Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει γενέθλια και μας καλεί να το επισκεφτούμε!

Με εορταστικές παρουσιάσεις στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» και με μια συναυλία γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτοργίας του το Μουσείο της Ακρόπολης την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.

Τη μέρα εκείνη όλοι οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο θα μείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ και μετά!

Συγκεκριμένα οι εορταστικές παρουσιάσεις θα είναι οι εξής:

«Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια»

Την ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα.

Τα μεγάλα μυστήρια» με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του μουσείου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Ελληνικά: 10 π.μ., 12 μεσημέρι, 2 μ.μ., 4 μ.μ., 6 μ.μ.

Αγγλικά: 12:30 μ.μ., 5:30 μ.μ.

Συμμετοχές: Εγγραφές γίνονται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ).

Συναυλία Big Band Δήμου Αθηναίων

«Διαχρονικό ταξίδι στη jazz μουσική»

Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του μουσείου με αγαπημένες jazz μουσικές που θα ερμηνεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης.

Παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Κόλλιας (‘Αλτο Σαξόφωνο), Ανδρέας Μουρτζούκος (‘Αλτο Σαξόφωνο), Κώστας Καραγιάννης (Τενόρο Σαξόφωνο), Κώστας Μακρής (Τενόρο Σαξόφωνο), Κωστής Βαζούρας (Βαρύτονο Σαξόφωνο), Διονύσης Κοκόλης (Τρομπέτα I), Εμμανουήλ Θεοδοσάκης (Τρομπέτα II), Βαγγέλης Κατσαρέλης (Τρομπέτα III), Γιάννης Καραγιαννάκης (IV), Αντώνης Ανδρέου (Τρομπόνι I), Γιώργος Ζαρέας (Τρομπόνι II), ‘Αγγελος Τζαμαρίας (Τρομπόνι III), Κώστας Αλεξανδρής (Τρομπόνι IV, Μπάσο τρομπόνι), Κεβόρκ Χαρονιάν (Ηλεκτρική Κιθάρα), Σάμι Αμίρης (Πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοντραμπάσο – ηλεκτρικό Μπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (Τύμπανο).

Σχόλια