Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου 2018 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης!

Το Petrochem Day αποτελεί την πρώτη ημερίδα με κεντρικό θέμα τον κύκλο του Πετρελαίου στην Ελλάδα από το Chemecon.

Οι εγγραφές ξεπέρασαν σε αριθμό τις 200, ενώ στον δεύτερο όροφο του χώρου του αμφιθεάτρου έλαβαν χώρα οι κεντρικές ομιλίες. Έξω από αυτό παρευρέθηκαν οι συμμετέχουσες εταιρίες και πραγματοποιήθηκε και η Γωνιά Έρευνας.

Το πρόγραμμα των ομιλιών χωρίστηκε σε 5 sessions, με 3 διαλείμματα ενδιάμεσα, 2 εκ των οποίων αξιοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της Γωνιάς Έρευνας.

1ο Session

Το πρώτο Session ξεκίνησε με την παρουσίαση του Chemecon, από τον Γεώργιο Σιώκα και τις ομιλίες από τον Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών Δημήτριο Καρώνη και τον Ομότιμο Καθηγητή Σχολής Χημικών Αργύριο Ι. Λυγερό. Οι δύο καθηγητές παρουσίασαν την πετρελαϊκή βιομηχανία σε ακαδημαϊκό πλαίσιο. Συνεχίστηκε με την ομιλία του Δρ. Νίκου Πασσαδάκη για τα στάδια της έρευνας του πετρελαίου, ενώ ολοκληρώθηκε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της Energean Oil & Gas, Κωνσταντίνο Νικολάου που μίλησε για τα πετρελαϊκά συστήματα και τη σημασία τους στην έρευνα των υδρογονανθράκων.

2ο Session

Το δεύτερο Session άνοιξε με την ομιλία του κ. Βασίλη Πετούση, Process Engineer από τη Motor Oil, στην οποία παρουσίασε τις κύριες διεργασίες που πραγματοποιούνται σε ένα διυλιστήριο. Η λήξη του δεύτερου Session έγινε με την παρουσίαση της κα. Κίρκης Καλαντζή, που διατελεί Commercial Sales Manager στην Coral, σχετικά με τις εταιρικές της πωλήσεις.

3ο Session

Η αρχή του τρίτου Session πραγματοποιήθηκε με την ομιλία του κ. Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή υγείας, ασφάλειας κα περιβάλλοντος της Energean Oil & Gas, με θέμα τους κανόνες ασφαλείας στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου στον Πρίνο. Στη συνέχεια ο κ. Θεόδωρος Κρανιδιώτης, επικεφαλής του τομέα Process Safety στη Management Force, αναφέρθηκε στο κομμάτι του Process Hazard analysis, ενώ τη λήξη του τρίτου session ανέλαβε η κα. Έλσα Γεώργιζα, Explosion Protection Project Manager στην Ergonomia, με την ομιλία της για τις τεχνικές ανάλυσης της βιομηχανικής επικινδυνότητας

4ο Session

Το 4ο Session αποτελείτο από δύο ομιλίες. Η πρώτη ομιλία ήταν από τον κ. Βασίλειο Δεληγιάννη, Marketing Manager της ENOIA, ο οποίο μίλησε για τον ρόλο του Χημικού Μηχανικού στην Μελέτη και τον Σχεδιασμό Πετρελαϊκών Εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρέα Ντόντος, υπεύθυνος του Product Design της ELDON’S μίλησε στο κοινό για τη συμβολή του Χημικού Μηχανικού στον κλάδο των λιπαντικών.

5ο Session

Το τελευταίο session άνοιξαν οι απεσταλμένοι του ΔΕΣΦΑ, η κα. Αντιόπη Μερτζεμέκη από τη Διεύθυνση Ροής Αερίου, η κα. Γεωργία Ζερβά και ο κ. Νίκος Μπότης από τη Διεύθυνση Εμπορίας Ρυθμιζόμενων Υπηρεσιών και η κα. Σταματία Παπαδοπούλου, μηχανικός ακεραιότητας ΕΣΜΦΑ, οι οποίοι μίλησαν για το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου και τον ρόλου του ΔΕΣΦΑ ως Διαχειριστή. Τελευταία ομιλία του συνεδρίου, ήταν η ομιλία του κ. Στυλιανού Μπίκου, Head of Commercial Division της ΔΕΠΑ, ο οποίο μίλησε για τις χρήσεις και την εμπορία του Φυσικού Αερίου.

Γωνια Ερευνας

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διαλειμμάτων πραγματοποιήθηκε η Γωνιά Έρευνας. Οι ερευνητές που συμμετείχαν ήταν η κα. Ειρήνη Πετροπούλου και ο κ. Ανδρέας Γιώτης. Εκτός από την παρουσία αξιόλογων ερευνητών, σχετικών με τη θεματολογία του συνεδρίου, το παρόν έδωσε και το ΕΠΙ.νοώ, η δομή διασύνδεσης έρευνας και επιχειρηματικότητας του Ε.Μ.Π., για γενικότερη ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Closing

Μετά από όλες τις ομιλίες, τον λόγο πήρε ο καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών, Ιωάννης Καλογήρου και μίλησε συνοπτικά για τις δράσεις του Chemecon τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή φοιτητών σε παρόμοιες πρωτοβουλίες και για την επιτυχή εξέλιξη της ημερίδας!

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχόλια