Αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη!

Η Ευρώπη είναι γεμάτη από πλατείες και αρκετές φορές σε κάποιες πλατείες έχουν συμβεί πολύ σημαντικά γεγονότα. Εκτός, όμως, από σημαντικά γεγονότα οι πλατείες αποτελούν σημαντικούς χώρους για κοινωνικοποίηση και διασκέδαση. Παρακάτω θα βρεις μερικές πολύ όμορφες πλατείες στην Ευρώπη- μερικές από αυτές έχουν και μεγάλη ιστορία- που αξίζει να επισκεφτείς και από κοντά.

Διάβασε παρακάτω αυτές που θεωρούμε ομορφότερες και πες μας στα σχόλια ποια θεωρείς ομορφότερη!

1. Plaza de Espana, Σεβίλλη

πλατείες

Η Σεβίλλη είναι μια πολύ όμορφη πόλη την οποία αξίζει να επισκεφτείς. Η εντυπωσιακή πλατεία κατασκευάστηκε πριν από σχεδόν ένα αιώνα, συγκεκριμένα στα 1929, από τον αρχιτέκτονα Anibal Gonzalez. Το εντυπωσιακό σιντριβάνι της σε συνδυασμό με τις περίτεχνες γέφυρές της και το τεράστιο κτίριο περιμετρικά της πλατείας την καθιστούν από τις πιο όμορφες στην Ευρώπη!

2. Grand Place, Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι ένας προορισμός που αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς το ίδιο και η πλατεία “Grand Place”. Τα κτίρια περιμετρικά της πλατείας είναι αυτό που λένε χάρμα οφθαλμών, αφού χτισμένα το 16ο και 17ο αιώνα είναι αριστουργήματα γοτθικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

3. Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα

Μπορεί να μην είναι κόκκινη είναι, όμως, μεγαλοπρεπής και πανέμορφη. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Ρωσίας και από αυτήν ξεκινούν όλοι οι κύριοι δρόμοι προς όλες τις κατευθύνσεις, που καταλήγουν στους αυτοκινητόδρομους.

4. Piazza Navona, Ρώμη

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσεις αυτή την πλατεία. Ο λόγος; Είναι πολύ ξεχωριστή και σε κερδίζει με την αρχιτεκτονική της. Έχει ένα πολύ μεγάλο σιντριβάνι το “Fontana dei Quattro Fiumi” και άλλα δύο σιντριβάνια το “Fontana di Nettuno” στο βόρειο άκρο και το “Fontana del Moro” στο νότιο άκρο.

5. Rynek, Ροκλάου (Πολωνία)

Πρόκειται για μια μεσαιωνική πλατεία με πολύ ζωή, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα για σουβενίρ. Στο κέντρο βρίσκεται το Δημαρχείο και η έδρα άλλων δημοτικών αρχών. Τέλος, η πλατεία φιλοξενεί πολύτιμα μνημεία, εκεί θα βρεις και την εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ, την οποία αξίζει να δεις.

Σχόλια