Τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν τη λήξη της χρονιάς με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι και πολλά δρώμενα!

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 31 Μαΐου στο 26ο Δημοτικό Σχολείο επί της Φωκίωνος Νέγρη, θα φιλοξενηθούν από τις 18:00 έως τις 22:00 μουσικά δρώμενα, εκθεσιακά περίπτερα, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και ένα θερινό σινεμά με προβολές συναρπαστικών ταινιών που ξεδιπλώνουν «Ιστορίες» του προγράμματος.

Με αυτή τη γιορτή το πρόγραμμα αποχαιρετά την άνοιξη και καλωσορίζει το καλοκαίρι και τις ολοκαίνουριες δράσεις που θα φιλοξενούν τα Ανοιχτά Σχολεία της πόλης.  Τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηνών υλοποιούνται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπό τον συντονισμό του Athens Partnership.

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr την επόμενη μέρα, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, που θα ξεκινήσουν επίσημα οι εγγραφές!

Το προγραμμα της Πεμπτης 31/5

On Stage

18:30 – 19:30

Upcycled Percussions Team – Συναυλία Κρουστών από Ανακυκλώσιμα Υλικά

Η ανατρεπτική ορχήστρα κρουστών που έμαθε στους Αθηναίους πώς να φτιάχνουν μουσικά όργανα από κατσαρόλες, κουβάδες, τενεκέδες και τηγάνια, ξεσηκώνει τη σκηνή με ένα δυναμικό μουσικό σόου.

Simone Mongelli – Body Music Performance

Body Music είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του σώματος. Με την φωνή, τα παλαμάκια, τα πόδια που χτυπάνε το έδαφος, τα χέρια που εκμεταλλεύονται τα διάφορα σημεία του σώματος για να παράγουν ήχο, οι συμμετέχοντες στη δράση του μοναδικού Simone Mongelli παρουσιάζουν επί σκηνής ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το σώμα τους σαν κανονικό μουσικό όργανο.

Ομάδα Θεάτρου Seven Eleven – Θεατρικό Δρώμενο

Η αγαπημένη θεατρική ομάδα που έκανε τους μικρούς κατοίκους της Αθήνας να αγαπήσουν το θέατρο, ετοιμάζει ένα ξεχωριστό διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για μικρούς & μεγάλους.

Artika – Παιδική Χορωδία

Μια καλά κουρδισμένη ομάδα λιλιπούτειων τραγουδιστών ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει μέσα από το τραγούδι και τη μουσική.

Μετάδραση – Τραγούδια με την συνοδεία του παραδοσιακού οργάνου Bendir

Ο φορέας για την Μετανάστευση και την ανάπτυξη, βρήκε στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων τον κατάλληλο χώρο για να απασχολήσει εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

On Stage

20:00 – 20:30

Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου» – Συναυλία

Νέα ταλέντα στο τραγούδι καλλιέργησε για μια χρονιά στα Ανοιχτά Σχολεία ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου». Μια συναρπαστική συναυλία που μας ταξιδεύει στους ήχους της ελληνικής παράδοσης. Υπεύθυνη Διδασκαλίας: Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Έλιξ – Ένα τραγούδι θα σου πω

Μια κιθάρα και μια βελούδινη φωνή είναι ικανά στοιχεία για να μας γαληνέψουν. Ένας αυτοδίδακτος 12χρονος νεαρός πρόσφυγας, ξεδιπλώνει στη σκηνή το μουσικό του ταλέντο, που καλλιέργησε για μια ολόκληρη χρονιά στις αίθουσες των Ανοιχτών Σχολείων.

Εργαστήρια

Athens Maker Space – 3D Printer & Free Pop Corn

Περάστε μια βόλτα και θαυμάστε τις μικρές δημιουργίες από τους συμμετέχοντες των μαθημάτων 3D Printing στα Ανοιχτά Σχολεία καθώς και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Εκθέσεις

Greek Instagramers – Έκθεση Φωτογραφίας «Βιβλίο»

Οι Greek Instagramers έμαθαν στους Αθηναίους των Ανοιχτών Σχολείων πώς να τραβούν τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες, τις οποίες παρουσιάζουν σε μια θεματική έκθεση με άξονα το βιβλίο.

Karpos – Έκθεση Φωτογραφίας & Φωτοκόμικ

Τα έργα των μικρών συμμετεχόντων από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Καρπού στα Ανοιχτά Σχολεία ζωντανεύουν. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις τέχνες της φωτογραφίας και του Φωτοκόμικ και έφτιαξαν το δικό τους σενάριο το οποίο ύστερα αφηγήθηκαν μέσα από εικόνες.

Μουσείο Ηρακλειδών – Έκθεση εικονογράφησης

Τα εικαστικά έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια εικονογράφησης του Μουσείου Ηρακλειδών παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν από διάσημα παραμύθια και δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα, με τους ήρωες των αγαπημένων τους ιστοριών.

Εκθεσιακά Περίπτερα

Φορείς που συνεργάστηκαν με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και υλοποίησαν δράσεις την χρονιά που μας πέρασε, θα βρίσκονται με το περίπτερο τους στο προαύλιο του σχολείου προκειμένου να σας ενημερώνουν για το έργο και τα προγράμματα τους.

Θερινό Σινεμά

(21:00)

Μια τεράστια οθόνη προβολής θα στηθεί στο κέντρο της σκηνής και μόλις πέσει ο ήλιος, οι «Ιστορίες που άλλαξαν την Αθήνα» θα ζωντανέψουν στο πανί.

Ειδικές Προβολές

Story Doc – Home New Home

Το Ιστορικό Ντοκιμαντέρ προβάλει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τους πρόσφυγες, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης Home New Home. Προλογίζει ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Τίτλος: Άρωμα Οικογένειας (9′) των Βιολέτα Κυριάκου, Αιμιλία Σκουρλά, Γεωργία Αμπουράντυ

Karpos – Non Stop Animation

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παραγωγής βίντεο animation με τη μέθοδο του στοπ-καρέ, ξεσήκωσε τους μικρούς συμμετέχοντες των εργαστηρίων που πραγματοποίησε o Karpos στα Ανοιχτά Σχολεία. Τα παιδιά ανέπτυξαν σκηνοθετικές, εικαστικές, τεχνικές, και αφηγηματικές δεξιότητες και έφτιαξαν τα δικά τους βίντεο, διάρκειας 1 έως 3 λεπτών, που θα απολαύσετε στην οθόνη.

Σχόλια