Αγαπητέ αναγνώστη είμαι πολύ στεναχωρημένος!

Το Μουντιάλ τελείωσε. Πάει…

Θα μου πεις τώρα τι λες ρε Πολέμαρχε είμαστε μόλις στα μισά.

Ναι αλλά για εμένα η όμορφη φάση -αυτή των ομίλων- ολοκληρώθηκε.

Η φάση που βλέπεις τους χοντρούς του Παναμά να αντιστέκονται στο Βέλγιο με πέτρες και με δόρατα, τους Ισλανδούς να αναφωνούν ”Αού” στον Μέσι, κάτι σχιστομάτηδες να προσπαθούν να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο πως γνωρίζουν ότι αυτό το στρογγυλό πράμα με το οποίο παίζουν δεν είναι βόμβα του Κιμ… και τους Σαουδάραβες να αποδεικνύουν σε όλο τον πλανήτη πως το ποδοσφαιρικό ψέμα που λέγεται Σαλάχ είναι πολύ λίγο για Μουντιάλ που μόλις τελείωσε!

Αυτά ήταν τα ωραία ρε φίλε. Που ασχολούμασταν όλη την βδομάδα με το αν θα καταφέρει ο Λούζερ ο Μέσι να προκριθεί στην επόμενη φάση, η Κόστα Ρίκα να πετύχει τέρμα, αν θα προκριθεί η Γερμανία (εα εα το αεροπλάνο πέφτει), αν θα σκοράρει ο Σουάρεζ.

Τώρα σιγά την μ@λ@κία. Τι; Νοκ άουτ; Σιγά τα ωά!

Επειδή δηλαδή στους 16 θα έχει Γαλλία – Αργεντινή; Πορτογαλία-Ουρουγουάη; Bραζιλία-Μεξικό; Άσε μας ρε φιλαράκι (αστειεύομαι εννοείται)!

Στο θέμα μας όμως. Είπαμε εδώ είμαστε για να κάνουμε απολογισμό εβδομάδας.

Πλέον έχουμε και τα ζευγάρια των Νοκ άουτ και προχωράμε!

GROUP A’

Μουντιάλ 2018: Απολογισμός δεύτερης εβδομάδας

Η Ουρουγουάη απέδειξε πως η Ρωσία είναι φούσκα και τα λέγαμε.

Η Ουρουγουάη έχει πολύ σοβαρή ομάδα παιδιά! Άμυνα από μπετό, κέντρο στιβαρό που τρέχει, επίθεση με Καβάνι και Σουάρεζ, Προπονητάρα! Την Πορτογαλία στην επόμενη φάση την έχει για πρωινό!

Η Ρώσια όπως είχαμε πει και στα προηγούμενα κείμενα, έκανε το κομμάτι της, κέρδισε τους ανύπαρκτους και έφερε κόσμο στα γήπεδα. Ως εδώ ήταν όμως. Από την Ισπανία θα φάει 3 γκολάκια στο χαλαρό και καλό καλοκαίρι!

Η Σαουδική Αραβία είχα πει πως αν πετύχει γκολ με την Αίγυπτο μπορεί να πάρει και την νίκη και έτσι και έγινε!

Ο Σαλάχ έβαλε 2 γκολ, πολύ μέτρια εμφάνιση και με ΜΗΔΕΝ βαθμούς ήρθε τελευταίος στον όμιλο κάτω και από τους Σαουδάραβες! Αν ήταν έτσι οι ηγέτες μεγάλε μου θα είχαμε γίνει όλοι ΤΣΕΓΚΕΒΑΡΕΣ…

 

GROUP B’

Όπως είχαμε πει Ισπανία και Πορτογαλία πέρασαν τον όμιλο.

Η Ισπανία είναι πολύ νωχελική, έχει πάντα μια κατοχή έξω από την περιοχή των αντιπάλων όμως πιο πολύ σου δίνει την εντύπωση πως κάνει καθυστερήσεις να περάσει η ώρα, παρά πιέζει για να σκοράρει. Πίσω είναι ΧΩΝΙ! Την Ρωσία θα την περάσει αλλά κατά την γνώμη μου στους ”8” ακόμη και με την Ελβετία να παίξει θα αποκλειστεί.

