TEDx Komotini 2018: Έρχεται δυναμικά και φέτος με θέμα το “Παράδοξο”!

Εννέα καταξιωμένοι ομιλητές καταθέτουν ομιλίες και βιώματα που μπορεί να σας αλλάξουν τη ζωή.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και το TEDx Komotini διοργανώνεται για δεύτερη φορά. Μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας και της αξίας της πρόσβασης στην γνώση, στην πληροφόρηση και στην καινοτομία, μέσα από μια πολυθεματική εκδήλωση. Αυτό είναι το TEDx Komotini.

Το φετινό κεντρικό θέμα του TEDx Komotini είναι το “Παράδοξο” (“The Paradox”). Σύμφωνα με τους διοργανωτές, “η ιδέα βασίστηκε στην παρατήρηση φαινομένων και καταστάσεων εντός της κοινωνίας μας, που αντιβαίνουν με την κοινή λογική. Το παράδοξο, όμως, έχει και μια ακόμη εννοιολογική ερμηνεία, την προοδευτική ιδέα ή την πράξη που αντιτίθεται ή γίνεται μη αντιληπτή από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις βασίστηκαν σε παράδοξες ιδέες, που δεν επιδέχονταν ερμηνείας στην εκάστοτε εποχή τους. Ακολουθήστε μας, λοιπόν, στο ταξίδι προς την πρωτοτυπία που πηγάζει από την παραδοξότητα, έχοντας σαν γνώμονα την διάδοση και την προσέγγιση καινοτόμων ιδεών. Μέσα από την παραδοξότητα, θα αναζητήσουμε λύσεις, μέσω των πολυθεματικών ομιλιών στα λογικά αδιέξοδα που οδηγούμαστε”.

Οι ομιλητές του φετινού συνεδρίου ανακοινώθηκαν από την επίσημη σελίδα του TEDx Komotini, ενώ ήδη τρέχει και η ηλεκτρονική αγορά των φετινών εισιτηρίων, τα οποία όπως και πέρσι, θα είναι αυστηρώς αριθμημένα στα 100. Οι τρόποι που μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο είναι οι εξής:

  1. Μέσα από το tedxkomotini.com
  2. Πώληση στο Seven Spot
  3. Ηλεκτρονική πώληση στο viva.gr

Αξίζει να διαβάσεις όσα έγιναν στο περσινό TEDxKomotini με θέμα την επανάσταση της λογικής!

 

Ομιλητες

Pietro Corpi

Ο PietroCORPI γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πιστοποιημένος Σύμβουλος Επενδύσεων καθώς και πιστοποιημένος Διαπραγματευτής Κινητών Αξιών και Παραγώγων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως Αντιπρόσωπος Πωλήσεων για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, “Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία”. Το 1997 μετακινήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας και ξεκίνησε να εργάζεται για τη ναυτιλιακή εταιρία “Interchart” ως ναυλομεσίτης (CharteringBroker). Το 1998 μετακινήθηκε από τη Ναυλαγορά στην Κεφαλαιαγορά και ξεκίνησε να εργάζεται για τη χρηματιστηριακή εταιρία “EuroxxSecurities” – επίσης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών – αρχικά ως Αναλυτής και αργότερα ως Χρηματιστής, Σύμβουλος Επενδύσεων και Υπεύθυνος Προώθησης Παραγώγων Προϊόντων. Ο PietroCORPI εργάστηκε για τη “EuroxxSecurities” μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα στη χρηματιστηριακή εταιρία “EurobankEquities” ως Διαπραγματευτής Κινητών Αξιών και Παραγώγων για High και UltraHighNet-WorthIndividuals. Εργάστηκε εκεί έως τον Μάιο του 2014, οπότε και ξεκίνησε να εργάζεται για την “EurobankPrivateBankLuxembourg” αναλαμβάνοντας καθήκοντα ResidentVicePresident και SeniorRelationshipManager για το Γραφείο Αντιπροσωπίας της Τράπεζας στην Ελλάδα. Τέλος, προχώρησε το 2003 στην ίδρυση της εταιρία “HelBa – HealthBank” με σκοπό τη δραστηριοποίηση στο χώρο της πληροφορικής για τον τομέα της Υγείας.

 

Εμμανουήλ Σφακιανάκης

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (EuropeanMulti – disciplinaryPlatformAgainstCriminalThreat) της Europol.

Σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Η/Υ. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα του Πλαστικού χρήματος (PlasticCrime) και στο FBI σε θέματα για Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (CyberTerrorism).Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων στις «Ποινικές Επιστήμες» και στην «Εγκληματολογία» του Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Είναι καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ, στην Αστυνομική Ακαδημία, και Εθνική Σχολή Δικαστών.

Έχει χειρισθεί περισσότερες από 10.000 σοβαρές υποθέσεις σε σύνολο 28.000 που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.

Μιχάλης Ψαλλίδας

Ο Μιχάλης Ψαλλίδας έχει εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για περισσότερα από 10 χρόνια. Σήμερα είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Crowdpolicy , η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση πρωτοβουλιών και πλατφορμών CrowdSourcing και CrowdFunding, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το κενό ανάμεσα στους οργανισμούς και το πλήθος.

