Ειδικά αν λατρεύεις τις σειρές εποχής δεν γίνεται να μην τις έχεις δει!

Αν λατρεύεις και εσύ τις σειρές εποχής, όπως και εγώ, τότε σίγουρα έχεις δει σειρές όπως το Game of Thrones ή το Vikings. Γι’ αυτό το λόγο σου έχω 8 σειρές εποχής που πρέπει να δεις αν δεν το έχεις ήδη κάνει!

1. Taboo

Η σειρά τοποθετείται στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο James Keziah Delaney επιστρέφει από την Αφρική για να διεκδικήσει την περιουσία, που του αναλογεί.  Θα πρέπει να παλέψει πολύ για να κρατήσει την περιουσία του, αφού πολλοί τον θέλουν νεκρό. H East India Company παίζει μεγάλο ρόλο στην ροή του έργου και δημιουργεί προβλήματα στον Delaney, που προσπαθεί να φτιάξει την δική του Ναυτιλιακή εταιρεία.

Διάβασε 10 λόγους που αξίζει να τη δεις εδώ!

2. Peaky Blinders

Η σειρά αφηγείται την προσπάθεια εξάπλωσης της οικογενειακής συμμορίας των Shelby από το Birmingham, στην Μεγάλη Βρετανία και το εξωτερικό. Τζόγος, ιπποδρομίες (γιατί ο ιππόδρομος είναι για αρχόντους), όπλα, λαθρεμπόριο και πολύ αλκοόλ, αλλά πάνω απ’ όλα οι Shelby είναι πολύ ξηγημένοι χαρακτήρες και για αυτό είμαστε με το μέρος τους.

Διάβασε 10 λόγους που αξίζει να τη δεις εδώ!

3. The Tudors

O Βασιλιάς Ερρίκος ο VIII έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: γοητευτικός, παθιασμένος και μανιακός για εξουσία. Στη σειρά βλέπουμε πώς ζει τη ζωή του ένας από τους πιο κακόφημους Άγγλους βασιλείς. Η εντυπωσιακή παραγωγή μεταφέρει στην οθόνη τη ζωή ενός χαρισματικού πρίγκιπα που μετατράπηκε σε διεφθαρμένο και μελαγχολικό βασιλιά, που ήρθε σε ρήξη με την Εκκλησία.

4. Black Sails

Μια δραματική σειρά που περιστρέφεται γύρω από τις ιστορίες του πιο τρομακτικού πειρατή, Captain Flint. Λαμβάνει χώρα 20 χρόνια πριν το κλασσικό παραμύθι και επικεντρώνεται στον Flint και τις περιπέτειες του μαζί με το νέο μέλος του πληρώματος John Silver, οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση τους.

5. The Last Kingdom

H ιστορία είναι τοποθετημένη χρονικά ανάμεσα στα 866 και 879 και εξιστορεί την εισβολή των Βίκινγκς στην Βρετανία, με τη χώρα να έχει καταρρεύσει, έχοντας ελάχιστα σημεία αντίστασης. Σ’ αυτό το χρονικό πλαίσιο ξετυλίγεται η ιστορία του Ούτρεντ, ενός νεαρού Σάξωνα ευγενή που θα αιχμαλωτιστεί παιδί ακόμα από τους Βίκινγκς, θα μεγαλώσει μαζί τους και στη συνέχεια θα βρει τρόπο να επιστρέψει πίσω στους δικούς του.

6. Rome

Μισό αιώνα πριν την έλευση του χριστιανισμού, η Ρώμη είναι η πλουσιότερη πόλη του κόσμου, μια κοσμική μητρόπολη με πληθυσμό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο και το επίκεντρο μιας τεράστιας και συνεχώς αναπτυσσόμενης αυτοκρατορίας. Βασισμένη πάνω σε αρχές που θέλουν την εξουσία μοιρασμένη, η Δημοκρατία διαμορφώθηκε, έτσι ώστε ποτέ κανείς να μην μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της πόλης.

7. Marco Polo

Σε ένα κόσμο γεμάτο απληστία, προδοσία, σεξουαλική ίντριγκα και αντιπαλότητα, το Marco Polo είναι βασισμένο στις περιπέτειες του διάσημου εξερευνητή στην αυλή του Kublai Khan, στην Κίνα του 13ου αιώνα. Ο John Fusco, δημιουργός της σειράς και η ομάδα του, έχουν δημιουργήσει μια διαχρονική ιστορία εξουσίας, περιπέτειας, προδοσίας και πόθου, που συνδυάζει επιδέξια διήγηση και κινηματογραφική φιλοδοξία.

8. Outlander

Η σειρά διηγείται την ιστορία της Claire, μίας παντρεμένης νοσοκόμας από το 1945 που μυστηριωδώς στέλνεται στο 1743, σε έναν επικίνδυνο άγνωστο κόσμο όπου η ζωή της απειλείται. Όταν αναγκάζεται να παντρευτεί τον Jamie Fraser, έναν θαρραλέο και ρομαντικό νεαρό πολεμιστή μία παθιασμένη σχέση ξεκινάει που χωρίζει την καρδιά της Claire σε 2 απέραντα διαφορετικούς άντρες σε 2 διαφορετικές ζωές.

Σχόλια