Αυτό δεν είναι ένα αντικειμενικό άρθρο για την Κεφαλονιά αλλά είμαι σίγουρη ότι θα γίνει μια αφορμή για να την επισκεπτείς κάποια στιγμή, αν όχι ΑΥΤΟ το καλοκαίρι.

Δε θέλω να σε πιέσω όμως, ας δούμε τι εννοώ:

1. Τόσο πολλές και όμορφες παραλίες σε ΕΝΑ νησί

Εάν η Κεφαλονιά φημίζεται για ένα πράγμα, αυτό είναι οι παραλίες της. Η λίστα είναι τεράστια και την έχω γράψει αρκετά αναλυτικά σε αυτό το άρθρο

Προς το παρόν θα σε αφήσω απλά να δεις αυτή την φωτογραφία.

View this post on Instagram

A post shared by Evita Gorgorini (@evitagorgo)

2. Το σπήλαιο της Μελισσάνης

Το σπήλαιο της Μελισσάνης είναι μια από τις κλασικές φωτογραφίες από την Ελλάδα που κάνουν τον γύρο του κόσμου και καθόλου άδικα. Είναι πράγματι κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο που εάν βρεθείς στην Κεφαλονιά αξίζει να το δεις.

https://www.instagram.com/p/BjUL09_F5ps/?taken-at=4423338

3. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης

Μπορεί το σπήλαιο της Μελισσάνης να είναι το πιο διάσημο αλλά και αυτό της Δρογκαράτης είναι εξίσου ιδιαίτερο. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως το σπήλαιο αυτό είναι “ζωντανό” καθώς συνεχίζεται η δημιουργία του.

Το σπήλαιο αυτό είναι μόνο -περίπου- 100 εκατομμυρίων χρόνων. 

4. Το Φισκάρδο

Το Φισκάρδο είναι από τα πιο τουριστικά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει στην Κεφαλονιά αλλά εντάξει θα το βάλω στη λίστα μου γιατί έχει τη γοητεία του. Είναι το μόνο χωριό που “επέζησε” από το σεισμό του 1953, ο οποίος κατέστρεψε όλη την Κεφαλονιά.

5. Την Άσσο

Η Άσσος από την άλλη μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο το Φισκάρδο αλλά η ομορφιά της είναι απλά μοναδική. Για μένα ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχω δει ποτέ.

6. Τον Αίνο

Ο Αίνος είναι ξεχωριστός πρώτον γιατί είναι ένα αρκετά μεγάλο βουνό σε ένα νησί και δεύτερον γιατί έχει χαρακτηριστεί ως εθνικός δρυμός από το 1962. Ο λόγος είναι ότι έχει ένα μοναδικό είδος ελάτου στον κόσμο, το abies chephalonica.

Η ψηλότερη κορυφή του Αίνου είναι ο Μέγας Σωρός, απ’ όπου φαίνονται καθαρά η Ζάκυνθος και αμυδρά η Λευκάδα και οι κοντινές ακτές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος.

https://www.instagram.com/p/BjPbQMDnjj3/?tagged=ainos

7. Την κρεατόπιτα

Τόπο που έχει για σήμα κατατεθέν μια πεντανόστιμη πίτα με διάφορα κρέατα απλά τον σέβεσαι, τον εμπιστεύεσαι και μπαίνει στην καρδιά σου.

8. Το ηλιοβασίλεμα στους Πετανούς

Ποια Οία, ποια Σαντορίνη. Οκ υπερβάλω, το ξέρω. Ωστόσο το ηλιοβασίλεμα στους Πετανούς είναι απλά πανέμορφο και αν βρεθείς στην Κεφαλονιά είναι απλά must να το δεις.

https://www.instagram.com/p/BS5ismfhTfR/?taken-at=259860611

9. Τόσους ζουρλούς μαζεμένους σε ΕΝΑ μέρος

Το τι μπορεί κάποιος να συναντήσει ή να ακούσει στην Κεφαλονιά είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια διότι απλά θα χάσει την μαγεία του. Μπορεί οι ντόπιοι να σου φανούν λίγο περίεργοι, κάπως ειρωνικοί, ίσως και λίγο απότομοι αλλά θα είναι καθαρά ιδέα σου.

+1 Τη Ληξουράρα

Και πολύ κρατήθηκα που το έβαλα στο +1. Μπορεί το Ληξούρι να μην είναι το πιο όμορφο μέρος στην Κεφαλονιά αλλά σίγουρα είναι το πιο ιδιαίτερο. Όχι επειδή έχω καταγωγή από εκεί. Καμία σχέση.

Όταν πας λοιπόν στην Κεφαλονιά πέρνα μια βόλτα από το εξωτικό Ληξούρι, φάε ένα σουβλάκι – που θα σου αλλάξει τη ζωή- στον Αντώνη, πήγαινε να χορέψεις μέχρι το πρωί στο Inside bar και θα με θυμηθείς.

Σχόλια