Η χρήση ναρκωτικών αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ έχουν πολλές φορές παίξει σημαντικό ρόλο σε ταινίες…

Σου διαλέξαμε, λοιπόν, 15 ταινίες που η χρήση ναρκωτικών και οι δραματικές επιπτώσεις της είναι σε πρώτο πλάνο!

1. Απόλυτη Ευφυϊα

Ένας συγγραφέας χωρίς έμπνευση δοκιμάζει ένα θαυματουργό χάπι που πολλαπλασιάζει τις πνευματικές του ικανότητες. Όταν βρει τον προμηθευτή του νεκρό, θα κρατήσει το εμπόρευμα, αλλά θα βρεθεί μπλεγμένος σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.

2. Παρενέργειες

Ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τη νεαρή Έμιλι, της οποίας ο άντρας βρίσκεται στη φυλακή για χρηματοοικονομικές απάτες. Της συνταγογραφεί ένα καινούργιο, πειραματικό φάρμακο το οποίο μοιάζει να καταπολεμά την κατάθλιψη, αλλά όταν ο σύζυγός της αποφυλακίζεται, τα πράγματα παίρνουν ξαφνικά απροσδόκητη τροπή.

3. Pineapple Express

Ασχημο πράμα να γίνεις μάρτυρας σε φόνο που έχει διαπραχθεί από διεφθαρμένο αστυνομικό κι ακόμα χειρότερο αν μέσα στον πανικό σου αφήνεις στον τόπο του εγκλήματος τη νέα φοβερή και τρομερή ποικιλία μαριχουάνας «Pineapple Express». Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε έχει ήδη πάρει χαμπάρι ο θύτης και όπως είναι αναμενόμενο δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δε σε βρεί…

4. Δεκατριών

Μια 13χρονη, παρακινούμενη από μια συμμαθήτριά της που θαυμάζει απόλυτα, μυείται στον κόσμο του σεξ και των ναρκωτικών κι έρχεται σε ρήξη με τη χωρισμένη μητέρα της.

5. Ο Σημαδεμένος

Η ταινία αφηγείται, με βάση το γεγονός της απέλασης 25 χιλιάδων Κουβανών από τη χώρα τους το 1981, τη ζωή ενός εγκληματία, από αυτούς που απελάθηκαν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Μαιάμι αρχίζοντας αμέσως την καριέρα στον υπόκοσμο.

6. Ο Λύκος της Wall Street

Η πραγματική ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, χρηματιστή των δεκαετιών του ’80 και του ’90, ο οποίος έγινε πολυεκατομμυριούχος στα 26 του, προτού καταλήξει στη φυλακή για μια σειρά από οικονομικές απάτες.

7. Traffic

Ένας Αμερικανός δικαστής, που αναλαμβάνει να συντονίσει τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, ανακαλύπτει ότι η 16χρονη κόρη του είναι χρήστης. Στο Μεξικό δύο έντιμοι αστυνομικοί μπλέκουν μ’ ένα διπρόσωπο στρατηγό, ο οποίος διώκει ένα καρτέλ ναρκωτικών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ενός άλλου.

Θυμήσου εδώ ταινίες επηρεασμένες από ψυχαναλυτικές θεωρίες!

8. Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας

Στην Αμερική του 1971, ένας δημοσιογράφος και ένας δικηγόρος έρχονται στο Λας Βέγκας για να καλύψουν έναν αγώνα αυτοκινήτων, αλλά αντ’ αυτού δοκιμάζουν κάθε είδους ναρκωτικά και παραισθησιογόνα.

9. Blow

Η αληθινή ιστορία του Τζορτζ Γιουνγκ, ενός νεαρού από μικροαστική οικογένεια της Βοστόνης, ο οποίος ξεκίνησε να πουλά μαριχουάνα στην ανατολική Καλιφόρνια του 1968, για να γίνει σύντομα ο βασικός προμηθευτής κοκαΐνης στο χώρο της σόου μπίζνες, ως τη στιγμή της αναπόφευκτης πτώσης του.

10. Ξένοιαστος Καβαλάρης

Δυο χίπιδες ξεκινούν με τις μηχανές τους από το Λος Άντζελες για τη Νέα Ορλεάνη, διασχίζοντας μια επαρχιακή Αμερική γεμάτη απρόοπτες συναντήσεις και παράξενους χαρακτήρες.

11. Enter The Void

Μετά τη δολοφονία ενός έφηβου έμπορου ναρκωτικών στην Ιαπωνία, αυτός επανεμφανίζεται ως φάντασμα επαγρυπνώντας για την αδελφή του.

12. 24 Hour Party People

Η ιστορία του Τόνι Γουίλσον, τηλεπαρουσιαστή στο Μάντσεστερ, ο οποίος το 1976 ίδρυσε την εταιρεία Factory Records, προήγαγε τους Joy Division, Happy Mondays, New Order κ.ά., άνοιξε το κλαμπ Χασιέντα, ναό του πανκ και της ρέιβ μουσικής, για να εγκαταλείψει τα πάντα στις αρχές του ’90.

13. Human Traffic

Πέντε νεαροί από την επαρχιακή πόλη του Κάρντιφ περιμένουν με ανυπομονησία το Σαββατοκύριακο για να ξεδώσουν με χάπια και αλκοόλ στα ρέιβ κλαμπ.

14. Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο

Μια μοναχική χήρα, που θέλει επειγόντως να αδυνατίσει για να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σόου, εθίζεται σε χάπια διαίτης και οδηγείται στην τρέλα, την ίδια ώρα ο γιος της, η κοπέλα του και ο κολλητός του φίλος βυθίζονται στην κόλαση των ναρκωτικών.

15. Τrainspotting

Οι περιπέτειες μιας παλιοπαρέας που βρίσκεται κάτω από την εξάρτηση των ναρκωτικών, όπως τις αφηγείται ο Μαρκ, αυτός που κατάφερε να ξεφύγει από το αδιέξοδο του σημερινού Εδιμβούργου. Μια μοντέρνα σκηνοθετικά προσέγγιση του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ιρβιν Γουέλς.

Σχόλια