Εάν θέλεις να κάνεις Σπουδές στην Αγγλία, τότε αυτό σε ενδιαφέρει σίγουρα!

Η διευθύντρια του οργανισμού  Universities UK International, Βίβιαν Στερν (Vivienne Stern) μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ανησυχίες τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αφού αποχωρήσει η Βρετανία από την Ένωση το 2019, θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος διάρκειας δύο χρόνων, άρα μέχρι και το 2020 παραμένουμε συμμέτοχοι στο Erasmus και το «Horizon 2020″, που αφορούν στην έρευνα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει εγγυήσεις ότι όσοι ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2018-19 δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με αλλαγές στα δίδακτρα.

Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο και την ανακοίνωση της συμφωνίας και των βασικών αρχών που θα διέπουν την έξοδο από την ΕΕ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τίποτα.

«Η αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή και έχει αρχίσει να εντείνεται, όσο πλησιάζουμε στην υλοποίηση του Brexit», παραδέχθηκε. «Είμαστε όμως εδώ, για να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για τους Έλληνες φοιτητές» κατέληξε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσίευση έρευνας που αφορά τη συνεργασία κολλεγίων στην Ελλάδα με βρετανικά πανεπιστήμια.

Πηγή: e-dimosio.gr

Σχόλια