Το 71ο Φεστιβάλ Καννών 2018 ξεκινά, σήμερα, 8 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τις 19 Μαΐου.

Ένα φεστιβάλ από το οποίο λείπουν μεγάλα ονόματα όπως ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Γούντι Αλεν, ενώ εντύπωση κάνει η επιστροφή του Λαρς φον Τρίερ. Έχοντας διαβάσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Καννών 2018, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ, βρήκαμε ποιες πέντε ταινίες ανυπομονούμε να δούμε!

1. Cold War

Ο σκηνοθέτης Pawel Pawlikowski έχει κάνει ταινίες αρκετά αντισυμβατικές. To Cold War είναι μια παθιασμένη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο και ιδιοσυγκρασία, οι οποίοι μοιραία αταίριαστοι, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο, τη δεκαετία του 1950 ζουν των έρωτά τους στην Πολωνία, στο Βερολίνο, στη Γιουγκοσλαβία και στο Παρίσι.

2. The House of that Jack Built

O Λαρς Φον Τριέρ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών 2018 με μια δυναμική ταινία. Είναι από τους σκηνοθέτες, που ή θα αγαπάς ή θα μισείς αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να αμφισβητήσεις το ταλέντο του. Έχει κερδίσει ήδη Χρυσό Φοίνικα για την ταινία του «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» και ταυτόχρονα λογοκρίθηκε για τον «Αντίχριστο» και το «Nymphomaniac».

Το «The House That Jack Built» διατρέχει 12 χρόνια και αναφέρεται στην ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου, αλλά και σε πέντε σημαντικούς φόνους που διέπραξε.

3. Dogman

Ο Matteo Garrone είναι ένα από τους λιγότερο γνωστούς σκηνοθέτες, που όμως το έργο του είναι αξιοσημείωτο. Ειδικά στο Φεστιβάλ των Καννών είναι πολύ γνωστός δημιουργός με την ταινία του «Γόμορα» να κερδίζει το δεύτερο σε σειρά σπουδαιότητας, Μέγα Βραβείο, του Φεστιβάλ το 2008.

Το Dogman δεν είναι μια απλή ταινία για έναν άνθρωπο και την αγάπη του για τα σκυλιά. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται να είναι μια ταινία με πολύ βαθύτερα νοήματα, που αξίζει τον Χρυσό Φοίνικα.

4. Everybody Knows

Η ταινία “Everybody Knows” από τον Ιρανό κινηματογραφιστή, Asghar Farhadi, θα ανοίξει το φεστιβάλ και με την πολυπλοκότητά και τη δυναμική της θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Η όγδοη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη παρακολουθεί τη ζωή της Λάουρα, με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους στο Μπουένος Άιρες. Μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η ταινία αφορούν την οικογένεια, τα μυστικά, τους δεσμούς, τις παραδόσεις, αλλά και τις ηθικές επιλογές.

5. The Man Who Killed Don Quixote

Είναι ίσως μία από τις ταινίες που περιμένουμε με αγωνία, αφού η ταινία του Terry Gilliam είναι μια αρκετά ανατρεπτική εμπειρία. Η ταινία ακολουθεί ένα στέλεχος διαφημιστικής που μεταφέρεται από το Λονδίνο του 21ου αιώνα στην Λα Μάντσα του 17ου αιώνα, όπου ο Δον Κιχώτης τον μπερδεύει για τον Σάντσο Πάντσα.

Σχόλια