Αυτή την περίοδο έχουν ανακοινωθεί κάποια δωρεάν σεμινάρια και άλλα επί πληρωμή που εάν έχεις χρόνο σίγουρα θα αξίζει να παρακολουθήσεις!

Ας τα δούμε:

Μια σειρά από ανοικτά Ακαδημαϊκά Σεμινάρια διοργανώνει το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η συγκεκριμένη σειρά σεμιναρίων είναι πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα και εφάμιλλη αυτών των κορυφαίων πανεπιστημίων της αλλοδαπής. Κάθε Τμήμα το οποίο θέλει να ανήκει στην διεθνή ερευνητική κοινότητα οφείλει να έχει ενεργή σειρά σεμιναρίων.

Τα σεμινάρια στοχεύουν στην προώθηση γνώσεων στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης καλύπτοντας θέματα σε αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, διαχείριση χαρτοφυλακίων και διαχείριση κινδύνων, χρηματοοικονομική διοικητική και λογιστική, χρηματοοικονομική οικονομετρία, μικροδομή αγορών, κλπ.

Η σειρά διοργανώνεται από το 2005. Περίπου 15-20 ομιλητές  προσκαλούνται ανά έτος. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού εξαμήνου (Οκτώβριος με τέλη Δεκεμβρίου και μέσα Φεβρουαρίου με τέλη Μαΐου), κάθε Πέμπτη από τις 16:15 έως τις 18:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.

Η σειρά υποστηρίζεται οικονομικά από δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα κάτι που καταδεικνύει τη σύμπραξη επιστημονικής θεωρίας και πράξης στον τομέα της Χρηματοοικονομικής.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές  που προέρχονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι υψηλού κύρους, παρουσιάζουν τις ερευνητικές τους εργασίες και συζητούν τα ευρήματα τους με το ακροατήριο. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους καθηγητές, φοιτητές και επαγγελματίες.

Ενδεικτικά, στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει εργασίες τους γνωστοί ερευνητές από κορυφαία διεθνώς πανεπιστήμια όπως το  Bocconi, Cornell, Chicago, Columbia,  HEC Lausanne, INSEAD, LBS, LSE, McGill, New York University, National University of Singapore, Northwestern, Oxford, Stanford, UCLA, University of Southern California, University of Vienna, University of Zurich,  University of Warwick, Wharton, κλπ  και διεθνείς οργανισμούς όπως Bank for International Settlements, European Central Bank, International Monetary Fund, New York Fed.

2. Σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Δεν είναι λίγοι όσοι αισθάνονται ότι η Μοντέρνα Τέχνη δεν είναι τόσο εύκολα κατανοητή όσο η τέχνη του παρελθόντος.

Τι είναι, λοιπόν, το Μοντέρνο; Γιατί η μοντέρνα τέχνη είναι τόσο διαφορετική σε σχέση με την τέχνη των προηγούμενων αιώνων; Ποιες είναι οι καινοτόμες ιδέες της που έχουν ως σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το έργο τέχνης; Ποια είναι τα κύρια θέματα που την απασχολούν; Και πώς μπορούμε να την προσεγγίσουμε;Νέες τάσεις, νέες γνώσεις, καινούργιες ιδέες και καινοτόμες τεχνικές, παραδοσιακά και νέα μέσα έκφρασης, σημαντικοί καλλιτέχνες και έργα-σταθμοί στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης θα συζητηθούν σε μία χρονική διαδρομή από το τέλος του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’60, σε παράλληλη ανάγνωση με τις κοινωνικές και ιστορικές εξελίξεις κάθε εποχής.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον/α επιθυμεί να γνωρίσει περισσότερο τον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, αποκτώντας διαφορετικά ερμηνευτικά εργαλεία για τη θέασή του.
Πρότερη γνώση ιστορίας της τέχνης δεν είναι απαραίτητη.

Εισηγήτριες: Χάρις Κανελλοπούλου, Μάρθα Χριστοφόγλου.

