Ας δούμε τον απόλυτο οδηγό για τη νυχτερινή ζωή στην Ίο, το νησί που δεν κοιμάται ποτέ!

Το καλοκαίρι -και ότι αυτό συνεπάγεται- είναι εδώ! Ξέρω πως ο καθένας από εσάς συνδέει το καλοκαίρι με κάτι διαφορετικό: άλλοι με την ξεκούραση και τη χαλάρωση ενώ άλλοι, σαν αφορμή για διασκέδαση και parties! Δεν ξέρω αν πρέπει τελικά να ανήκουμε αποκλειστικά σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, αλλά σίγουρα, θέλουμε λίγο και από τις δύο. Βέβαια, για να άνοιξες το συγκεκριμένο άρθρο, μάλλον είσαι πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία.

Κι αυτό γιατί, η Ίος αποτελεί ορόσημο στη διασκέδαση! 

Θα αναρωτιέστε τι διαφορετικό μπορεί να έχει η Ίος από τα υπόλοιπα νησιά. Γιατί τελικά τόσος “ντόρος” γύρω από το όνομα της; Πρώτη και κύρια διαφορά, είναι ότι βρίσκεται στις Κυκλάδες. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να σας πείσει, καθώς φημίζονται για τα γραφικά σοκάκια και τις πανέμορφες παραλίες τους -χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά-. Επιπλέον, είναι ένας προορισμός όχι πολύ μακρινός, ειδικά αν βρίσκεσαι στην Αττική –τρεις ώρες και κάτι- πράγμα που είναι πολύ σημαντικό, καθώς δεν θα χάσεις τη μισή σου μέρα ταξιδεύοντας!

Η Ίος όμως έχει και άλλα καλά: τη νυχτερινή της ζωή. Πρώτη στη διασκέδαση και την καλοπέραση, η Ίος μαγνητίζει πολλούς τουρίστες, καθώς η φήμη της κινείται από την Αμερική ως την Αυστραλία.  Είναι μία μικρή Ίμπιζα στο κέντρο του Αιγαίου, με τον τουρισμό της να αυξάνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά:

1. Νησί σημαίνει μπάνιο και παραλίες. Η Ίος δεν υστερεί καθόλου σε αυτό, με τις καταγάλανες θάλασσες της και τις όμορφες παραλίες της. Ξέρουμε όμως πως οι ώρες μας στην παραλία αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με ένα… coctail στο χέρι. Το

    1. Far Out Beach Club 
    είναι απέναντι από το Μυλοπότα -τη νούμερο ένα παραλία στο νησί- όπου μπορείς να χορέψεις από το πρωί ως το βράδυ! Υπάρχουν επίσης, πισίνα και ντουζιέρες, για εσάς που θέλετε να δροσιστείτε μετά από τόσο χορό.
  1. 2.. Αφού λοιπόν φύγεις από εκεί, θέλεις να κάνεις μία πρώτη βόλτα στη Χώρα. Και πολύ καλά θα κάνεις. Οι επιλογές στη Χώρα είναι πολλές, τόσο για φαγητό όσο και για ποτό στην κεντρική πλατεία του νησιού. Εμείς ξεχωρίσαμε μία επιλογή για την πρώτη σου χαλαρή βόλτα στην Ίο: το Orange Bar.  Μπορεί να μη σου γεμίσει το μάτι εκ πρώτης όψεως -είναι από εκείνα τα μικρά υπόγεια bar- , αλλά τα ιδιαίτερα σφηνάκια του και η ροκ, κυρίως, μουσική του, θα το κάνουν. Είναι μία καλή αρχή έτσι ώστε να συνεχίσεις το υπόλοιπο βράδυ σου-πιστέψτε μας-.

3.. Το αμέσως επόμενο must go μέρος, είναι το Disco 69. Με πολύ παλιά καταγωγή στο νησί, το συγκεκριμένο club δεν έχει καμία σχέση με τις ντίσκο που έχετε στο μυαλό σας. Η μουσική είναι σύγχρονη, κυρίως ξένη, ενώ γεμίζει τόσο από τουρίστες, όσο και από ντόπιους, να μπερδεύονται όλοι μαζί και να χορεύουν παρέα. Η παγκοσμιοποίηση στο έπακρο – να κάτι ακόμα θετικό-. Πράγματι, οι ντόπιοι είναι φιλόξενοι και πρόσχαροι, με κάθε διάθεση να σε εξυπηρετήσουν και να σε ξεναγήσουν στο όμορφο νησί τους, όποια γλώσσα κι αν μιλάς!

4.. Αν είστε από εκείνους όμως, που δεν θέλουν να μένουν στο ένα απλό, λιτό ποτό, υπάρχει λύση. Για εσάς, τα αγαπημένα μας party animals, υπάρχει το Sweet Irish Dream Club! Είναι το after  club του νησιού, ιδιαίτερα αγαπημένο για τους τουρίστες επισκέπτες, καθώς η μουσική είναι ξένη και κυρίως house. Αλλά μην ανησυχείς, ακόμα κι αν δεν προτιμάς αυτού του είδους τη μουσική, θα μάθεις πολύ εύκολα να τη χορεύεις -κάποιος θα σε παρασύρει στη χορευτική αυτή δίνη-! Κλείνει τις πρώτες πρωινές ώρες όπου μπορείς με την ησυχία σου -εσύ και όλοι οι υπόλοιποι που μόλις έφυγαν από  εκεί- να απολαύσεις την ανατολή του ηλίου.

5.. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Η επιτομή της νυχτερινής ζωή της Ίου ολοκληρώνεται με το Traffic Bar. Δυνατή μουσική, μηχανήματα καπνού και πολύ χορός είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν! Είναι καινούριο intro στη νυχτερινή ζωή του νησιού και όλοι έχουν να λένε για τη διασκέδαση που προσφέρει. Κάτι θα ξέρουν.

Όπως καταλαβαίνετε, η Ίος δεν είναι απλά ένα νησί. Είναι θεσμός στη νυχτερινή διασκέδαση και σίγουρα αν πας, θα θέλεις να ξαναπάς. Τουλάχιστον, εμείς αυτό πάθαμε, γι’ αυτό σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Σχόλια