Δεν ξεχνιέται αυτό το βιβλίο- ειδικά αν ήσουν θεωρητική!

Φυσικά αυτό το βιβλίο δεν είναι άλλο από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα που έχει μελετηθεί περισσότερο σε 8 κορυφαία πανεπιστήμια. Σε μια άλλη έρευνα της ιστοσελίδας Open Syllabus Explorer, για τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία σε όλα τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, η «Πολιτεία» βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Στη συγκεκριμένη λίστα με τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην πρώτη θέση είναι το “Τhe Element of Style”, ενώ στην πέμπτη και στην όγδοη θέση υπάρχουν άλλα δύο ελληνικά: η «Ηθική» του Αριστοτέλη και «Ο Οιδίπους Τύραννος» αντίστοιχα.

Πάντως αναφορικά με την πρώτη έρευνα… Στη λεγόμενη Ivy League, η οποία εμπεριέχει οκτώ κορυφαία πανεπιστήμια, τα ιδρύματα του Χάρβαρντ, του Γέιλ, του Μπράουν, του Πρίνστον, της Πενσυλβάνιας, του Κόρνελ, οπως επίσης το πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Ντάρτμουθ Κόλετζ βρίσκουμε και άλλα γνωστά έργα.

Συγκεκριμένα, άλλα πολυδιαβασμένα βιβλία από φοιτητές της Ivy League είναι η «Σύγκρουση των Πολιτισμών», το «The Element of style», ο «Ηγεμόνας», το «Γράμμα από τη φυλακή του Μπέρμιγχαμ», αλλά και το «Περί ελευθερίας».

Διάβασε εδώ ποια είναι τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου!

Σχόλια