Ικαρία ένας τόπος μαγικός και επικίνδυνα ερωτεύσιμος.. Από φαράγγια και καταρράκτες σε όμορφες παραλίες και ξερακιανά τοπία.. Πανέμορφη την ημέρα όσο και την νύχτα.

Πέραν της κύριας διασκέδασης, που είναι τα πανηγύρια (πλήρης λίστα εδώ)  υπάρχει πολύ και καλή νυχτερινή ζωή.

Ξεκινάμε ήρεμα και ωραία από την πανέμορφη παραλία της Μεσακτής. Υπέροχα νερά, κυματάκι από τα λίγα εν Ελλάδι για τους λάτρεις του surf, εκεί εδρεύει και η εξαιρετική σχολή Ikaria Surf School που κάνει συχνά-πυκνά και όμορφες αμμουδερές δραστηριότητες όπως Brazilian jiu-jitsu από την μοναδική Άννα Καβουρά (δευτεραθλήτρια κόσμου!), callisthenics και άλλα πολλά (σόρρυ για την μεγάλη παρένθεση ξέρω ότι τώρα μιλάμε για το nightlife του νησιού). Αφού λοιπόν απολαύσετε τα νερά ή τα αθλήματα που προσφέρει η παραλία της Μεσακτής ανεβείτε καρφί στην καντίνα του Φράγκου! 

Ο καθένας μας χρειάζεται διαφορετικό χρόνο και πρόγραμμα για να ετοιμαστεί για μια καλή έξοδο.. Οι περισσότερες γυναίκες π.χ χρειάζονται 3μιση ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη πηγαίνοντας αριστερά-δεξιά 2 τούφες..

Εγώ ας πούμε ετοιμάζομαι (εμφανισιακά) πιο γρήγορα και από τον Superman σε τηλεφωνικό θάλαμο, για να βγω όμως χρειάζομαι και μία άλφα προεργασία, το λεγόμενο pre-drinking.. Εκεί έρχεται και κολλάει η καντίνα του Φράγκου (Mesakti Beach). Υπέροχα cocktailάκια από τα χεράκια της Ξανθίπης (3 Mojito και.. φιλάκια), φθηνή μεν, ποιοτικότατη δε draft μπύρα και chillin μετά ωραίας μουσικής υπόκρουσης μέχρι τη δύση του ηλίου και λίγο παρακάτω. Έπειτα μαμ καλό να αντέξετε το αλκοόλ και ξεκινάμε τα νυχτοπερπατήματα..

Νυχτερινή ζωή στην Ικαρία: Οι λύσεις είναι πολλές, αλλά θα σας τις περιορίσω στις ποιοτικότερες!

Το βράδυ αρχίζει χαλαρά από τα παράλια και το Carte-Postale, ψηλά στον Αρμενιστή. Το υπέροχο αυτό cafe-bar είναι ιδανικό για ροματζάδα και περιποιημένα cocktails. Κάθε χρόνο απαρτίζεται από ένα αξιαλάτρευτο προσωπικό, πρόθυμο να εξυπηρετήσει και τον πιο απαιτητικό Αθηναίζο και διαθέτει την ομορφότερη θέα του Αρμενιστή.. Ό,τι πρέπει για ρομάντζο, μάγκες μου δεν χάνει..

Συνέχιζετε και έχετε διάθεση. Κατηφορίζετε τον Αρμενιστή είτε από τα πριβέ σκαλάκια, είτε για τους καινουργιούς από τον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι. Στην πορεία σας θα βρείτε 2-3 bars όλα τους εξαιρετικά. Εδώ όμως δεν ψάχνουμε απλώς το εξαιρετικό, εξαιρετική είναι και η Αθήνα. Εδώ ψάχνουμε το μοναδικό και αυτό το προσφέρει μόνο το τέλος του δρόμου. Αφού λοιπόν φτάσατε στο λιμάνι και πείτε “τι μλκς αυτός ο Νάσος; σε σουπερμάρκετ μας έστειλε..” κοιτάχτε στο αριστερό σας χέρι.

Εκεί υπάρχει το Rebelo-bar. To Rebelo bar είναι η ομορφότερη βεράντα (νυκτός) στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Και σαν μην του έφτανε αυτός ο τίτλος, πλέον ανήκει σε μία τυπάρα που γνωρίζει το entertainment άψογα και φροντίζει το κάθε βράδυ να χει και διαφορετική χροιά. Must Must Must!!

Αυτά από τον “γιαλό” ήρθε η ώρα για βουνό.

Ναι, ναι η πανέμορφη Ικαριά έχει και βουνά και το βουνό τραβάει αλκοόλ. Γνωρίζοντας το αυτό πάνω στον Χριστό (Ραχών) υπάρχει ένα σύμπλεγμα μαγαζιών. Εκεί η διασκέδαση τραβάει μέχρι το πρωί και η μουσική παίζει διαπασιόν-non stop.

Για μεσ’ τον χαμό λοιπόν Rock n Rolla δαγκωτό!Μουσικές για όλα τα γούστα, cocktail από σπεσιαλίστες του είδους, fun-lovin ατμόσφαιρα και ξεφάντωμα μέχρι την αυγή.

Αν όμως θες πιο groovie και lounge καταστάσεις πριν μπεις και συ στον χορό, γιατί θα μπεις, πάρε το κορίτσι και πήγαινε το Δεντρόσπιτο πρώτα..

Full moon

Αν τώρα την εποχή που σκάσεις στο νησί δεις και το φεγγάρι έχει γεμίσει, στο γιαλό κάνει φουρτούνα.. Όχι δεν είναι κάτι το συνθηματικό. Όταν έχει πανσέληνο το Νο1 πάρτυ εδώ και χρόνια γίνεται στο “Στο γιαλό κάνει φουρτούνα”. Ο Μαγγανίτης είναι από παραμύθι βγαλμένος. Παραμύθι με πειρατές, αρπαγές γυναικών και.. ρούμι! Σε κάθε πανσέληνο αναβιώνεται με την συγχρονή μορφή του. Ανάμεσα στα βράχια, ψηλά από το μπαλκόνι ή και στο γραφικό του λιμανάκι θα δείτε όλη την πορεία της πανσέληνου, συντροφιά με μουσική και 1-2 χιλιάδες ανθρώπους.

Tip: Πάρτε slippy bag μαζί σας να κάνετε και μπανάκι στις Σεϋχέλλες το πρωί. Βασικά γενικά παίρνετε το slippy παντού μαζί σας, δεν ξέρεις που σε ξημερώνει).

Και τώρα… το μια κατηγορία μόνο του. Μόνο του εκεί ψηλά στην θεσπέσια Ακαμάτρα υπάρχει ένα μαγαζί σπάνιας ομορφιάς όπου η διασκέδαση μέχρι at least 7 π.μ θεωρείται δεδομένη. Πρόκειται ολόκληρο για έργο τέχνης (ξυλογλυπτικής κυρίως), με μουσικές επιλογές που ζηλεύουν και οι djs της Αθήνας.

Υπόσχεται δυνατή, ροκ νύχτα με εγγυημένο hangover.. Το προσωπικό ξέρει να διασκεδάζει και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μπείτε άμεσα στο Ικαριώτικό κλίμα! Το όνομα αυτού “Μπέρδεμα” μόνο που, όπως και όλο το νησί, ξεμπέρδεμα δεν έχει (δείτε έξοδο)…

 

Σχόλια