Κακά τα ψέματα οι ζέστες έχουν αρχίσει να σφίγγουν, ονειρεύεσαι νησί, δεν σε αδικώ, δεν πας μια βόλτα από Σκόπελο, να το ευχαριστηθείς. Έχουμε τα καλύτερα tips για τη νυχτερινή ζωή στη Σκόπελο!

Μα Σκόπελο θα μου πεις, ναι φίλε αναγνώστη γιατί είναι ένα νησί, σχετικά εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα, με πάρα πολύ ωραίες παραλίες, αρκετό πράσινο ιδανικό σε μέγεθος, πολύ καλό να πας με το έτερο ήμισυ και ωραίες επιλογές για να περάσεις το βράδυ σου.

Θα πας στον Πάνορμο, στις Μηλιές, στην Καστάνη και πραγματικά θα χαλαρώσεις. Αν είσαι και πιο παιχνιδιάρης θα πας και από το Βελανιώ.

Η Σκόπελος βλέπεις είναι ένα ήρεμο νησί, δεν θα στο πρότεινα σαν νησί αν είσαι η ψυχή του πάρτι.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει αξιόλογες επιλογές, για να περάσεις το βράδυ σου και
να πιεις τα ποτά σου.

Mercurius Bar

Στη χώρα της Σκοπέλου, κοντά στο λιμάνι σε ένα υπερυψωμένο δρόμο, βρίσκεται αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό μαγαζάκι.
Έχει ένα πολύ ωραίο μπαλκονάκι, που θα απολαύσεις την θέα της παραλίας, αλλά το κυριότερο φίλε μου είναι τα καταπληκτικά cocktail του μαγαζιού, κάποια θα τολμούσα να πω ότι είναι καλύτερα και σε σχέση με πολλά αθηναϊκά μαγαζιά.
Πολύ χαλαρή μουσική, ότι πρέπει για να ηρεμήσεις και να έχεις πραγματικά ένα χαλαρό βράδυ.

Οιωνός

Ένα σημείο που σίγουρα πρέπει, να το βάλεις στο to do list του νησιού.
Πολύ καλά ποτά, με πολύ ωραίες μουσικές επιλογές ιδίως αν έχεις πιο ροκ ακούσματα. Με δική του προσωπικότητα που είναι συνυφασμένη με την εικόνα της Σκοπέλου.
Κυριολεκτικά χωμένο μέσα στα στενά σοκάκια της χώρας, οι μαξιλάρες του σε περιμένουν να κάτσεις και να διασκεδάσεις με την παρέα ή τους φίλους σου.

Παραπόρτι

Συνεχίζουμε τις incognito καταστάσεις, με το “hidden door”, όπως θα το δείτε σε κάποιες ταμπέλες στα σοκάκια του νησιού.
Το Ξετρυπώνεις και αυτό μέσα στα σοκάκια της χώρας, μόνο που εδώ θα απολαύσεις φίλε μου την μυρωδιά από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο, κάτω από την μικρή πέργολα του μαγαζιού.
Ωραίες μπύρες και καλά cocktail με χαλαρή πάντα διάθεση.

Ο βράχος

Μην πηγαίνει ο νους σου στον Nickolas Cage και τον Sean Conery, καμία σχέση.
Το προσεγγίζεις με δυο τρόπους, είτε από την παραλία της χώρας ανεβαίνοντας αρκετά σκαλιά, είτε ερχόμενος από τα πίσω δρομάκια το οποίο θα στο πρότεινα και σαν μια μικρή εξερεύνηση,
Πολύ ρομαντικό μέρος, καταπληκτικό για βράδυ καθώς έχει την καλύτερη θέα της χώρας της Σκοπέλου.
Ιδανικά να πας με το αμόρε να πιεις το κρασάκι σου και αν είσαι ακόμα πιο τυχερός να κάτσεις και στο μπαλκόνι.

Ανατολή

Καλά τα cocktail, καλά τα μοντέρνα μπαρ, όμως φίλε μου Έλληνες είμαστε και μια πενιά θέλουμε να την ακούσουμε όσο να ναι.

Για αυτό λοιπόν φίλε μου στο τέλος άφησα την Ανατολή (όχι γιατί έχει φαΐ και είμαι πεινάλας).
Στην άλλη άκρη της χώρας, και αυτό με εξαιρετική θέα, όχι τόσο κοσμοπολίτικο όπως τα άλλα μαγαζιά, θα φας τους μεζέδες σου, θα χορτάσεις.
Θα σε φυσήξει το φρέσκο, θα κάτσεις με την παρέα σου και θα ακούσεις live έναν από τους ζωντανούς μύθους του ελληνικού ρεμπέτικου τον Γιώργο Ξηντάρη και τους γιους του, όχι και τίποτα άλλο γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και ποιοι είμαστε.

Και για να σε διευκολύνω, δες εδώ και έναν πρακτικό οδηγό για ολοκληρωμένες διακοπές στο νησί!

 

Σχόλια