Επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά στις 12 Μαΐου, στο Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά!

Το φετινό θέμα του TEDxUniversityofPiraeus είναι το “Sonder” ή αλλιώς η συνειδητοποίηση ότι κάθε τυχαίος περαστικός έχει μια εξίσου έντονη και περίπλοκη ζωή με τη δική σου. 12 ξεχωριστοί άνθρωποι θα μοιραστούν τη στιγμή που ένιωσαν εκείνοι το “Sonder” και πώς αυτό επηρέασε τη ζωή τους. Άραγε, υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον από μια ιστορία η οποία μπορεί να εμπνεύσει, και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση;

Έχοντας ως παράδειγμα το “Dictionary of Obscure Sorrows” του John Koenig, που αποτελείται από λέξεις που ο ίδιος εφηύρε και αποδίδουν κάποια από τα συναισθήματα του ανθρώπου, επελέγη το συγκεκριμένο θέμα αφού η λέξη (Sonder) κρύβει μέσα της την έννοια της ενσυναίσθησης. Μια έννοια αρκετά σημαντική που κάποιες φορές, δυστυχώς, λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ομιλητές θα διηγηθούν ιστορίες από διαφορετικό πρίσμα κάθε φορά. Προσωπικές ιστορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν βιώσει τη κρίση, το προσφυγικό, το πως η τεχνολογία έχει αλλάξει την καθημερινότητα τους, αλλά και τον τρόπο που οι αποφάσεις τους, όρισαν την πορεία της ζωής τους.

Φυσικά, από το event δε θα λείπουν τα performances, αλλά και τα διαδραστικά workshops για το κοινό την ώρα των διαλειμμάτων.

Κλείσε το εισιτήριο σου στοhttps://2018.tedxuniversityofpiraeus.com/tickets/ και βιώσε την εμπειρία SONDER!

Περισσοτερες πληροφοριες

tedxuniversityofpiraeus.com

Facebook: https://www.facebook.com/TEDxUniversityofPiraeus/

Instagram: https://www.instagram.com/tedxuniversityofpiraeus/

Σχόλια