Οι καυτές θερμοκρασίες προστάζουν ένα ποτήρι παγωμένο  καφέ στα ομορφότερα καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα.

Ας μην το κρύβουμε άλλο και ας το παραδεχτούμε και δημόσια: Το καλοκαιράκι πλησιάζει. Τι πλησιάζει; Σχεδόν για τα καλά έχει μπει και οι θερμοκρασίες έχουν πάρει την ανηφόρα.  Γι’ αυτό, σαν σωστοί άνθρωποι, αυτό που ζητάμε απεγνωσμένα είναι λίγες νότες χαλάρωσης και ξεκούρασης μέσα στην καθημερινότητα μας. Και τι καλύτερο από ένα ποτήρι παγωμένο καφέ σε ένα παραθαλάσσιο μαγαζί. Δες παρακάτω τις προτάσεις μας για παραθαλάσσια μαγαζία στην Αττική και πραγματοποίησέ τες……. ΟΛΕΣ !

1. Nalu

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Ένας μαγικός χώρος στην Αττική και συγκεκριμένα στο Καλαμάκι (άντε μετά να μην σου ανοίξει η όρεξη). Το Nalu ήδη από το πρωί είναι ανοιχτό και σε περιμένει να απολαύσεις τον καφέ, τα λαχταριστά του ροφήματα και το βασικότερο, την ποικιλία που διαθέτει σε φαγητό (γιατί το σωστό μαγαζί πρέπει να διαθέτει και από αυτό) υπό τους ήχους της θάλασσας. Το μαγαζί λειτουργεί όλον τον χρόνο, αλλά η καλύτερη εποχή είναι αναμφισβήτητα τώρα. Όσοι έχουν πάει θα το επιλέξουν σίγουρα για έναν ακόμη καφέ. Όσοι πάλι δεν έχουν πάει, πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτούν έστω και για μια φορά.

2. Balux Café

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Τι να πρωτοπούμε για το υπέροχο αυτό μαγαζί.  Το Balux λοιπόν, βρίσκεται και αυτό κάτω από τον Αττικό ουρανό (συγκεκριμένα στην Γλυφάδα) και μια ανάσα από την θάλασσα κυριολεκτικά. Διαθέτει έναν αρκετά όμορφο χώρο και το καλοκαιρινό κομμάτι του μαγαζιού σου δίνει μια νότα ξεγνοιασιάς. Μια essence νησιού βρε αδερφέ. Τα ροφήματά του αρκετά καλά θα τα χαρακτήριζα, όπως και ο καφές του, αλλά μια συμβουλή: άμα σας βγάλει ο δρόμος σας διαλέξτε την σοκολατόπιτα που διαθέτει. Απλά μοναδική.

3. Moorings

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Μια εκπληκτική και αυτή με την σειρά της καφετέρια κάτω από τον Αττικό ουρανό, αλλά λίγο πιο απομονωμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Το Moorings βρίσκεται στην Μαρίνα Βουλιαγμένης (ναι ναι εκεί που αράζουν κάτι μικρά κοτεράκια) και σου προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα την θάλασσα. Ιδανική επιλογή για αυτή την περίοδο καθώς ο καιρός είναι ζεστός και σου δίνεται και η δυνατότητα να περπατήσεις μέχρι εκεί (μικρή συμβουλή: Το πάρκινγκ στην Μαρίνα έχει χρέωση). Ο καφές του πολύ καλός γευστικά, όπως και τα γλυκά του.

4. Vive Mar

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Άλλο ένα μαγαζί κάτω από τον Αττικό ουρανό (συγκεκριμένα στην Βούλα) το οποίο προσφέρει απίστευτες στιγμές χαλάρωσης πίνοντας τον καφέ σου πάνω στην θάλασσα (για διευκρινίσεις, ανάμεινε). Το Vive Mar είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα, με το τελευταίο να αποτελεί μια προβλήτα ακριβώς πάνω στην θάλασσα (είδες;) Αν υποφέρεις από ναυτία βέβαια, καλύτερα να το αποφύγεις… Ο καφές του γευστικός, τα ροφήματά του αρκετά καλά, αλλά τα φαγητά του, παρ’ ο,τι ποιοτικά, χάνουν σε ποσότητα. Παρ’ όλα αυτά ένας καφές στο Vive Mar αυτή την εποχή αξίζει.

5. Palmie Bistro

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Και αν νομίζεις ότι τα παραθαλάσσια μαγαζιά για καφέ, σταματούν στα Νότια κάνεις μεγάλο λάθος. Το Palmie Bistro βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη ακριβώς πάνω στην θάλασσα (μόνο που εδώ κολυμπάς ακίνδυνα) και κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα. Ο κατάλληλος λοιπόν συνδυασμός για έναν δροσιστικό καφέ αυτή την εποχή. Ο κατάλογος του τεράστιος, με πολλά είδη καφέ, αλλά και σνακ, καθώς και φαγητό, όλα σε προσιτές τιμές και μεγάλα σε ποσότητα. Το Palmie Bistro αποτελεί ένα αρκετά χαλαρό μαγαζί που σίγουρα θα θελήσεις να ξαναεπισκεφτείς.

