Σε όλους έχει τύχει και ήρθε η ώρα να το περάσεις!

Εξεταστική! Μία λέξη πολλά συναισθήματα… Εε, λοιπόν, όσο καλός φοιτητής και αν είσαι υπάρχει έστω ένα μάθημα που το έχεις δώσει τουλάχιστον δύο φορές και έχεις πανηγυρικά κοπεί με 3 και με 4, ενώ περίμενες ένα τίμιο 5 ή ένα μέτριο 6!

Σου έχουμε, λοιπόν, τα 4 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην απόλυτη επιτυχία (και ναι τα έχουμε τσεκάρει).

1. Απόφυγε τις αρνητικές σκέψεις

Τι και αν έχεις κοπεί στο μάθημα 3 φορές… Η τέταρτη θα είναι και η τυχερή σου και είναι σίγουρο ότι αν σκέφτεσαι αρνητικά όχι μόνο δεν θα γράψεις καλά- μπορεί να μην πας ΚΑΝ στην εξεταστική για να γράψεις- αλλά δεν θα μπορέσεις ούτε να διαβάσεις.

2. Και τη γκρίνια

Εάν γκρινιάζεις κλαις και οδύρεσαι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσεις αυτό το αναθεματισμένο μάθημα, οπότε χαλάρωσε και πέρασε στο επόμενο βήμα!

3. Οργανώσου…

Εάν πήγαινες στις παραδόσεις θα έχεις σημειώσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι σκόρπιες και για να περάσεις το μάθημα πρέπει όχι μόνο να τις βάλεις μπροστά σου και να τις κοιτάς, αλλά και να τις βάλεις σε μία σειρά.

Αν πάλι δεν έχεις σημειώσεις πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεις, γιατί αλλιώς θα κοπείς για πολλοστή φορά!

4. Και τέλος…ΔΙΑΒΑΣΕ

Για να περάσεις ένα μάθημα στην εξεταστική πρέπει να οργανωθείς, να βρεις σημειώσεις και μετά με ηρεμία και όχι μια μέρα πριν να διαβάσεις. Αυτονόητο, αλλά καμιά φορά δεν το κάνεις- και μεταξύ μας ούτε και εμείς!

Διάβασε εδώ 5 τύπους που θα θέλαμε δίπλα μας στο αμφιθέατρο!

Σχόλια