Ας δούμε τα Eurovision 2018 ΦΑΒΟΡΙ, τι λένε τα προγνωστικά και φυσικά σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα και η Κύπρος.

H Γιάννα Τερζή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2018 και είναι μέσα στην πρώτη δεκαπεντάδα σύμφωνα με τις αποδόσεις.

Έτσι λοιπόν, στις 10 πρώτες θέσεις βρίσκονται οι εξής χώρες:

10. Αζερμπαϊτζάν

9. Αρμενία

8. Αυστρία

7. Βέλγιο

6.Κύπρος

5.Ελλάδα

4.Εσθονία

3.Βουλγαρία

2.Τσεχία

1.Ισραήλ

Eurovision 2018 ΦΑΒΟΡΙ

Το Ισραήλ φαίνεται πως είναι το πρώτο φαβορί για τη νίκη στη Eurovision 2018, η οποία θα διεξαχθεί στη Λισσαβόνα.

Οι δύο ημιτελικοί θα λάβουν χώρο στην Altice Arena και θα γίνουν στις 8 και 10 Μαϊου. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 12/5.

Οι Εσθονία, Τσεχία και Βουλγαρία ακολουθούν κατά πόδας, ενώ η Ελλάδα με τη Γιάννα Τερζή από τη 14η θέση ανεβαίνει συνεχώς! Βεβαίως, η συγκεκριμένη διοργάνωση μας έχει προσφέρει μεγάλες ανατροπές και όλα κρίνονται τις τελευταίες μέρες.

Eurovision 2018 ΦΑΒΟΡΙ – ΚΥΠΡΟΣ

Μετά την πρόβα η Κύπρος ανέβηκε ξαφνικά στην 14η θέση και πριν από λίγο στην 9η όσον αφορά στον τελικό ενώ όπως δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων η Κύπρος περνά άνετα στον τελικό καταλαμβάνοντας μάλιστα την 5η θέση στον πρώτο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 8 Μαΐου.

Όλα βέβαια είναι ρευστά και όπως όλα δείχνουν η δυναμική παρουσία της Ελένης Φουρέιρα αλλάζει θετικά τα δεδομένα της κυπριακής αποστολής! Ανυπομονούμε για τον πρώτο ημιτελικό!

Τα βασικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η διοργανώτρια πόλη, διευκρινίζονταν σε έγγραφο που έδωσε η EBU στον RTP, έπειτα από τη νίκη της Πορτογαλίας, στο Κίεβο: Να υπάρχει κατάλληλος χώρος διεξαγωγής με χωρητικότητα γύρω στους 10.000 θεατές.

Ένα διεθνές κέντρο τύπου με χωρητικότητα για 1500 δημοσιογράφους και επαρκείς εγκαταστάσεις για όλες τις αποστολές. Να υπάρχει καλή κατανομή ξενοδοχειακών δωματίων, σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών, με δυνατότητα στέγασης τουλάχιστον 2000 μελών σε αποστολές, εγκεκριμένων δημοσιογράφων και θεατών.

Να υπάρχει επαρκής υποδομή μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς αερολιμένα καθώς και σύνδεση της πόλης, του χώρου διεξαγωγής και των ξενοδοχείων με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Το Eurovision Village είναι η επίσημη περιοχή εκδηλώσεων στη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Στο Eurovision Village μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει ζωντανές εμφανίσεις τραγουδιστών, DJ, διάφορες άλλες εκδηλώσεις καθώς και ζωντανές δημόσιες μεταδόσεις των τριών live show του διαγωνισμού.

Θα βρίσκεται στην Praça do Comércio (Πλατεία Εμπορίου), μια μεγάλη πλατεία δίπλα στον ποταμό Τάγο. Θα ανοίξει για το κοινό στις 4 Μαΐου 2018

Σχόλια