του, η νεαρή έγκυος αρραβωνιαστικιά του επίλεκτου αστυνομικού πράκτορα Κιμ Σου, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της δικής του βασανιστικής περιπέτειας.

Ο αστυνομικός δε θέλει απλά να τον πιάσει, θέλει να εκδικηθεί με τον πιο σαδιστικό τρόπο που θα βρει για το θάνατο της γυναίκας του…

8. The Woman

Ο οικογενειάρχης και δικηγόρος Christopher θα προσπαθήσει να προστατεύσει την οικογένειά του, όταν θα βρεθεί σε επαφή με μια περίεργη γυναίκα, που ζει στο δάσος απομονωμένη.

Ο Christopher και η οικογένειά του θα ανακαλύψουν ότι κρύβονται πολλά μυστικά για τη ζωή αυτής της γυναίκας και ότι ο διάβολος μπορεί να έχει όμορφο πρόσωπο… 

9. Demon

Ένας νεαρός άντρας επισκέπτεται την πόλη της μέλλουσας γυναίκας του, όπου λαμβάνει σαν δώρο από τον πατέρα της ένα κομμάτι γης, στο οποίο θα μπορέσουν να χτίσουν το σπίτι τους.

Όταν, όμως, θα ξεκινήσουν την προεργασία για την κατασκευή του, θα ανακαλύψουν απομεινάρια από πτώματα και τότε παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στη ζωή του ευτυχισμένου ζευγαριού.

10. Jug Face

Η ιστορία μίας έφηβης εγκύου που προσπαθεί να ξεφύγει από μια οπισθοδρομική κοινότητα μιας απομονωμένης περιοχής. Όλα, αυτά μέχρι να ανακαλύψει ότι μπορεί να θυσιαστεί σε έναν μυστηριώδη λάκκο.

Η οντότητα, βέβαια, απαιτεί μια ζωή για να διατηρήσει την κοινότητα ασφαλή. 

11. The Loved Ones

Ένας έφηβος είναι κλονισμένος και νιώθει ένοχος για το θάνατο του πατέρα του, ενώ η μητέρα του αδυνατεί να τον βοηθήσει καθώς βυθίζεται στην κατάθλιψη.

Ο νεαρός  βρίσκει καταφύγιο στη μουσική και στην αγκαλιά της κοπέλας του και αρχίζει σταδιακά να αναρρώνει. Υπάρχει όμως άλλη μια κοπέλα, η σιωπηλή συμμαθήτρια του , η Lola, η οποία θα πέθαινε (ή μάλλον θα σκότωνε) για τον κάνει δικό της.

Όταν ο θα αρνηθεί ο νεαρός να την συνοδεύσει στο χορό του σχολείου, η Lola αναθέτει στον πατέρα της να τον απαγάγει και ο νεαρός βρίσκεται καρφωμένος (κυριολεκτικά) σε μια καρέκλα…

12. The Innkeepers

Μετά από 100 χρόνια λειτουργίας το ξενοδοχείο “Yankee Pedlar” κλείνει. Τελευταίο Σαββατοκύριακο ανοικτό, οι τελευταίοι πελάτες είναι μαζί με τους δύο τελευταίους ρεσεψιονίστες, τον Luke και την Claire.

Μες την απελπιστική τους βαρεμάρα, οι υπάλληλοι αποφασίζουν να εξερευνήσουν τον θρύλο για το φάντασμα της χήρας Madeline O’Malley η οποία έχει ήδη φανερωθεί στον Luke.

Οπλισμένοι με ένα μικρόφωνο θέλουν να καταγράψουν κάθε ήχο που προδίδει περίεργη παρουσία, αφού έχουν να εμπλουτίσουν σε οπτικοακουστικό υλικό το site που στήνει ο Luke για την μεταφυσική δραστηριότητα του ξενοδοχείου και η τελευταία τους ευκαιρία είναι αυτό το Σαββατοκύριακο!

13. Raw

To “Raw” ακολουθεί μια νεαρή χορτοφάγο που εγκαθίσταται σε μια κτηνιατρική σχολή για να σπουδάσει.

Εκεί, μετά από μια αλλόκοτη τελετή μύησης των νεοφερμένων όπου αναγκάστηκε να καταναλώσει ωμό νεφρό λαγού αρχίζει να αναπτύσσει μια ασυγκράτητη όρεξη για ωμό κρέας με απρόβλεπτες συνέπειες για τους γύρω της και την ίδια.

Σχόλια