6. Μπαλκόνι.Cafe

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Μόνο και μόνο η ονομασία αυτής της καφετέριας σε προϊδεάζει για την μαγική της θέα. Το Μπαλκόνι.cafe λοιπόν, βρίσκεται στην Ραφήνα ακριβώς πάνω από την θάλασσα. Εντάξει, για να λέμε και όλη την αλήθεια πάνω σε ένα βράχο με αποτέλεσμα να μπορεί το μάτι σου να χάνεται στο γαλάζιο χρώμα. Ο χώρος αρκετά ελκυστικός και σίγουρα ιδανικός για έναν καφέ, αλλά και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Διαθέτει αρκετά ροφήματα, καλής ποιότητας καφέ και πολλά σνακ καθώς και φαγητό (τιμές τσιμπημένες, αλλά σε αποζημιώνει η θέα). Αν μένεις στα Ανατολικά προάστια θα πρέπει σίγουρα να το επισκεφτείς.

7. Faros

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Και η Ανατολική Αττική συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Ακόμη ένα μαγαζί κάτω από τον Αττικό ουρανό και συγκεκριμένα στο Μάτι, που μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα έναν χαλαρό καφέ δίπλα στο κύμα. Η καφετέρια Faros παρόλο που λειτουργεί και κατά τον χειμώνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό από αυτή την περίοδο και για όλο το καλοκαίρι. Ο καφές του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλός, με περιθώρια βελτίωσης (και λίγο υπερτιμημένος θα συμπληρώσω..). Η τοποθεσία και η θέα όμως που σου προσφέρει σου κόβουν την ανάσα. Αξίζει να το επισκεφτείς έστω και για μια φορά.

8. Kazba

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Ακόμη μια πολύ καλή επιλογή στην Ανατολική Αττική (τοποθεσία: Πόρτο Ράφτη) ακριβώς πάνω στη θάλασσα. (εντάξει, τα χωρίζει ένας δρόμος, but still…)  Αλλά η θέα του μοναδική. Το Kazba αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές πολλών και γι’ αυτό λίγο δύσκολα να βρεις να καθίσεις το Σαββατοκύριακο, ειδικά αν έχει καλό καιρό. Το μαγαζί διαθέτει πολύ καλό καφέ, αρκετά καλά ροφήματα, αλλά –προσωπική μου άποψη– μέτριο φαγητό. Βέβαια, διαθέτει μοναδικές καρέκλες / ξαπλώστρες που, είναι τοποθετημένες να βλέπουν μόνο θάλασσα. Και μόνο για αυτή τη mini-εμπειρία, αξίζει την προσοχή σου.

9. Ιστιοπλοϊκός

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Όχι, όχι δεν θα σε βάλουμε να κάνεις ιστιοπλοΐα (καλά, αν θες κάνε…). Απλά θα σου προτείνουμε να πας μία υπέροχη βόλτα σε αυτή την καφετέρια. Μα πού αλλού φυσικά, στο Μικρολίμανο. Η τοποθεσία του μοναδική, ακριβώς πάνω στο λιμάνι και το μαγαζί περιτριγυρισμένο από τζαμαρία. Με λίγα λόγια η τοποθεσία ειδυλλιακή. Άρα και για σένα μία εκπληκτική επιλογή για αυτή την εποχή. Ο κατάλογος αρκετά μεγάλος και ο καφές του αρκετά καλός, τα ροφήματα του μοναδικά και το φαγητό υπέροχο. Επίσης, υπάρχουν και προσφορές. Πίστεψέ με, αξίζει να πας όχι μόνο πρωί αλλά και βράδυ.

10. BayWay

10 καλοκαιρινά καφέ στην Αθήνα για να απολαύσεις έναν παγωμένο καφέ δίπλα στο κύμα!Άλλη μια μαρίνα κάνει την εμφάνισή της και αυτή την φορά μιλάμε για την Μαρίνα Ζέας. Το μαγαζί προσφέρει μια εκπληκτική θέα σε μικρά καραβάκια, αλλά πάνω απ’ όλα, στη θάλασσα. Καταπληκτικός προορισμός για αυτή την εποχή. Σου προσφέρει πολύ καλής ποιότητας καφέ (λίγο τσιμπημένο από άποψη τιμής βέβαια…) αλλά χωρίς καυσαέρια, καθώς δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Δεν προτείνω το φαγητό καθώς οι μερίδες είναι πολύ μικρές. Αλλά για ξεκούραση από την βαβούρα της πόλης είναι ιδανικό.


Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δανειστείς ένα αυτοκίνητο (αν δεν διαθέτεις δικό σου) ή να μάθεις τα δρομολόγια του αστικού και, βέβαια, να διαθέσεις πολύ χρόνο για χαλάρωση. Το σε ποια καφετέρια θα πας πρώτα αποτελεί καθαρά δική σου επιλογή. Εμείς σου λέμε να τις επισκεφθείς όλες!!!

Άλλωστε σε έναν σωστό καφέ η θέα είναι που μετράει!

Σχόλια