Οκτώ αγαπημένες κλασικές ταινίες που θα σου κρατήσουν πολύ καλή παρέα όποια εποχή του χρόνου και αν τις δεις!

Γνωστές old time classic ταινίες που θα σου κρατήσουν πολύ καλή παρέα και που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές που τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από το σήμερα. Είναι σίγουρο ότι γνωρίζεις και τις οκτώ αυτές κλασικές ταινίες και το πιο πιθανό είναι ότι τις έχει δει ήδη μια φορά…

Επειδή μία, όμως, ίσον καμία ας δούμε αναλυτικά σε ποιες 8 ταινίες αναφερόμαστε!

1. Υψηλή Κοινωνία (1956)

Η όμορφη Τρέισι αποφασίζει να παντρευτεί τον Τζορτζ, έναν ήρεμο άντρα. Ο πρώην σύζυγός της, όμως, που είναι ακόμα ερωτευμένος μαζί της, προσπαθεί να την ξανακερδίσει! Η ταινία προτάθηκε για 2 Όσκαρ.

Είδος: Μιούζικαλ

2. Τραγουδώντας στη Βροχή (1952)

Ένας σταρ του σινεμά μπαίνει στο αυτοκίνητο μιας χορεύτριας για να γλιτώσει από τις θαυμάστριές του. Ο έρωτας όμως καραδοκεί, σε μια ταινία, που απέσπασε Χρυσή Σφαίρα και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ

Είδος: Ρομαντική κομεντί

3. Δόκτωρ Ζιβάγκο (1965)

Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν διεισδύει στα παρασκήνια ενός φαινομενικά ιδανικού γάμου, καταγράφοντας ένα ασυγκράτητο πάθος που σκιάζει την ευτυχία του ζευγαριού. Η ταινία απέσπασε πέντε Όσκαρ.

Είδος: Ρομαντική

4. Ένα Αστέρι Γεννιέται (1954)

Η θεαματική άνοδος μιας νεαρής τραγουδίστριας απειλεί να καταστρέψει τον ευτυχισμένο γάμο της, καθώς ο σύζυγός της δεν μπορεί να δεχθεί την επιτυχία της. Η ταινία κέρδισε 2 Χρυσές Σφαίρες.

Είδος: Μιούζικαλ

Δες εδώ το trailer του remake της ταινίας με την Lady Gaga!

5. Όσα Παίρνει ο Άνεμος (1939)

Στη δίνη του εμφυλίου, η Σκάρλετ παρασύρεται από έντονα πάθη και λάθος επιλογές, σε μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών που απέσπασε 8 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και Καλύτερης ταινίας.

Είδος: Ρομαντική Κόμεντι

6. Η συμμορία των 11 (1960)

Έντεκα άνδρες, παλιοί γνώριμοι από τις ημέρες του Β’ Παγκοσμίου, ξανασυναντιούνται έπειτα από χρόνια και αποφασίζουν να πιάσουν την καλή, ληστεύοντας τα πέντε μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας…

Είδος: Αστυνομική, Κωμωδία

7. Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές (1953)

Με έναν ντετέκτιβ στο κατόπι τους, δύο γοητευτικές τραγουδίστριες ταξιδεύουν στο Παρίσι για να γνωρίσουν τον άνδρα των ονείρων τους. Για τη μία είναι ο πιο πλούσιος, ενώ για την άλλη ο πιο όμορφος.

Είδος: Μιούζικαλ

+1  Καζαμπλάνκα (1942)

Ίσως την έχεις βαρεθεί- κακώς- αλλά είναι μια από τις πιο κλασικές ταινίες και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Βρισκόμαστε στη Καζαμπλάνκα την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ιδιοκτήτης ενός κλαμπ συναντά τυχαία την παλιά του αγάπη και συνειδητοποιεί ότι η σχέση τους του άφησε ανεξίτηλα σημάδια. Η ταινία απέσπασε 3 Όσκαρ!

Είδος: Ρομαντική Κόμεντι

Σχόλια