Και πάω στοίχημα ότι τις έχεις δει ΠΟΛΛΕΣ φορές!

Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε βλέποντας τα απογεύματα του Σαββάτου ελληνικές ταινίες. Ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξω μόνο τέσσερις που με στιγμάτισαν αλλά μετά από πολύ σκέψη κατάφερα να ξεχωρίσω μερικές.

1. Κάτι να Καίει

Νομίζω ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ατάκες αυτής της ταινίας, όπως επίσης και τα τραγούδια της, σε μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Στην ταινία βλέπουμε ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, αλλά τα αγόρια του γκρουπ δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα θα γνωρίσει τον Ντίνο και αυτός της υπόσχεται να βοηθήσει και αυτή και το συγκρότημα…

2. Η Νεράιδα και το Παλικάρι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την ταινία για κάποιο λόγο δεν την συμπαθώ πολύ. Ίσως φταίει που την έχω δει τόσες πολλές φορές που πλέον με έχει κουράσει.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ κάποιες σκηνές της ταινίας με κορυφαία τη σκηνή του χορού.

Δες εδώ τις ατάκες από ταινίες που δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ!

3. Η Κόμισσα της Κέρκυρας

“Κοκορίκο, κοκορίκο, πετεινέ μου, πιτσιρίκο, με το κόκκινο λειρί”. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνη που ακούγεται αυτό το τραγούδι- μάλλον επειδή λατρεύω και τη Ρένα Βλαχοπούλου!

Στην ταινία βλέπουμε έναν επιχειρηματία να παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της!

4. Δεσποινίς Διευθυντής

Η Τζένη Καρέζη είναι πραγματικά ΘΕΑ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σκηνή του τηλεφώνου, αλλά και τους διαλόγους της ταινίας;

Νομίζω ότι όποιος έχει δει την ταινία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεχάσει αυτή τη σκηνή, αλλά και τον Αλέκο Αλεξανδράκης στον ρόλο του κυρίου Σαμιωτάκη!

Αυτές τις 8 ταινίες μάλλον δεν τις έχεις δει!

Σχόλια