Η Πορτογαλία αφού δεν αυτοκτόνησε με το Ιράν, προκρίθηκε αλλά στην επόμενη φάση πέφτει πάνω στην Ουρουγουάη της οποία τα μπάκ (Γκοντίν και Χιμένεθ) θα τον καταπιούν για πλάκα τον Κ.Ρονάλντο… Οι αμυντική γραμμή της Πορτογαλίας δεν μπορούσε να σταματήσει τους Ιρανούς, θα τα βάλει με την επίθεση της Ουρουγουάης; Γελάω!

Το Ιράν στο τσακ δεν προκρίθηκε εις βάρος της Πορτογαλίας! Τα είχαμε πει και αυτά.

Το Μαρόκο με τον 1 βαθμό στην τελευταία θέση αδικείται.

 

GROUP C’

Η Γαλλία πέρασε εύκολα τον όμιλο. Ο Ντεσάμπ έκανε ροτέισον με την Δανία να προφυλάξει παίχτες… Κάπως έτσι οι καλοί του παίχτες έχουν μια αγωνιστική παράσταση λιγότερη από τους Αργεντίνους, που και στα 3 ματς που έπαιξαν ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Άρα οι Γάλλοι είναι πιο ανέτοιμοι από τον αντίπαλο τους. Για να δούμε αν θα τους στοιχίσει.

Η Δανία προκρίθηκε ως 2η και τώρα θα έχει η Κροατία μια εύκολη προκρισούλα και θα φτάσει χαλαρά και ωραία μέχρι τα προημιτελικά ακούραστα.

Το Περού πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Μουντιάλ και οι ποδοσφαιριστές τους γυρνούν πίσω στην χώρα τους σχεδόν ΗΡΩΕΣ!

Η Αυστραλία δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη!

 

GROUP D’

Η Κροατία έκανε πλάκα στον όμιλο. Θα κάνει πλάκα και με τους Δανούς! Μετά να την δω.
Πάντως έλεγε ο speaker πως με την Ισλανδία θα παίξει με τους αναπληρωματικούς και στους αναπληρωματικούς είναι ο Πέρισιτς, ο Κράμαριτς, ο Τσόρλουκα. Χαμός ρε φίλε.

Η Αργεντινή ας κάνει ένα άγαλμα στον Ρόχο που πήρε στις πλάτες του όλη την χώρα και μαζί της και τον Μεσάκο, ο οποίος κουβαλούσε άλλη μια χώρα και αυτός από το άγχος του! Τώρα παίζουν με την Γαλλία. Ένα ζευγάρι που ίσως θα είναι το πιο δυνατό της διοργάνωσης μέχρι το τέλος!

Η Νιγηρία όπως είχαμε πει το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να κάνει ζημιά στην Ισλανδία και αυτό έγινε.

Η Ισλανδία το πάλεψε στον όμιλο. Μόνο περηφάνια για αυτήν την Ο-ΜΑ-ΔΑ!

 

GROUP E’

H Bραζιλία προκρίθηκε σχετικά εύκολα όπως τα είχαμε πει. Βέβαια αν δεν ήταν ο Κουτίνιο δεν πήγαινε πουθενά η Σελεσάο. Αυτός ο Νέιμαρ μιλάμε, κόκκος σκόνης… Αν αποκλειστούν από το Μεξικό μην πέσετε από τα σύννεφα!

Η Ελβετία αν και χάλι μαύρο τελικά προκρίθηκε από τον όμιλο όπως τα λέγαμε. Με την Σουηδία είναι σκούρα τα πράγματα. Αν εξαιρέσεις τον Σακίρι η φάση είναι κλεισ τα φώτα πα να φύγουμε… Αυτός ο Σεφέροβιτς παίζει να είναι ο μοναδικός επιθετικός εθνικής ομάδας που δεν έχει βάλει γκολ σε 3 Euro και 2 Μουντιάλ αλλά ακόμα εκειιιιιι βασικότατος!

Οι Σέρβοι όπως τα λέγαμε λουζεράδες και οι ΚοσταΡικανοί σε έναν αγώνα έπαιξαν επίθεση και είναι σαν να βλέπαμε άλλη ομάδα ρε φίλε! Την Κόστα Ρίκα που αγαπήσαμε!