16 Μαΐου 2018 – 20 Ιουνίου 2018
Συνολικό κόστος: €80 | Μεμονωμένη συνάντηση: €15

3. Σεμινάριο Κοσμήματος!

Θα μας αφηγηθεί αυτά που έμαθε στο πέρασμα των χρόνων, θα μας οδηγήσει στους δρόμους που ανακάλυψε μόνος και θα μας φανερώσει πώς πράγματα που δεν το φανταζόμασταν μπορούν να γίνουν στολίδια…

Θα χαράξουμε στο κερί λουλούδια, πουλιά, αναμνήσεις και εικόνες, θα βουτήξουμε ημιπολύτιμες πέτρες στην επιφάνεια του… και θα φτιάξουμε κοσμήματα!

Θα παίξουμε με τη φωτιά και θα περάσουμε τις ροζ πλάκες του κεριού πάνω από τη φλόγα για να μαλακώσουν σαν την πλαστελίνη. Έπειτα, θα τις πλάσουμε στα χέρια μας δίνοντας τους σχήμα και μορφή.

Θα φτιάξουμε αληθινά κοσμήματα που αντέχουν στο χρόνο και γίνονται οικογενειακά κειμήλια με συναισθηματική αξία. Κοσμήματα που φτιάξαμε για να τα προσφέρουμε σε αγαπημένα πρόσωπα ή για να μας στολίζουν εμάς τους ίδιους και να μας συντροφεύουν στις χαρές και στις λύπες της ζωής.

14 Μαϊου (μέρα γνωριμίας) – 18 Ιουνίου
Μέρες & ώρες Σεμιναρίου: Δευτέρα, 18.00-21.00
Θα οριστεί από κοινού με τους συμμετέχοντες μία ακόμα ημέρα συνάντησης όπου ο κάθε ένας θα δουλεύει πιο ειδικά το κόσμημά του.

4. Σεμινάριο: Ερχόμαστε να μάθουμε για την Δύναμη της Διανοίας 

Διοργάνωση: Εταιρεία Γνώσης ΛΟΓΟΣ.

Ομιλήτρια: Βιργινία Φατσή, συγγραφέας, μηχανικός και σύμβουλος ανάπτυξης.

Το Σεμινάριο “Ερχόμαστε να μάθουμε για την Δύναμη της Διανοίας” θα διεξαχθεί:
Πέμπτη 17/05/2018 και ώρα: 18:00 – 21:00 ή Δευτέρα 21/05/2018 και ώρα: 18:00 – 21:00 ή Τρίτη 29/05/2018 και ώρα: 18:00 – 21:00.

5. Σεμινάριο Φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλλη “Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του”

ο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Κύκλο, οργανώνει στους Δελφούς από την Παρασκευή 18 έως και τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 σεμινάριο με θέμα “Ο Άνθρωπος και η Εικόνα του”.

Στο σεμινάριο, που θα έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες (17.00-20.00 κάθε μέρα) θα διδάξει ο Πλάτων Ριβέλλης.

Ο Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία προσεγγίζει τον άνθρωπο, όχι μέσα στη ροή της ζωής, αλλά ως μεμονωμένη, αυτόνομη απεικόνιση. Είτε πρόκειται για το πρόσωπο, είτε για το σώμα, η φωτογραφία έχει τη δύναμη να μας αποδώσει -συχνά παράλληλα- μια απολύτως ρεαλιστική ανθρώπινη παρουσία, όπως μπορεί να το κάνει ο κινηματογράφος, και μια απεικόνιση στα όρια της εξιδανίκευσης και της εικαστικής μεταμόρφωσης, όπως μπορεί να κάνει η ζωγραφική.
[…]

Απώτερος στόχος, όπως κάθε χρόνο, η δημιουργία μιας ομαδικής έκθεσης, με την επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, η οποία θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών τον Οκτώβριο του 2018.

Σχόλια