Εσένα ποια σειρά σε απογοήτευσε περισσότερο;

Σειρές… Μία λέξη πολλά συναισθήματα… Το τέλος μιας αγαπημένης σειράς είναι σαν ένας μικρός χωρισμός και πάντα σε αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα, ειδικά στην περίπτωση που η σειρά αυτή σου κράτησε παρέα για πολλά χρόνια.

Είναι φυσικό ότι δεν γίνεται πάντοτε να έχουμε χαρούμενο τέλος και αυτό γιατί εκτός από τους φαν της σειράς πρέπει να ικανοποιηθεί και το εκάστοτε τηλεοπτικό δίκτυο και τα στούντιο παραγωγής, διότι μόνο έτσι υπάρχουν πιθανότητες για την δημιουργία ενός remake ή spin-off της σειράς.

Είμαι σίγουρη ότι ήδη σου έχουν έρθει στο μυαλό δύο σειρές που το τέλος τους ήταν ό,τι πιο απογοητευτικό έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. Δεν θα μακρηγορήσω, λοιπόν, άλλο αυτές είναι οι σειρές με το χειρότερο τέλος που έχω δει!

Σημείωση: Το άρθρο περιέχει σπόιλερς.

1. Lost

σειρές

Όταν παρακολουθείς για πολλά χρόνια μια σειρά δένεσαι μαζί της και όταν αυτή έχει ένα τέλος όπως του Lost τότε το λιγότερο που θα συμβεί είναι να νιώσεις ό,τι όλα αυτά τα χρόνια ήταν χαμένα… Η σειρά τελείωσε και δεν μας έδωσε καμία απάντηση, ούτε για το νησί, ούτε για τον Jacob, ούτε για τον Man in Black.

Το τέλος που έδωσαν ήταν η εύκολη λύση μιας και είχαν περιπλέξει τόσο πολύ την ιστορία που πλέον δεν μπορούσαν ή μάλλον δεν είχαν τον χρόνο και τις ιδέες για να την ξεμπλέξουν.

2. How I met Your Mother

Έχει κατηγορηθεί για πολλά πράγματα αυτή η σειρά όπως για το γεγονός ότι μοιάζει με τα Φιλαράκια. Η αλήθεια είναι ότι εγώ την προτιμώ από τα Φιλαράκια και ίσως να φταίει ο Neil Patrick Harris αλλά εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για το τέλος της…

Η σειρά κάποια στιγμή μετά τον 5ο κύκλο έκανε κοιλιά, ίσως να έπρεπε να είχε τελειώσει και πριν την 9η σεζόν, όμως, αυτή η τελευταία σεζόν σου έβγαζε νοσταλγία, θλίψη και στεναχώρια που όλα τελειώνουν.

Όταν μάθαμε τελικά πως γνώρισε τη μητέρα επαληθεύτηκε ένας φόβος μου, αφού τη γνώρισε μετά το γάμο του Barney και της Robin και αυτή ήταν τελικά η Tracy, η οποία πέθανε αμέσως μετά την γέννηση των δύο παιδιών τους!

3. True Blood

To τέλος του True Blood ήταν το λιγότερο εκνευριστικό… Βλέποντας το τέλος το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι μέχρι και αυτοί βαρέθηκαν τη σειρά, οπότε αποφάσισαν να την τελειώσουν όπως όπως περνώντας βιαστικά διάφορα γεγονότα και θανάτους.

Νομίζω το πιο τραγικό από όλα όσα είδαμε ήταν ο θάνατος του Bill, που πέρασε τις τελευταίες του ώρες με την μελοδραματική Sookie.

Y.Γ: Aγαπημένε μου Eric τι σου έκαναν οι κακούργοι οι σεναριογράφοι;!

Δες εδώ τις καλύτερες Original ταινίες του Netflix!

4. Two and a Half Men

Μετά από την αποχώρηση του Charlie Sheen είχε αρχίσει να κουράζει πολύ η κωμική σειρά. Κάπου εκεί την σταμάτησα και εγώ και είδα παρά ελάχιστα επεισόδια, όπως το τελευταίο. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο αδερφός του Charlie, Alan, κληρονομεί 2.5 εκατομμύρια δολάρια και για να τα πάρει πρέπει να αποδείξει ότι ο αδερφός του πέθανε πραγματικά.

Πράγμα που δεν μπορεί να αποδείξει, διότι η Rose έχει απαγάγει τον Charlie επειδή την απατούσε και τον είχε φυλακισμένο επί 4 χρόνια. (Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σου θυμίσω ότι ο Charlie Sheen έφυγε από τη σειρά γιατί τσακώθηκε με τον Lorre, τον σκηνοθέτη.)

Έτσι, λοιπόν, στην τελευταία σκηνή βλέπουμε έναν σωσία του Charlie Sheen με το κλασικό σορτσάκι και το γαλάζιο κοντομάνικο πουκάμισο να επιστρέφει στο σπίτι του και την στιγμή που πάει να χτυπήσει το κουδούνι να τον πλακώνει ένα πιάνο!

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βλέπουμε τον Chuck Lorre να λέει “κέρδισα” και να τον πλακώνει και αυτόν ένα πιάνο.

NO COMMENT.

5. Dexter

Ήταν μια από τις αγαπημένες μου σειρές, της οποία δυστυχώς έμαθα το τέλος πριν δω το επεισόδιο, γιατί το Ίντερνετ είναι σκοτεινό και γεμάτο spoiler, όπως θα έλεγε και η φίλη μου Melisandre. H αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο ένας serial killer που σκοτώνει άλλους serial killer να έχει κάτι κοντινό σε χαρούμενο τέλος.

Και αν και στην αρχή ήμουν πολύ απογοητευμένη- πλέον έπειτα από 5 χρόνια δεν είμαι τόσο πολύ- μετά από τις εξηγήσεις των δημιουργών έβγαλε νόημα η τελευταία σκηνή, που δείχνει τον Dexter να βρίσκεται μακριά από το γιο του, καθισμένος σ’ ένα τραπέζι και να ανοίγει τα μάτια του.

Δεν ξέρω αν του άξιζε να μείνει μόνος του και να έχει ένα τόσο χλιαρό τέλος. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι το τέλος με άφησε να περιμένω μια πιθανή επιστροφή και αυτό δεν είναι σίγουρα καλό!

6. Pretty Little Liars

Μετά από 7 χρόνια, δεν ξέρω και εγώ πόσους θανάτους και απαγωγές περίμενα ένα ενδιαφέρον τέλος. Βέβαια, μετά από τόσα plot twist απλώς εθελοτυφλούσα, αφού το ενδιαφέρον τέλος δεν ήρθε ποτέ και ακόμα μετανιώνω το ξενύχτι για να δω live ότι ο/η Α είναι η μοχθηρή δίδυμη αδελφή της Spencer.

Εννοείται ότι και αυτή η σειρά μπήκε στη λίστα με τα πιο κλισέ φινάλε σειρών…

Σχόλια