Ο Μιχάλης Ψαλλίδας είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφιος διδάκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επιπλέον, έχει φοιτήσει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ÉcoleNationaled’Administration, Παρίσι) σε θέματα Διαχείρισης του Δημόσιου Τομέα και σήμερα παρακολουθεί το InternationalMBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Βάσω Παυλίδου

Η Βασιλική Παυλίδου έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1999 και το διδακτορικό της δίπλωμα από το UniversityofIllinoisatUrbanaChampaign στις ΗΠΑ το 2005. Από το 2005 ως το 2012 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική υπότροφος στο Ινστιτούτο Κοσμολογικής Φυσικής του University of Chicago, ως υπότροφος Einstein στο Caltech και ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο Max-Plank Institute for Radioastronomy. Το 2010 εκλέχτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και υπηρετεί απο το 2012. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αστροφυσική υψηλών ενεργειών και την κοσμολογία. Είναι συντονίστρια της διεθνούς επιστημονικής κοινοπραξίας RoboPol. Το 2014 βραβεύτηκε για το συνολικό της έργο με το βραβείο L’Oreal – Unesco για τις Ελληνίδες γυναίκες στην επιστήμη.

Γιώργος Τσιρίκος

Ο Γιώργος Τσιρίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της εστίασης το 2006 για να πληρώνει τις σπουδές του στην Πληροφορική. Τελικά η αγάπη του για το χώρο του Bar και των Spirits τον ώθησε να μην ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο των σπουδών του. Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending έχει κερδίσει διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς, έχει υπάρξει ομιλητής σε διεθνείς εκθέσεις για θέματα Bar και από το 2014 είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας premium αναψυκτικών ThreeCents. Στα 3 χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία εξάγει ήδη σε 23 χώρες και είναι marketleader στην Ελληνική αγορά.

Αμαλία Κωνσταντακοπούλου

Μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Σπούδασε στην Αθήνα στο Καποδιστριακό κι ύστερα στο Μετσόβιο (ΜΒΑ). Άρχισε να δουλεύει στην Politics Global Com για εταιρείες και οργανισμούς όπως η UPS, Nestle, MTVGR, Sato Group, Swarovski, τον ΕΟΤ και Υπουργεία, έπειτα ως Marketing Manager στην Bo Concept και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Εβδομάδα Μόδας όπου συνεργάστηκε με Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας και με Fashion Weeks όπως της Μόσχας και της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, πριν από δύο περίπου χρόνια διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι γύρω της έχουν παρόμοιες ιστορίες να μοιραστούν. Όμορφες & τυχαίες συναντήσεις που τους έφεραν εκεί που είναι τώρα. Με κάποιους από αυτούς έφτιαξε κάτι που θα θέλαμε να έχουμε κι εμείς όταν ήμαστε μικροί για να αυξήσουμε αυτές τις «συναντήσεις» με τους μέντορές μας, που μας έκαναν να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι και πιο χαρούμενοι. Το Τipping Pointin Education σήμερα αλλάζει βιωματικά την αντίληψη 10000 παιδιών από το Φουρφουρά, Κρήτης και το Ευηνοχώρι μέχρι τα Δωδεκάνησα και τη Βιβλιοθήκη Πρεσπών, φέρνοντας τον κόσμο στην τάξη τους.

Μάριος Γιαννάκου

Γεννήθηκε στην Δράμα το 1992, είναι Explorer της TheNorthFace, ορειβάτης και αθλητής σε αγώνες υπεραποστάσεων και περιπέτειας κατέχοντας το ηλικιακό ρεκόρ στην απόσταση των 170 χιλιομέτρων του πιο φημισμένου αγώνα βουνού, του ROUT. Επίσης αποτελεί ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που φέτος τερμάτισαν με τα πόδια τον αγώνα επιβίωσης και περιπέτειας των 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική . Είναι  τελειόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας και ομιλητής παρακίνησης. Την περίοδο 2016-2017 υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στις Ειδικές Δυνάμεις και του απονεμήθηκε διακριτικό μετάλλιο εξαίρετων επιδόσεων. Αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας της Εναλλακτικής Δράσης και αρθρογράφος του Advendure αλλά και του long-lived.com-beyondthelimits. Από το 2016 είναι ambassador της ΕndomarchGreece στηρίζοντας τον αγώνα κατά της Ενδομητρίωσης. Επίσης, ασχολείται με την ζωγραφική, την μουσική, την ποίηση και την συγγραφή .

Δημήτρης Στορδόπουλος

Ο Δημήτρης σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (ComputerScience) στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ειδικεύεται στις διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή και το SoftwareEngineering (μηχανικός λογισμικού). Αφότου υπέφερε από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, διαπίστωσε πόσο χρειαζόταν μία λύση για το πως είναι μία καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία γυμναστικής. Έτσι, δημιούργησε την Tribe ώστε να κάνει τη λύση του πραγματικότητα.

Ηλίας Μάστορας

Ο Ηλίας Μάστορας είναι διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου τυφλών από το 1997. Ελεύθερος επαγγελματίας ως εκπαιδευτής νέων και ενηλίκων, προπονητής σκάκι, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και δημιουργός της καινοτόμου μπάλας και για τυφλά παιδιά “Aballforall”. Τόσο το 2004 όσο και το 2008 συμμετείχε στους τελικούς του αθλήματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα ήταν υπεύθυνος διαιτησίας σε όλο τον κόσμο, οπότε με αυτήν του την ιδιότητα πήγε και στο Ρίο.

 

 

 

Σχόλια