Εσύ ποια μίνι σειρά θα ξεκινήσεις;

Δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου άλλα θες να ξεκινήσεις μια σειρά; Αν απάντησες ναι τότε σου έχουμε τη λύση αφού αυτές οι 9+1 μίνι σειρές είναι ό,τι καλύτερο!

1. Band of Brothers

Αυτή η μίνι σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά από το HBO αποτελείται από 10 επεισόδια και το κεντρικό της θέμα αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο γραμμένο από τον Στέφεν Άμπροουζ και αφηγείται τις εμπειρίες του Λόχου E. Από τη βασική εκπαίδευση στην Γεωργία και έπειτα όλες τις αποβιβάσεις μέχρι και το τέλος του πολέμου.

2. Alias Grace

Μια σειρά εποχής, αλλά και μυστηρίου που αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετική. Η παραγωγή έγινε από το Netflix και αποτελείται από 6 επεισόδια.

Η σειρά τοποθετείται στα μέσα του 19ου αιώνα και βλέπουμε την ιστορία της Grace Marks μετανάστριας που εργαζόταν εκεί ως υπηρέτρια. Εκεί, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του αφεντικού της και της οικονόμου του.

Παρά τα λίγα στοιχεία η Grace Marks καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, το ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι στη δολοφονία αυτή καθεαυτή, αλλά στον τρόπο που φερόντουσαν εκείνη την εποχή στις γυναίκες.

3. 11.22.63

Η ημερομηνία 11.22.63, δηλαδή 22 Νοεμβρίου 1963, είναι η ημέρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι πυροβολήθηκε.

Η μίνι σειρά του Hulu, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Στη σειρά βλέπουμε τον Jake, ένα δάσκαλο Αγγλικών, που ανακαλύπτει μια χρονοπύλη που οδηγεί στις 9 Σεπτεμβρίου 1958 και προσπαθεί να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, που σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου αφού θέτει το ερώτημα τι θα γινόταν αν δεν είχε πεθάνει ο Πρόεδρος στο μακρινό, με τα σημερινά δεδομένα, 1963;!

4. Top of the Lake

Μια δωδεκάχρονη κοπέλα, που είναι πέντε μηνών έγκυος, προσπαθεί να αυτοκτονήσει σε μια κοντινή λίμνη, αλλά τελικά διασώζεται την τελευταία στιγμή. Η κοπέλα αρνείται να αποκαλύψει τον πατέρα του παιδιού και τότε η υπόθεση ανατίθεται στην αστυνομία.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Νέας Ζηλανδίας και παρότι είναι αρκετά τυπική σαν ιστορία, τελικά καταλήγει να παίζει με τη ψυχολογία σου. Αν, λοιπόν, σου αρέσουν τέτοιες σειρές τότε πρέπει να δεις το “Top of the Lake”.

5. Big Little Lies

Σου έχουμε μιλήσει ξανά για το Big Little Lies εδώ και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να μιλήσει κάποιος γι’ αυτή την καθηλωτική σειρά!

Την ξεκίνησα θυμάμαι για πλάκα γιατί δεν είχε βγει κανένα νέο επεισόδιο από τις σειρές, που βλέπω, και τελικά παρότι δεν παρακολουθώ συχνά τέτοιου είδους σειρές κατέληξα να την δω ολόκληρη μέσα σε λιγότερο από 9 ώρες!

Το καλύτερο είναι ότι θα βγει και νέα σεζόν, που την περιμένω για να την δω ακριβώς όπως και την πρώτη, όλη μαζί!

6. The Night Manager

Στο “The Night Manager” έχουμε την ευτυχία να απολαμβάνουμε τον Χιου Λόρι και τον Τομ Χίντλστον στην ίδια σειρά! Η σειρά, που στηρίζεται στο έργο του Τζον Λε Καρέ και απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες, είναι ένα εκπληκτικό κατασκοπευτικό θρίλερ.

Στη σειρά βλέπουμε έναν νυχτερινό μάνατζερ ξενοδοχείων, που τυγχάνει να είναι πρώην στρατιώτης, να βρίσκεται άθελά του στο μέσο μιας αγοραπωλησίας όπλων και εκεί ξεκινά η περιπέτεια!

7. Genius

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα μυθοπλασίας του National Geographic και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενδιαφέρον.

Η σειρά φιλοδοξεί να ρίξει φως στην ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων του 20ου αιώνα. Ξεκίνησε με την βιογραφία του Άλμπερτ Αϊνστάιν, που μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, και φέτος συνεχίζει με την ιστορία του Πικάσο.

8. Southcliffe

Η σειρά που έχει μόλις τέσσερα επεισόδια, τοποθετείται στο Southcliffe. Μια πόλη της Αγγλίας, στην οποία ένας κάτοικος αρχίζει να πυροβολεί τους κατοίκους. Τελικά, όχι μόνο θα σκοτώσει 15 άτομα, αλλά θα τραυμάτισει και πολλά ακόμα.

Στη σειρά, πάντως, βλέπουμε τα γεγονότα που συνέβησαν μέχρι τον πυροβολισμό αυτό και τις ιστορίες των ανθρώπων, στις οποίες δίνεται και πολύ μεγάλη σημασία!

9. The People V. O.J. Simpson: American Crime Story

Μία από τις πιο σημαντικές δίκες που έχουν γίνει, για μια υπόθεση που δίχασε την Αμερική. Στη σειρά βλέπουμε τη δίκη του Simpson, που κατηγορήθηκε για το φόνο της γυναίκας του και του Ronald Goldman.

Μια σειρά πολύ επίκαιρη για μια ιστορία που άλλαξε μια ολόκληρη χώρα και που άμεσα σε βάζει να συγκρίνεις το τότε με το τώρα.

+1 The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Άλλη μια σειρά που «κατά λάθος» ξεκίνησα γιατί απλώς δεν είχα τι άλλο να δω. Είχα ακούσει για το καστ, αλλά για κάποιο λόγο περίμενα ότι δεν θα είναι καλή. Κάποιες φορές ένιωσα ότι ήταν λίγο αργή η πλοκή, άλλες πάλι σε κρατούσε τόσο προσηλωμένο που δεν σκεφτόσουν καν να την προχωρήσεις.

Η ιστορία είναι γνωστή… Το ενδιαφέρον εδώ είναι ο τρόπος που παρουσιάζεται η ιστορία και το γεγονός ότι σε βάζει να σκεφτείς πώς ο πρωταγωνιστής κατέληξε να γίνει δολοφόνος, όχι ενός αλλά πολλών ανθρώπων.

Οπότε ακόμη και αν δεν βρίσκεις άλλον λόγο για να την δεις, αποκλείστικα για τον παραπάνω λόγο αξίζει τον χρόνο σου!

Σχόλια