 

GROUP F’

Εδώ πέρα είχαμε πει πως Μεξικό και Σουηδία έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες και δικαιωθήκαμε. Απλά δεν περιμέναμε να περάσουν και οι 2 και μάλιστα εις βάρος της Γερμανίας του ”μπίχλα” Λέβ…

Το Μεξικό αν και με απογοήτευσε στο ματς με τους Σουηδούς πιστεύω πως έχει σοβαρές ελπίδες με αντίπαλο την Βραζιλία.

Η Σουηδία πήρε 6 βαθμούς σε 3 ματς και αν ο Μπέργκ έβαζε τα μισά από τα γκολ που έχει χάσει στη διοργάνωση, θα μιλούσαμε για επιδόσεις φαβορί κατάκτησης! Το ματς με την Ελβετία είναι δύσκολο αλλά το καλό είναι ότι η Σουηδοί από τα μπαράζ με την Ιταλία παίζουν σε πολύ δυνατούς ρυθμούς και θεωρώ πως είναι φαβορί για την 8αδα!

Η Νότια Κορέα για εμένα μετά την νίκη-αποκλεισμό επί των Γερμανών πρέπει να πάρει Wild Card για τα επόμενα 20 Μουντιάλ να παίρνει απ’ ευθείας το εισιτήριο!

Η Γερμανία μας έδωσε την μεγαλύτερη χαρά μετά το Euro 2004! Το ότι έρχονται τα δύσκολα και αναγκάζεται να βάζει μέσα ακόμα Μούλερ και Γκόμεζ αποδεικνύει πως οι Γερμανοί για τα επόμενα 8 χρόνια δεν πάνε πουθενά.

GROUP G’

Το Βέλγιο πέρασε χαλαρά τον γελοίο αυτό όμιλο όπως αποδείχθηκε και στην επόμενη φάση βρίσκει τους εξίσου γελοίους Ιάπωνες… Προημιτελικά από τα Lidl δηλαδή. Στα δύσκολα δεν τους έχουμε δει ακόμη.

Οι Άγγλοι πολύ συμπαθείς, το έργο του Σαουθγκέιτ επίσης. Με την Κολομβία οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες!

Η Τυνησία παραλίγο να χάσει από τον Παναμά. Τι να λέμε τώρα.

Ο Παναμάς άμα είχε λίγη τσίπα θα ζητούσε να αποκλειστεί από τα επόμενα 4 μουντιάλ.

 

GROUP H’

Μουντιάλ 2018: Αποκλεισμός

Είτε εύκολα είτε δύσκολα η Κολομβία κατάφερε να προκριθεί και μάλιστα πρώτη (τα λέγαμε και αυτά)!

Η Ιαπωνία καθόταν να κρατήσει την ήττα από την Πολωνία! Έκανε καθυστερήσεις για να χάσει μόνο με ένα γκολ διαφορά. Μακάρι ταλιρούμπα με τους Βέλγους!

Η Σενεγάλη πολύ άδικα αποκλείστηκε! Δεν γίνεται να αποκλείστηκαν οι Αφρικανοί με τόσο ωραία μπάλα που έπαιξαν και να πέρασαν οι Ιάπωνες. Πολύ κρίμα.

Οι Πολωνοί μιλάμε σε αυτό το Μουντιάλ κατέβηκαν βόλτα. Άτα πως το λένε. Οι τύποι παίζει να αλλάξανε 4.500 πάσες από το δεξί μπακ στο αριστερό. Τέτοια αδιαφορία και τέτοια ακινησία δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ και πουθενά! Η χειρότερη ομάδα όλων των εποχών. Ακόμη και ο Παναμάς 3 κάθετες τις έβγαλε ρε μ@λ@κα.

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αν ανατρέξει κανείς στο πρώτο μου άρθρο για το Μουντιάλ θα δει πως ο Πολέμαρχος έπεσε μέσα στο 99% των προβλέψεων. Στο μόνο που πέσαμε έξω ήταν ο αποκλεισμός της Γερμανίας
(μήπως να φτιάχναμε μια PolemarxosBET;)! Τώρα αν έπρεπε να προβλέψω κάποια πρόκριση θα έλεγα την Ουρουγουάη στην επόμενη φάση. Επίσης πιστεύω πως τουλάχιστον 3 ματς θα οδηγηθούν στην παράταση! Διαλέξτε και πάρτε.

 

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

 

 

Σχόλια