Πoτέ δεν θα μπορούσες να πιστέψεις ότι σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα θα μπορούσες να κερδίσεις τόσα πολλά!

 

Σάββατο μεσημέρι, περιμένοντας το λεωφορείο να περάσει και μην αντέχοντας άλλο την αφόρητη ζέστη (είχα σκάσει ένα πράμα) ανοίγω το κινητό μου τηλέφωνο και τσουπ ένα μήνυμα. Από εκείνα που ανοίγεις και λίγο το στόμα από την έκπληξη. Που λέτε λοιπόν, είναι από έναν φίλο που θέλει τη γνώμη μου για το επόμενό του βήμα. Και μιλάω για ένα εθελοντικό πρόγραμμα στην Ολλανδία.

Του λέω θα αφήσεις την Ελλάδα για να πας στην Ολλανδία για ένα εθελοντικό πρόγραμμα για έναν ολόκληρο χρόνο;

Και ξεκινώντας να διαβάζω λεπτομέρειες γι’ αυτό, μη σας πω ότι με το ένα χέρι πάνω από την αίτηση είμαι και σκέφτομαι να δηλώσω κι εγώ.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως λίγο από την αρχή….

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων σε συνεργασία με τον φορέα Don Bosco Youthnet Netherland και, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus και της υποδράσης Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), συντονίζουν το πρόγραμμα και έχουν εξασφαλίσει για έναν και μοναδικό κάτοικο της Ελλάδας ηλικίας από 18 έως 30 ετών την μοναδική εμπειρία να ζήσει στην Ολλανδία και να προσφέρει εθελοντική εργασία για έναν ολόκληρο χρόνο. Ναι, καλά διάβασες, ένας χρόνος στην Ολλανδία.

Το πρόγραμμα σου προσφέρει το ποσό των 275 ευρώ, καλύπτοντάς σου με αυτό το ποσό, την μετακίνηση (Ελλάδα – Ολλανδία) αλλά δεν σταματά εδώ. Καλύπτει πλήρως την διαμονή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την εκμάθηση της ολλανδικής γλώσσας, ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό για λοιπές ανάγκες και τη διατροφή.

Το Εθελοντικό πρόγραμμα με την σειρά του βασίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων ηλικίας 18–30 (μιας και στην χώρα μας είναι θέμα μείζονος σημασίας). Το πρόγραμμα προωθεί την ανάπτυξη των ικανοτήτων του υποψηφίου, ιδίως στους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικότητας γενικά.

Λίγα λόγια ακόμη…

Το γενικό σύνολο των εθελοντών θα είναι γύρω στα 10 άτομα από τα Βαλκάνια. Τα άτομα θα διαμένουν στον ίδιο χώρο. Θα πρέπει να μοιράζονται το καθιστικό και την κουζίνα. Ανά δύο άτομα μοιράζονται το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και μια φορά τον μήνα ένας εθελοντής μαγειρεύει για όλους.

Περιεχόμενο της απασχόλησης στην εθελοντική δράση είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών εκτός ωρών σχολείου. Από την καθημερινή τους απασχόληση, μέχρι και διοργάνωση των πάρτι τους. Δηλαδή, θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με τα παιδιά από όλες τις απόψεις. Έτσι, καταλαβαίνεις ότι δουλειά δεν θα έχεις τις επίσημες αργίες, άρχισε και ψάχνε τις ημέρες.

Αν η όλη ιδέα του εθελοντικού προγράμματος σου αρέσει, δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή. Και μη ξεχνάς ότι η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι 17/06/2018 και το βιογραφικό στα Αγγλικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση evs@usbngo.gr.

 

Αίτηση:
https://docs.google.com/forms/d/1L592qH-3jfof-LZhAmgTgdlMfBwatW40cnrVwUSRvyE/viewform?edit_requested=true

Μικρή περιγραφή των δραστηριοτήτων:
https://drive.google.com/file/d/1ctwYBeOLH0dPk0htkCEr3vr33rWbJQtH/view

 

Good Luck!

Σχόλια