Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον εκπληκτικό AkizzBeatzz!

Άκουσα πρώτη φορά τον AkizzBeatzz πριν από 2 χρόνια στο Azor Movement… Ήταν κάτι εντελώς καινούργιο και φρέσκο. Με αφετηρία του το afro beat, μας ταξίδεψε σε νέους μουσικούς κόσμους.

Από το Hip Hop, βέβαια, στο Afro Beat είναι ένα ταξίδι δρόμος… Κυριολεκτικά!

AkizzBeatzz

Όχι… Δεν πρόκειται για μεταφορά.

Ο Άκης, όπως μας είπε ο ίδιος, ξεκίνησε στον χώρο της μουσικής γράφοντας στίχους για ραπ τραγούδια.

«Στα 15 μου έγραφα στίχους ραπ και ηχογραφούσα, έπειτα έπαιρνα samples και “έχωνα” από πάνω μέσω ενός προγράμματος, magix music maker. Μέσα από αυτήν την διαδικασία κατάλαβα ότι μου αρέσει να κάνω αυτό το παζλ, να ενώνω, να συνδέω samples κτλ.»

Έτσι, άρχισε να μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην παραγωγή μουσικής. Ξεκίνησε με Ηip Ηop-RnB, γιατί αυτά άκουγε τότε. Με τα χρόνια πέρασε σε πιο mainstream ακούσματα.

Το ταξίδι…

AkizzBeatzz

Έπειτα από αρκετά χρόνια η οικογένεια του και ο ίδιος επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Μια μικρή παρένθεση εδώ, για να καταλάβετε καλύτερα… Ο Άκης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά μετακόμισε, μηνών ακόμα, στην Γερμανία, όπου έζησε έως την ενηλικίωσή του. Από εκεί και ύστερα ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Σε ένα ταξίδι του με τρένο από την Θεσαλλονίκη στην Αθήνα το βαγόνι όπου επέβαινε γέμισε καπνούς.

Τότε, με τον οδηγό να τους προστάζει να αποβιβαστούν όλοι θα γνωρίσει μια κοπέλα με την οποία συζήτσαν για ποικίλα θέματα.

Η κοπέλα αυτή ήταν χορεύτρια- σε απόσυρση- στην Αφρική. Ο Άκης πήρε χαρτί και στυλό και άρχισε να γράφει Αφρικανούς καλλιτέχνες που του σύστηνε.

Έκτοτε η εξέλιξη του είναι ραγδαία…

«Το πρώτο ρεμίξ μετά την γνωριμία που είχα με την Αφρικάνα ήταν το African Blues. Μετά από ένα χρόνο έκανα το κομμάτι για την Shango που είναι το I‘m An African»

AkizzBeatzz

«Είχα στείλει το “Ι’m an African” στην Shango Records και περίμενα απάντηση, η οποία όμως δεν ερχόταν.

Είχα κάπως αγχωθεί και αρχίσει να πιστεύω πως δεν θα έρθει ποτέ η θετική απάντηση.

Μια μέρα όμως, εκεί που περπατούσα προς Μοναστηράκι, μιλούσα στο τηλέφωνο και άκουγα έναν Αφρικανό μουσικό που έπαιζε, μου έρχεται μήνυμα στο κινητό και αμέσως κλείνω το τηλέφωνο, ήταν η Shango

Μου έστελναν να μου πουν ότι θα βγάλουν το κομμάτι μου!»

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ο Άκης ρίχνεται ακόμα με πιο πολύ πάθος στις παραγωγές, βγάζει πολλά remixes και παίζει σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, σε Βέλγιο και Ολλανδία παρέα με τον διεθνούς φήμης Mukambo.

Παράλληλα, όμως, διατηρεί και πρωινή εργασία μη σχετική με το αντικείμενο του.

«Πιστεύω πως με βοηθάει πολύ το να έχω πρωινή δουλειά. Πέραν από την οικονομική ασφάλεια που μου προσφέρει, κάνοντας κάτι το τελείως διαφορετικό τις πρωινές ώρες με κάνει να επιστρέφω σπίτι και να πέφτω με ακόμα περισσότερο πάθος στις παραγωγές. Είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο το να ζεις μόνο από dj sets νομίζω.»

AkizzBeatzzΤι να περιμένουμε από εσένα στην συνέχεια;

Σίγα σιγά ετοιμάζω το πρώτο μου άλμπουμ. Δεν έχω πολλά να πω για αυτόν ακόμα. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι θα έχει μουσικά είδη απ’ όλον τον κόσμο- όχι μόνο afro-funk- και πολλές ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Θα ενσωματώσω πολλά όργανα και θέλω να βγει έως το τέλος του 2019.

Από dj sets το καλοκαίρι θα παίζω σε ένα Beach bar στη Χαλκιδική και κάποια πολύ επιλεκτικά στην Αθήνα. Επίσης με μεγάλη μου χαρά έλαβα πρόσκληση για να παίξω σε έναν γάμο στο Μαρόκο και δέχτηκα.

Κάποια ονόματα που θα ήθελες να μας μαρτυρήσεις για το επερχόμενό σου άλμπουμ;

Έχω κάποια στο νου μου, αλλά μέχρι να έχω κάτι σίγουρο καλύτερα να μην αποκαλύψω κάτι!

Για περισσότερη δουλειά από AkizzBeatzz μπείτε στο soundcloud του ή στην facebook σελίδα του.

Σχόλια