Εάν αναρωτιέσαι ποιος είναι ένας οικονομικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές εκτός Ελλάδας σου έχουμε τη λύση.

Γιατί υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να πάνε ακόμη και το καλοκαίρι κάπου στο εξωτερικό αλλά θέλουν να κάνουν και το μπάνιο τους.

Ο λόγος φυσικά για τη Μάλτα!

Η Μάλτα συμφέρει γιατί έχει πολύ οικονομικά εισιτήρια με πάρα πολύ συχνά δρομολόγια. Μπορείς να πας μέχρι και Σαββατοκύριακο ώστε να μη χρειαστεί να πάρεις πολλές μέρες άδεια από τη δουλειά συνδυάζοντας το απλά με μια Παρασκευή ή Δευτέρα.

Η Μάλτα επίσης έχει παραλίες ώστε να κάνεις και το μπάνιο σου. Εντάξει δεν είναι σαν την Ελλάδα αλλά πρόκειται για μια χώρα στο εξωτερικό που θα σου προσφέρει και τον αέρα της Ευρώπης.

Τι λες λοιπόν; Θα την προτιμήσεις; Τσέκαρε εδώ πληροφορίες για αεροπορικά εισιτήρια στην Μάλτα!

Η μαλτέζικη κουζίνα είναι προϊόν μιας μακράς σχέσης των γηγενών κατοίκων με τους πολλούς ξένους που πέρασαν από το νησί στο πέρασμα των αιώνων, η οποία έχει δώσει στη Μάλτα ένα ενδιαφέρον μείγμα μεσογειακής κουζίνας. Πολλά φαγητά του νησιού έχουν προέλευση ιταλική/σικελική ή μαυριτανική.

Σήμερα η μαλτέζικη κουζίνα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής σε σπίτια και εστιατόρια της Μάλτας, αλλά σίγουρα όχι και η πλέον διαδεδομένη. Είναι περισσότερο μια παραδοσιακή κουζίνα που έχει γίνει μέρος των ευρύτερων γαστρονομικών συνηθειών των Μαλτέζων, οι οποίοι έχουν μεσογειακή κουζίνα με έντονες ιταλικές επιδράσεις.

Η παραδοσιακή μαλτέζικη μουσική χρησιμοποιεί πολύ την κιθάρα και το ντέφι. Η οργανική μουσική λέγεται ντακάκα. Οι ορχήστρες πνευστών, με έντονες ισπανικές και ιταλικές επιδράσεις, είναι επίσης δημοφιλείς στα ετήσια πανηγύρια που γίνονται σε πόλεις και χωριά.

Σχόλια