Το LinkedIn ξεκάθαρα μπορεί να εντοπίσει τις επαγγελματικές τάσεις του μέλλοντος!

Πολλοί είναι εκείνοι που προσανατολίζονται στα επαγγελματικά πεδία του μέλλοντος για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Και καλά κάνουν.

Σύμφωνα με το LinkedIn, η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη θέση εργασίας» αυτή τη στιγμή είναι μία: Data Scientist. Η ζήτηση για το επάγγελμα του αναλυτή δεδομένων έχει αυξηθεί κατά 6,5 φορές από το 2012, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του LinkedIn να υπάρχουν 6.000 αγγελίες εργασίας για τη συγκεκριμένη θέση.

Tech Talent School: ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια για ψηφιακές δεξιότητες όλο τον Απρίλιο – Δες πώς να κλείσεις θέση!

Ο λόγος φυσικά που αποτελεί το πλέον αναπτυσσόμενο επάγγελμα είναι και οι καλές οικονομικές απολαβές, αφού ένας μέσος μισθός (για τις ΗΠΑ) φτάνει τα 113.000 δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey εκτός από υψηλή ζήτηση, στο επάγγελμα του data scientist παρουσιάζεται και υψηλή έλλειψη διαθέσιμων εξειδικευμένων εργαζομένων – μάλιστα το κενό αυτό μπορεί να φτάσει και τις 250.000 θέσεις εργασίας. (Χαχα που τέτοια πράγματα για γιατρούς, δικηγόρους και δασκάλους στην Ελλάδα)

Δες εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για να βρεις σίγουρα δουλειά μέσω LinkedIn!

Ένας αναλυτής δεδομένων θεωρείται σήμερα θέση κλειδί σε μια επιχείρηση, αφού μπορεί με τη χρήση δεδομένων να οδηγήσει στη λήψη αποφάσεων. Αποτελεί ένα σχετικά νέο επάγγελμα, που συνδυάζει γνώσεις από τα πεδία των κοινωνικών επιστημών, της στατιστικής, της επιστήμης των υπολογιστών και του σχεδιασμού.

Άλλα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στο LinkedIn είναι αυτά του εκπροσώπου ανάπτυξης πωλήσεων (sales development representative), του μάναζερ πελατειακής επιτυχίας (customer success manager), του marketing content manager και του full stack developer, με μισθούς που κυμαίνονται από 58.000 δολάρια ως 82.000 δολάρια τον χρόνο.

Δες εδώ τα 18 λάθη που κάνεις στο βιογραφικό σου και σίγουρα σου στοιχίζουν!

Πηγή: e-dimosio

Σχόλια